Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Живот със социопат

Recommended Posts

Здравейте, пиша ви тъй като не знам към кой друг мога да се обърна за помощ предвид сложността на проблема ми.

Дъщеря ми се обвърза с човек, за който аз и всички наоколо знаехме, че нещо с него не е наред. След дълга и трудна връзка, в която дъщеря ми беше манипулирана емоционално и не само, тя разбра, че е време всичко да приключи. Проблема идва от там, че въпросния човек има всички характерни черти на описания от психолозите профил на социопат. Непрекъснати лъжи, измислени истории за паричен успех и необясним въображаем бизнес, който така и не се случи; неуважение към никой дори към собствената си майка, лабилни менящи се настроения, перманентно безработен под претекст, че е много способен и заслужава нещо по-добро, постоянно критикуващ другите и още много други...

Дъщеря ми е въвлечена в безброй проблеми с общ наем, общи сметки и пълна емоционална и финансова обвързаност с този човек, който не изпитва и грам отговорност  да изчистят тези задължения и всеки да продължи на чисто. 

Тя е разбита емоционално и уплашена от това, което може да последва - дали ще изчезне и ще я остави да се справи с всичко сама, дали ще стане агресивен и какво изобщо може да се очаква от един такъв човек...

Помогнете със съвет как да се приключи връзката с един такъв опасен човек по възможно най-нормалния и безобиден начин. 

Редактирано от Ss76
Уведоми ме за отговори
Линк към коментар

Вие нищо не може да направите. Дъщеря ви е голяма и осъзнава проблема, трябва да се погрижи за себе си. Явно има проблем със заявяването, което идва от ниска увереност и страх. Необходим и е правилен подход и кураж, а това вие няма как да и го дадете, тъй като явно и при вас е проблем. 

Направете консултация за да се запознаете с вариантите в този тип ситуации нейното поведение и подход.

Линк към коментар