SoulSearcher Добавено Ноември 28, 2016 Доклад Share Добавено Ноември 28, 2016 Здравейте, Разбрах 2 неща за мен за 22 години. Първо, въображението ми действа несъзнателно. Всичките мисли, картини и прочие се развиват зад някаква завеса, която закрива всичко от вниманието ми, с изключение на редките моменти когато ми е позволено да погледна какво се случва. И второ, не мога дори да извикам картина в съзнанието си ясно и за повече от няколко секунди. Да не говорим ако искам да си представя някакъв сценарий. Сякаш ума ми е неопитомен, див. Тази несъзнателност в мен се манифестира с разпиляност, започване на много неща наведнъж, които никога не биват довършвани. Единствено следването на график ми е помогнало да развия съзнателност, но това беше изключително тежка битка със самия себе си, която ме изморява до краен предел. Надявам се да има и други начини за култивиране на съзнателността обратно у човек. Ако някой има допир с темата е добре дошъл с мнение. Както и всеки, който смята че би могъл да помогне със съвет! Поздрави. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Ноември 28, 2016 Доклад Share Добавено Ноември 28, 2016 Ако някой има допир с темата е добре дошъл с мнение. Както и всеки, който смята че би могъл да помогне със съвет! Видя ли къде си пуснал темата ? А за въпроса ти , Явно не приемаш решението , което някой по умен от хората вече е взел ?А решението е РАБОТА . Ежедневно по възможност без почивка . Дейността която вършим ежедневно и чрез която организираме телата и разума си , наричаме работа . Работа е всяко волево действие извършено с цел подобряване условията на живот .Усилията и неудобствата при работата ни облагородяват . ...Тези мисли са причина за твърдението , че работата е направила маймуните -хора . д-р Тодор Първанов, Лина Коцева, Орлин Баев и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 29, 2016 Доклад Share Добавено Ноември 29, 2016 Работа отвън и работа отвътре. Отвън - професионална дейност и спорт, плюс хобита като туризъм и т.н. Отвътре - четене на добри книги, практика на йога нидра и на по-късен етап, чиста медитация. Книгите учат мозъка фокусирано да следва посока, с усилие да създава представност, преобразувайки графемите в сетивни сигнали. Силен метод е четенето. Нидра/ нлп/ водените медитации спомагат с помощта на водещ (или запис) да релаксираш и еднонасочено да работиш с ума си. Чистата медитация (дзен, махамудра, дзогчен, изихия...) - при нея самосъзнателността ти се прехвърля в ... Себе си. Външните и вътрешните усилия постепенно се сливат. На изток го наричат бездействие в действието, медитация по време на кое да е действие! SoulSearcher и АлександърТ.А. 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
SoulSearcher Добавено Ноември 30, 2016 Автор Доклад Share Добавено Ноември 30, 2016 В 28.11.2016 г. at 21:45, АлександърТ.А. каза: Ако някой има допир с темата е добре дошъл с мнение. Както и всеки, който смята че би могъл да помогне със съвет! Видя ли къде си пуснал темата ? А за въпроса ти , Явно не приемаш решението , което някой по умен от хората вече е взел ?А решението е РАБОТА . Ежедневно по възможност без почивка . Дейността която вършим ежедневно и чрез която организираме телата и разума си , наричаме работа . Работа е всяко волево действие извършено с цел подобряване условията на живот .Усилията и неудобствата при работата ни облагородяват . ...Тези мисли са причина за твърдението , че работата е направила маймуните -хора . Така е. Благодаря, че отново ми показахте отговорите в съзнанието ми, които съм прекалено твърдоглав за да приема! В 29.11.2016 г. at 3:49, Орлин Баев каза: Работа отвън и работа отвътре. Отвън - професионална дейност и спорт, плюс хобита като туризъм и т.н. Отвътре - четене на добри книги, практика на йога нидра и на по-късен етап, чиста медитация. Книгите учат мозъка фокусирано да следва посока, с усилие да създава представност, преобразувайки графемите в сетивни сигнали. Силен метод е четенето. Нидра/ нлп/ водените медитации спомагат с помощта на водещ (или запис) да релаксираш и еднонасочено да работиш с ума си. Чистата медитация (дзен, махамудра, дзогчен, изихия...) - при нея самосъзнателността ти се прехвърля в ... Себе си. Външните и вътрешните усилия постепенно се сливат. На изток го наричат бездействие в действието, медитация по време на кое да е действие! Много благодаря за коментара! Възхищавам ви се на работата ви г-н Орлин Баев. Чел съм десетки ваши коментари и статии. Адмирации. Мисля, че това което най ми пречи е факта, че бъдейки твърдоглав забравям много от просветлението, което получавам. Спъвам прогреса си постоянно. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Декември 13, 2016 Доклад Share Добавено Декември 13, 2016 Здравей . А чел ли си нещо от Дънов ? Виж това SoulSearcher 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
SoulSearcher Добавено Декември 16, 2016 Автор Доклад Share Добавено Декември 16, 2016 В 13.12.2016 г. at 23:27, АлександърТ.А. каза: Здравей . А чел ли си нещо от Дънов ? Виж това Благодаря, ще го погледна! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts