Jump to content
Порталът към съзнателен живот

страх


Recommended Posts

Здравейте! Не ми се искаше пак да пиша в този форум ,но... И така , казвала съм , че имам ОКР и сега постоянно се забелязвам , че си притискам пръстите(палците) или ръката, между дървета мигамДали е от ОКР? Другото , което е ,че не познавам баща ми и всички ми казват , че не е луд , но аз знан , че е преживял две неща, като след второто го обвиняват, че той е виновен и след това едва ли не се е променил или превъртял(психиката).Има ли възможност ако наистина му е имало нещо и аз да полудея(тъй като се предава на дъщерите).И другото, което е от учене може ли да се полудее, тъй като имам изпити и трябва да уча по 3 4 часа.Дори сега ме е страх да не би някой да ме разпознае в написаното. Не искам да завърша в лудницата или на улицата, реве ми се...

Линк към коментар
Share on other sites

Не съм специалист и не мога да дам професионално мнение, но не мисля, че си луда и не мисля и че ще полудееш. Още по-малко пък от учене по 3-4 часа на ден, които както и да го погледнеш не са много, така че поне за малко не слушай нереалния си страх и седни да поучиш за реалните си изпити, които е добре да се вземат. Казвам ти го като човек минал през същото, който си е мислил, че ще се побърка и си е пропуснал важни реални неща и си е изгубил времето във филми. Е, не съм полудяла, но за сметка на това ме е яд мъничко за изгубеното време.

Линк към коментар
Share on other sites

С много висока тревожност си. Ако си работила или работиш със специалист обади му се. Ако не, потърси такъв. В това състояние си много слабо критична към всичко което се случва и го раздуваш до безкрайност. Явно се е повишило напрежението в деня ти и това те напряга. Планирай всеки ден по нещо за себе си - спорт, музика, релакс, работа, приятни срещи. Това ще свали напрежението. Всичко е от тревожността, нищо повече.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте.Благодаря за отговорите.Реално и преди имах такъв страх и си мислех , колко много съм пропуснала.А сега пак връхлита върху мен.Като си помисля хората колко отблъскват  тези хора , ме е страх.Като работех нямах време да мисля за това.След учене се чувствам объркана,изморена, бучи ми главата.А и ми казват от учене да не полудея.

Линк към коментар
Share on other sites

Когато човек учи, мозъка обработва нова информация и е нормално да се чувстваш уморена и леко объркана.А, ако се полудява6е от учене, всички лекари щяхме да сме луди.

Линк към коментар
Share on other sites

Присъединявам се към мнението на Големия д-р Първанов. От учене определено не се полудява, а само се обогатява. Освен това, човешкият мозък има огромен запас и ресурс, който е способен на чудеса. Остава само да бъде "отключен" с подходящата мотивация и искрено желание. При някои отнема малко повече време отколкото при други, но всеки, при една здрава мотивация, може да научи много повече, отколкото предполага.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...