Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Високата температура - враг или приятел?


Recommended Posts

Самото "момче" (22 г.!) влязло ли е по своя воля в този форум да потърси помощ? Оплакало ли се е от нещо?

Пожелавам на всички Светлина, Широки Хоризонти и Любов, много алтруистична Любов към всичко окръжаващо Без Изключение.

(Ако някой разбира горните 3 изречения като общи приказки, не мога да му помогна повече в рамките на темата).

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ами късметче ли си, сувенирче, споменче, талисманче ли, не знам, но както и да ги чета тези три изречения, освен общи приказки, не виждам друго.

--------------------------------------

Диагнозата status febrilis е най-трудоемката диагноза в цялата медицина, защото изисква търсене и намиране по метода на изключването.

Ако синът ви продължава да поддържа фебрилитет, без други оплаквания, хоспитализирайте го го, това е най-доброто решение и от финансова и от здравословна гледна точка - касата ще поеме разходите по изследванията, а такива ще бъда направени пълни в стационара.

Между другото - има ли изобщо някакви оплаквания момчето, боли ли го нещо. Също искам да науча дали е пребивавал скоро в Гърция и региона и дали е имал достъп до домашни животни. Температурата му сутришна ли е или е вечер покачването й. И може и на лични да водим разговор също, ако така пожелаете.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте.Аз съм нова във форума и много се заинтригувах от обсъжданата тема, защото и аз имам подобен проблем с температура. Моят проблем с постоянна повишена температура е вече 3ти месец, 37.1.Не мислете, че не съм ходила на лекари,ходила съм и продължавам да ходя и изследвания ми правят. Досега диагнозите които условно ми поставят са възпаление на горни дихателни пътища, синузит, срив на имунитет. Изпих 3 антибиотика без резултат. Тъй като видях, че сте писали и за ваксините...искам в тази връзка да спомена, че при проблемите започнаха с един курс на имуностимулиращи инжекции, които си бих. От тогава непрекъснато боледувам, хрема,гърло,главоболие, тази постоянна температура. Тъй като досегашните изследвания не показаха нищо особено, с изключение на леко възпален синузит (диагностициран със снимка и по думите на личния лекар) лекарите вече го отдават на тези имуностимулатори, които според тях може да са объркали имунната ми система. От 2 месеца пия много неща за имунна система, а проблемът все още съществува. Ако някой е компетентен, ще съм благодарна за съвет.

Линк към коментар
Share on other sites

Без никакви имуностимулатори или медикаменти, температурата ми нормално е 37.0 ии малко над 37.0 градуса, и това е от няколко години. Имае период, в който беше по-висока, май писах по-горе за него. Това,че температурата ми е 37.0градуса или малко по-висока- стига до 37.5-37.6 и много рядко надд тази, не ми причинява някакви оплаквания, чувства се добре, и за разлика отпреди, когато беше в т.нар. "нормални" граници- под 37.0 градуса, нямам неприятното усещане,че краката и дланите ми "изгарят"- долу-горе постоянно поишената температура при мен се появипо едно и също време с някои енергийнимеоди за лечение, а и не само за лечение. Сега са си също горещи, но нямам неприятно усещане за горещина, и особено когато използвам някои от тези енергийни методи, усещането на топлината много различно, не я усещам само чрез физическото си тяло. Понякога я усещам като "торнадо", което има различен диаметър като "стълб", има случаи в които изпълва едно средноголямо помещение, другпът е по-малък диаметъра- около 1-2 мера около мен.Докато работя ст ези методи, температурата ми се повишава още, но предимно на някои места- аксиларно (под мишниците), в слабинните гънки, в коленните и лакътните ямки, дланите иходилата, но интересното е, че температурата измерена в ухото пъксеснижава, и като цяло,главата ми се охлажда- около 35градуса. От дете горещината на краката и ръцете, особено нощем,ми е била неприятна- ставах по няколкопъти нощем и си заливах к раката и ръцете със студена вода, а като малък дори лягах вкоридора на мозайката- вземах си възглавницата и одеалото за "отгоре", а отдолу- хладно...

Споменавам това, защото често някои явления нан физическо ниво- като повишена температура например, не са с причина на физическо ниво- става въпрос за енергийни процеси, които имат доста нива на проявление, доста потоци и ен ергийни вериги, които най-често не осъзнаваме, но когато сепроявят на физическо ниво, поради това, че не гипознаваме и нямаме информация,приемаме за нещо нередно, болестно и т.н., правим си изследвания, а щом се стигне до лекарите, няма начин да не се сдобие човек и с диагнози, и с лекарства...

Все още се извършва масово от повечето лекари това, да назначат лечение, без да знаяткакволекуват- т.е. без диагноза, особено в случаите на "настинка",или най-честопо повод на възпаллителнипоцес на горните дихателни пътища, които в над 90% от случаите представляват енергийно явление от типа "избиване" през най-податливотомясто, и отзвучават като с маическа пръчица ако човек съзнателно или инстинктивноуспее да внесе "мир" в психо-емоционално отношение.

Вероятно някои помнят,че когато са били деца, в случаи, в които не им се ходи на училище (заради ненаписани домашни,зарадиненаучени уроци, заради контролни и прочие неща, или порадитова, че учители или съученици им причиняватнякакви отрицателни емоционални преживявания и др.) ги е заболявал корема, главата, или просто вдигат температура...Но, дори ивечепораснали,като родители имаме въъзможност да наблюдаваме същите явления ипри децата си, като под "деца" би следвало да се разбира доста голямвъзрастов диапазон. Познавам "дете" на 32 години, което реагирапо същия начин и редовно 4боледува" когато на работата им стане напечено...

Както и да е- ако тази температура не причинява някакви оплаквания, едва ли изследвнията биха разкрили причините. Най-важното е да приемате много течности, и да избягвате прием на каквито и да е фармацефтични препарати поне за срок от 3-6 месеца, за да може да дадете възможност на организма си да се "очисти" , макар и грубо и непълно, от евентуални пирогенни вещества,имащи връзка с употребата на имуностимулатори или други медикаменти.

Антибиотиците днес масово се употребяват, ивголямастепен саконкуренти на бонбонките "тик-так", с тази разлика,че тик-так освен свеж дъх и само 2 калории, друго не причиняват, докато антибиотиците поправило имат от 2 до над 30 пъти повече страничнидействияи нежелани ефекти, отколкото желаните...

Антибиотиците въздействат по няколко начина- чез увреждане на клетъчните мембрани и блокиране на обмяната на вещества през клетънитемембрани, което води до смърт- както на бактериалните ппричинители,тка и на човешкитеклетки, или действат чрез увреждане на механизмите на клетъно делене и по тои начин блокират размножаването на бактерите..както и на човешките клетки. При унищожаването на много бактериални тела (както и на човешки нормални клетки), се образуватфрагменти, които често имат пирогенен характер- причиняватповишение на температурата, докато циркулирайки в кръвта се изведат вън от организма- а тозипроцес във времето оже да бъде и продължителен.

Днес в медицината имаедно понятие "автоимунен"- оказва се, че за всяка болест може да секаже, че е свързана с автоимунни реакции- само че многотрудо се "спипват", и много малкоот тези автоимунни реакции са установени и "засечени"- т.е. автоимуннитереакции и болести са си съвсем като "джунгла"- ако някой лекар твърди, че е наясно с автоимунните "явления", явно си търси белята...

Имуностимулаторите за масова употреба, предлагани от фармацефтичните компании, ако имаха подобно действие- да стимулират имунната система, не бихабили рентабилни и изгодни- разберетенай-сетне-фармацефтичните компании нямат интерес спрямо здравите хора, така че не само имуностимулаторите,а и всики останали медикаменти,включително и тези, за които се твърди че са "природни продукти", в създаването си, не съдържат "идея" за "здраве".

Има други насоки, естествено неприемливи от т.нар. съвременна медицина, които дават повече яснота на човек за тези явения, но коментиране в подобна посока има смисъл само за тези, които имат интереси или опитв тази посока, така че в тази тема едва ли имат място.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте.Аз съм нова във форума и много се заинтригувах от обсъжданата тема, защото и аз имам подобен проблем с температура. Моят проблем с постоянна повишена температура е вече 3ти месец, 37.1.Не мислете, че не съм ходила на лекари,ходила съм и продължавам да ходя и изследвания ми правят. �”осега диагнозите които условно ми поставят са възпаление на горни дихателни пътища, синузит, срив на имунитет. Изпих 3 антибиотика без резултат. Тъй като видях, че сте писали и за ваксините...искам в тази връзка да спомена, че при проблемите започнаха с един курс на имуностимулиращи инжекции, които си бих. От тогава непрекъснато боледувам, хрема,гърло,главоболие, тази постоянна температура. Тъй като досегашните изследвания не показаха нищо особено, с изключение на леко възпален синузит (диагностициран със снимка и по думите на личния лекар) лекарите вече го отдават на тези имуностимулатори, които според тях може да са объркали имунната ми система. От 2 месеца пия много неща за имунна система, а проблемът все още съществува. Ако някой е компетентен, ще съм благодарна за съвет.

Здравей,съвет не мога да ти дам ,но ако това те успокоява аз съм абсолютно в същото положение.

От края на октомври след като се върнах от Рила ,минах и аз като теб през няколко антибиотика,които ми бяха изписани само по преценка от преглед със слушалки.Последва пълен срив на организма без температури ,поредица от хреми еднодневни цистити ,кашлици всичко за по 1 ,2 дена луда работа .Сина ми който е на 8 год същата картинка,на него му направихме какви ли не изследвания на кръвта и урината ,няма нищо,дори хематоложката ме попита дали ми е верен термометъра :).За тази цел си купих още един :thumbsup2: но 37.1 е неизменната температура.

За разлика от него(който вече е с нормална температура) на мен изледванията на кръвта ,за които настоях след втория месец ми показаха слаба инфекция ,след което моята лекарка ме набута с Аугментин от който червата ми полудяха а температурата си остана непоклатима само последва наново целия срив на организма.Сега вече не пия нищо само прополис и витамини по някаква случайност без да искам вчера изтървах и счупих термометрите и понеже виждам ,че всички край мен са така приемам го за нормално ,нямам друго обяснение ,а обяснението на лекарката ми и антибиотичното лечение ми писна.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Компетентни със сигурност има...

Но дали ще ги послушате...

В това е въпросът...

Поздрави

Разбира се, съвети приемам всякакви...

Винаги може да се научи нещо ново и полезно...

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на всички за споделените мнения и съвети.

Кристияне, много ме заинтригува това което си написал. Накара ме да се замисля върху някои неща, на които досега не съм обръщала внимание.Ще ти пиша на лични ако нямаш нищо против за повече инфо :dancing yes: .

Благодаря още веднъж. :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

По повод високата температура и зова за помощ - мога да Ви препратя към компетентен специалист с проверен краен положителен ефект. Обадете се на e-maila тук.Ако обаждането е след 16,45 ч. днес мога да отговоря най-рано утре до обяд.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Кристиян

е 37.0 ии малко над 37.0 градуса, и това е от няколко години. Имае период, в който беше по-висока, май писах по-горе за него. Това,че температурата ми е 37.0градуса или малко по-висока- стига до 37.5-37.6. долу-горе постоянно поишената температура при мен се появипо едно и също време с някои енергийнимеоди за лечение

Така ли? :3d_133: Трябваше да прочета по-рано тази тема. Аз също се лекувах енергийно в началото на април, след втория сеанс на лечение за първи път Т започна да ми се повишава вечер. Дотогава имах всичко друго, но не и температура. Оттогава почти всяка вечер вдигам Т 36.8 до 37.3. В последните 3 вечера е само 36.8, но и това е повече от нормалната за мен. През деня нито веднъж нямах повече от 36.6. Но пък се чувствам практически здрав, единствения друг симптом е усиленото отделяне на секрети от околоносните кухини назад към гърлото при пълна липса на хрема на носа и чист нос. Те са толкова чести, че винаги като отворя уста, в гърлото се виждат стичащи се и полепнали по него жълто-зеленикави. Няма спиране, колко си правих инхалации.

Линк към коментар
Share on other sites

Преди години и аз поддържах температура в порядъка 37.1С - 37.6С постоянно. Нямам обяснение защо продължи няколко години и защо се нормализира след това.

За т.нар. "задна хрема", която описа Максим, зная ефикасно средство. Няколко пъти през деня се правят промивки с топла подсолена вода 1 - 2 % разтвор, като се шмърка през носа. При правилни концентрация на разтвора и температура на водата няма неприятно усещане. Може да се подсили и с малко сода за хляб, също вместо вода да се използва отвара от лайка. Така може да се излекува и хроничен синузит. Зная рецептата от книга по йога.

Аз лично се интересувам как да предизвикам състояние на хипертермия за разнасяне на тумори /миома на матката/, затова, бихте ли описали по-подробно метода, който използвате? Благодаря предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Ами тогава да ти дам моята температура, че не я искам :rolleyes::sorcerer: Шегувам се.

Май телепатия, днес вечерта за пръв път ми хрумна да смъркам отвара от лайка+сол+сода.

Мен ме лекуваха, и излекуваха другото, което ме тормозеше цял месец. Много ефикасно! Аз обаче не мога да твърдя със сигурност, че температурата е следствие от енергийното лечение.

А може да имам и гранулом на един зъб, грануломите могат да дават субфебрилна температура. Правих си снимка на съмнителния зъб и има затъмнение, но още не я е видял специалист. Според мен има гранулом, от това което ми е останало като познания от дебелите книги на дядо, който беше зъболекар. Иначе зъбът е с корона и не дава оплаквания.

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

На мене ми трябва по-височка температура, към 39 - 40С. Но благодаря за щедростта! :feel happy:

Солта в разтвора има значение да разтвори секретите и по пътя на осмотичната разлика да изсмука тези, които са по-надълбоко. Физиологичният разтвор, както знаете, е 0.9% NCl във вода. Този за лекуване на възпаления в носа трябва да е с малко по-голяма концентрация, но без да се прекалява, до 2%. Удобно през деня по време на работа е да се използват солени капки за нос. Прави се разтвор и се слага в шишенце с капкомер. Съвсем дискретно може да се провежда лечението през целия ден, само че се слага по повече, за да има ефект на промивка... Друга хитринка, която съм използвала, е да си направя готов по-концентриран разтвор, от който впоследствие да си разреждам нужното количество с топла вода.

Да кажа също, че по аптеките се продават ефикасни и скъпи капки за нос, представляващи разтвор на морска сол...

Да, скрити огнища на инфекция може да има и да не се проявяват нито с болка, нито пък в кръвната картина.

Четох преди време, че повишена температура може да има при хиперфункция на щитовидната жлеза например и... при ниско кръвно налягане, колкото и да е странно. Не разбирам връзката.

Аз се притеснявам, че през последните години не повишавам температура дори и при боледуване, а това е лошо. Другите вдигат до 39С, а аз - не. През последните години боледувах много пъти, само веднъж успях да хвана 37.4С. Така пречистването не може да се осъществи нормално, според мене.

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Аз като ви казвам да пиете ленено семе, поне от време на време, вие не ми вярвате. Основното свойство на лененото семе е, че извлича от организма всички токсини, отрови, зловредни образувания в клетките и така пречиства цялостно.

Само не е препоръчително за бременни жени, защото може да откъсне плода, пак поради основното си качество.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Привет на всички, моля за компетентен съвет и мнение!

От два дни синът ми (2г.2м.) вдига темпетаратура стигаща до 38гр. има и течащ нос и диярия. Давам му на 4-ри часа редувайки Панадол и Нурофен. Но наближи ли часът за следващата доза (около 3-тият час) температурата отново се вдига.

Вчера вдигна 39гр. и моите нерви не издържаха и право в спешното отделение! Там се установи, че има зачервено гърло и му предписаха 3/4 Бисептол (за гърлото-казаха ми, 4е помага и за корема), смекта и глюкоза за диярията, както и строга диета!

Моите притеснения са от това, че като се прибрахме от доктора , пак започна да качва теп. , като тялото му е горещо, а крайниците са ледено студени! Започна да трепери като лист. След като го гушнах(макар, че знам че не се прави при висока темп.) се успокои и заспа, но започнаха нещо като канвулсии, като тикови движения. Добре, че се изпоти и свали темп.

Много ви моля дайте ми съвет какво се прави в такива случай: при такъв вид температура!

Какво мога да му давам за да спра диярията? Аз давам Ентерол, защото смектата той категорично отказва да помирише дори!

Благодаря предварително на всички които се отзоват със савети и мнения на моята молба!

Линк към коментар
Share on other sites

Моят съвет е да потърсиш пак лекар. При малките деца обезводняването става бързо. И този бисептол... ;) Но щом температурата започва да намалява е добре. Все пак не е хубаво и рязко да се свали, защото чрез нея организма си има защитна реакция, бори се с вируса.

Нека пие повече течности, слагай и чорапчета с оцет, така ще помогнеш да спадне температурата. За диарията чай от лайка, джоджен.

Дано всичко мине бързо и детето оздравее :)

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Само по себе си разстройството се спира с оризена вода - вариш в 3/4 литър вода една кафена чашка ориз ( това е съвсем на око, ако някай знае точни пропорции, да казва) , отцеждаш и даваш от водата по 1 каф. чашка през интервали.

Но тук е част от симптоматиката, така че трябва да се вземат и др. мерки. Все пак не пречи да предотвратиш обезводняването с оризова водичка.

Линк към коментар
Share on other sites

Teмпература по-ниска от 39 градуса сама по себе си не е опасна - както вече казаха, така организмът сам се бори срещу вирусите (освен разбира се, ако не омаломощава прекалено самото дете - примерно ако няколко последователни дни поддържа все много висока температура).

По принцип висока температура се сваля без лекарства като се маже цялото тяло (или поне участъците, където става добър топлообмен - тези, където има големи кръвоносни съдове близо до повърхността: вътрешната част на ръцете и в частност китките, задната част на краката, врата, слепоочията и т.н.) с памук, натопен в 50гр. оцет, угасен с щипка хлебна сода (сода бикарбонат). Процедурата може да се прави произволен брой пъти, според нуждата. При по-сериозни случаи, може да се напълни вана (в случая може и детско корито) с вода с температура 38-39 градуса и постепенно (в рамките на 5-10 минути) се досипва хладка вода, докато температурата стигне 36.5. След това се подсушава и се обличат свободни, сухи, памучни дрехи. Ако няма възможност за такава процедура, то се затопля вода до 39-40 градуса, намокря се с нея чаршаф или голяма тънка кърпа, болния се съблича и се увива с него; стои няколко минути (чаршафа сам бързо изстива) и следва отново подсушаване и обличане. При всички тези процедури е нормално да се наблюдава треперене и настръхване.

За диарията - наистина диета: сварено нишесте без мляко и със съвсем малко захар, ориз, сварени моркови, компот от дрян, печени дюли, чай от шипки ...

Администраторска бележка: Следващите няколко мнения са отделени в нова тема - Високата температура и хомеопатия

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...