Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 14.11.-20.11.2016г


Recommended Posts

Мисъл за деня-14.11.2016г

Като мислиш, че недъгът е нещо реално, ти не можеш да се освободиш от него. Трябва да го отказваш. Казваш: „Реална е болестта.“ Ако болестта е реална, ти не можеш да се освободиш от нея. Трънът, който е влязъл в тялото ти, не е нещо реално; той не е роден с тебе, той е дошъл някъде отвън – преходно положение е това.

Към извора

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-15.11.2016г

Ако имаш едно страдание, то може да е метод, за да се научиш как да изправиш една своя погрешка. Когато човек се гневи например, трябва да знае, че гневът е един метод за лекуване.

Към извора

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-16.11.2016г

Аз гледам: вие имате една физиономия на нещастник. Седите и си туряте една физиономия на вечен нещастник, и играете тази роля. Когато ангелите се радват, когато всички добри хора се радват, благодари на Бога, че са дошли страданията и кажи: „Благодаря Ти, Господи, за всичко това, което ми даде. Благодаря Ти, че ми са скъсани галошите. Благодаря за всичко това, което ми се случи сега.“ Защото лошото, което ти се случи, не е толкова лошо, колкото си мислите. Във всички тези работи Господ събира материал, за да направи грънци за бъдещето ви.

Веселие и радост

feather1.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-17.11.2016г

Понякога ние искаме да се освободим от страдания. Но от страдания никой не може да се освободи. От един товар, който трябва да се пренесе от едно място на друго, никой не може да те освободи. Тоя товар може да мине от един човек на друг и ти временно можеш да се освободиш, но като дойде твоят ред, това страдание, тоя товар ще мине през тебе. Питаш: "Не може ли без страдания?" Може, но друг трябва да поеме страданието. И не мисли, че когато другите страдат, няма да дойде ред и на тебе. Ти гледай да уякнеш, че като дойде това страдание до тебе, да можеш да го носиш.

Новото верую

 

 

ants_social.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-18.11.2016г

Това, което не гасне при никакви условия, нито при болести, нито при сиромашия, нито при страдания – това е Любов. При такава Любов никаква болест не може да устои. Болестта гази само онези, които нямат Любов. Сиромашията гази само онези, които нямат Любов. Ако си слаб, това показва, че нямаш Любов. Който има Любов в себе си, той е силен човек. Не че ти като човек си силен, но Любовта в тебе ти предава сила.

Ако_говоря

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-19.11.2016г

Ако вие постоянно сте заети със себе си, ще замръзнете. Аз гледам: хората навсякъде правят същата погрешка. Те се качват на коня си и бързат, гледат да не замръзнат на пътя, да си уредят своите сметки. Не, ти ще замръзнеш. Ти сам никога не можеш да уредиш своите сметки. Ти ще уредиш своите работи дотолкова, доколкото се уредят работите и на другите хора. Защо? Защото ти сам си част или един орган от Бога. Твоята функция в този общ организъм зависи от общото съгласие с другите органи.

Ако_говоря

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-20.11.2016г

В какво седи Любовта към Бога? – Щастието на другите хора да е и наше щастие. Когато друг човек се жени, на мен ми е приятно, понеже аз и той сме все едно. Когато някой прави добро – то съм аз. И когато някой прави престъпление – то съм аз! Аз не го съдя, като го видя. С неговото разбиране и аз бих го направил. Но понеже той го направи, аз имам сега възможност и мога да изправя това. Има цяр!

Петте врати

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...