veselinvalchev1981 Добавено Ноември 4, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 4, 2010 Ще ви дам един пример за госпожата по физика. В междучасието един съученик отиде при нея и я помоли да му обясни някои неща от материала. Госпожата го изгони с думите "имам 5 минути за почивка и нямам време да се занимавам с глупости". Според вас това правилно ли е? Тука е интересно и как я е попитал ученикът ,колко е бил "възпитан" трудно е така да се каже като не си видял ситуацията ,иначе така направо явно не е реагирала адекватно учителката . А за учителите имаме си добри преподаватели ,имаме посредствени и не толкова добри .Често иначе съм свидетел да се заклеймяват учителите ,това се случва мисля на посредствените преподаватели ,лесно някой ученик го учерня и след това доста от ученицете гледат на него криво ,а истината е съвсем друга ,докато добрите учители тях е трудно дори невъзможни ученикът "интригант" да учерни .Иначе всички знаем яе в момента образованието ни в момента е по слабо ,най често се винят децата ,че не са толкова интелигентни ( до известна степен има истина тука ) ,или че едно време се учело повече и затова сега е така ,а не се обръща внимание на преподавателите ,на начинат им на преподаване ,защото аз свързвам доброто образование с добри учители с правилен разумен подход и начин на преподаване ,може би те са ни понамалели и затова нивото е паднало .Иначе във всяко училище и университет съм забелязал има по 1 - 2-ма рядко трима ,наистина добри и класни преподаватели ,повечето са да ги наречем посредствени и известна част от не толкова добрите .А глупаво дете не съм видял ,на начинат по който се работи с тях в училище и в семейството ,кара децата да изостават ,но ако има правилен подход леко по индивидуален от страна на преподавателите нещата могат да вървят много добре . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest pavletA Добавено Ноември 6, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 6, 2010 Тук виждам, че един проблем дълбоко е развълнувал съфорумеца veselinvasilev1981, бих споделила, беше преди дни празника на будителите,Че все още има учители, които с достойнство носят името учител.Все още , единици хора са но ти пълнят душата с работата си!Мотивирани, не от материалния еквивалент на труда им , а просто от обичта към децата.Замислих се какво ли трябва да е направил един професионалист с детската душа, че детето да попита:"Госпожо, какво да ти подаря?"-с дълбока обич.Тя да отговори духовито-"Нищо, просто своето знание!"Това е преживяно и споделено!Нека има още подобни моменти и с деца ,и с родители, и с учители.Тогава ще оцелеем като народ. veselinvalchev1981 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vankata_97 Добавено Януари 14, 2011 Доклад Share Добавено Януари 14, 2011 Според мен или учителите са си на мястото и ние не ги разбираме, или учителите не са си на мястото!!! Само едно знам- много обичат да се заяждат и се хващат и за най-малкото нещо, дето се вика "Правят от мухата, слон". Ето днес например решавам задача по математика на дъската, тя ме поправя за една моя грешка ( виноват ) поправям се, а след това я питам дали няма да е по-добре и по-лесно ако се реши по друг начин, и тя като започна: " 40 и кусур години аз преподавам математика... , а ти сега си започнал да ме поучаваш..." и така цял час ме "разнасяше" и убедена в правотата си убеждаваше учениците, че от нейният начин по-правилен няма, и че аз съм сбъркал защото не я слушам като преподава в час, а как само преподава...- " Ученици, сега си погледнете решената задача в учебника, след това вижте решенията на дъската и решете задачите от до ." това е, кратко и изчерпателно Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ISTORIK Добавено Май 4, 2012 Доклад Share Добавено Май 4, 2012 (edited) Според мен или учителите са си на мястото и ние не ги разбираме, или учителите не са си на мястото. Има учители, които са си на мястото и си тежат на него, а има и такива, които изобщо не са си на мястото. За огромно съжаление, има учители, които за целия си 15-20-30 годишен педагогически стаж никого на нищо не са научили. Обаче са перфекционисти в обработката на училищната документация. (Това е видимата част от тяхната дейност. Преподаването обаче е невидимата част от дейността им.) Много такива учители са в системата - чак до пенсионирането си. Бетонирани. Много от тях са и с "бетонни" глави. А извън образователната система са учители, които преподават на над университетско ниво (преподават неща, които и в университета не се споменават). И се държат по човешки (нормално) с учениците. Тях системата ги "изхвърля", понеже на техния фон се вижда кои техни колеги не си вършат съвестно работата. И учениците и техните родители виждат кои учители наистина дават знания на децата и формират полезни умения и навици у тях. Затова тяхното присъствие в училище е най-меко казано нежелано. За съжаление много ученици оценяват втория тип учители едва, когато ги загубят. Post factum. Редактирано Май 4, 2012 от ISTORIK Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ivostanev Добавено Май 1, 2018 Доклад Share Добавено Май 1, 2018 Различни хора, различни разбирания. Има някои много точни преподаватели, но има някои, които си мислят, че владеят света. АлександърТ.А. и Донка 1 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts