Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мирослава


Recommended Posts

Здравейте, получавам ПА от 2 години, започнаха след смъртта на бащата на съпруга ми. Напоследък се случват през нощта, докато спя, мокра съм, става ми студено, гади ми се и се събуждам, не ме е страх от нищо, поне осъзнато, може би краят на живота ме разтройва, защото предстои, неизбежно е за всеки. Не знам как да се справя, четох много, определено приемам неприятните симптоми, изтърпявам ги и продължавам, с каквото се занимавам, не се притеснявам, че някой ще разбере, че ги получавам, не се притеснявам че ще припадна, нищо, че при последния припадък си сцепих главата и ме шиха, просто се появяват, както при всички, без конкретна причина. Не пия антидепресанти, само тинктура от жълт кантарион. Не мога да се справя с проблем, който не знам на какво се дължи, а ме тормози, самите симптоми са неприятни. Възможно ли е проблема да е физиологичен, да произвеждам адреналин по друга причина, а не психологически проблем? Честотата на атаките е една след друга в някои дни, имам дни в които не получавам, все едно не съм аз и света е нереален, дори в момента ме тресна...изпотяват ми се даже и ушите.. Благодаря предварително!

Редактирано от Мирa
благодарност
Линк към коментар
Share on other sites

Привет. Адреналин се отделя по зададен сигнал опастност идващ от мозъчните импулси пренасящи информация. Често импулсите нямат общо с моментната действителност, в която всичко е спокойно. В тези моменти те са свързани с усещания от спомени, запаметени в амигдалата, които активират същата адреналинова реакция. 

Жълтият кантарион в този случай не е твоята билка, адекватни са билките мента, маточина, дилянка, валериана или в комбинация от билковите капки - мента,глог и валериан. Но те няма да решат проблема. Сблъскала си се със събитие, което е ново като усещане за теб. Усещането за край и невъзвратимост, то има нужда от нова гледна точка, за да се промени. А именно, краят да се възприеме като преходност, страхът да премине в доверие и смелост. Докато този процес не се случи състоянието в най - добрия случай ще е на приливи и отливи или прогресивно ще става все по - неприятно, докато ти писне и не направиш нещо.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...