Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

 

 

Здравеите, моля ви като специалисти да дадете диагноза на състоянието и да ми дадете насока как да се справя с него.Всичко започна 2013 лятото постояанно чувство на умора и която се засилваше с времето след около година започнах да изпитвам чувство за тревожнот за щяло и нещяло ,паралелно с това в личен и служебен план имах много стрвс което доведе до нещо като криза по време на работа ,схванаха ми се ръцете и краката и не успяах да помрадна почти час. слeд което с такси се прибрах в кьщи ,след тази криза развих страх че сте полудея ,отидох на лекар правеха скенер на главата вземаха крав изследванията бяха в норма. Отидох на невролог каза че е невроза изписа деанксит които пих няколко месеца но не пoмогна и го спрях ,чудех се как да си помогна и реших че смяна обстановката сте подеиства добре и заминах за чужбина ,отначало всичко трагна добре но  остановяването тук отидe много стрeс и пoчнах да чувствам  безсилие ,слабост в краката и ватрешно безпокoиство .Появиха се и крампи в краката и болки в гьрба .И дригото което ме притеснява е вчера мисла ми се привиждаше един прилеп в стаята и ме страх да не полудявам .вьзможно ли е страх да св появяват зрителни заблуди ?

Линк към коментар
Share on other sites

Сама го казваш - в стрес си.И понеже си страхлива, си мислиш че това е признак на полудяване, което е пълна глупост.

Прочети повече за стреса и минимизирането му и действай.Ако сама не се справиш, което предвид страхливостта ти е възможно, потърси колега да ти помогне.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за отговора докторе,тъи като сьм в чужбина ще трибва да почна онлаин терапия ,според Вас онлаин терапиите ефективни ли са ?Препорьчаха ми доктор Бранимир Бранимиров от Пловдив и Таня Теохарова също Пловдив бихте ли ги препорачали и вие ако ги познаваре а ако не моля предложете ми добър специалист.По отношение на стреса в нета пише много неща ...йога ..медитация. ...спорт ...масажи....всеки трабва за себе си да намери начина няма точна "рецепта" ще проввам със спорт-тичане но в момета нямам много сила за спорт или поне така си мисля. Приятна вечер

Линк към коментар
Share on other sites

Ти мислиш,че за да започнеш да спортуваш, първо трябва да имаш сили и чакаш те да дойдат.Обратното е, спорта дава сили - намалява стреса, който взема енергията на човека и го зарежда с ендорфини-хормони на щастието.

За това, първоначално със силата на волята, човек трябва да си наложи и започне да спортува .Много скоро, самият спорт го зарежда с енергия и нещата започват да си идват на мястото.

За рецептата  за справяне със стреса- да, първоначално спорта е задължителен, но не може само с него.Това което генерира стреса е мисленето, без то да се промени е, като да наливаме вода в каца без дъно.Точно този процес на промяна в мисленето, се нарича психотерапия.

Он лайн терапията е ефективна, но е по-бавна от терапията  ,,лице в лице,,.

Не познавам посочените колеги.

Оставям ти съобщение на лични.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...