Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Високата температура - враг или приятел?


Recommended Posts

И нашата лична лекарка така ме съветва - при Т над 39.5 малко течен аналгин. Парацетамолът (няма значение под каква форма) не го препоръчва в този случай.

:3d_158::3d_155: Аналгинът е забранен изобщо за уптреба в много страни - дава тежки алергии, уврежда кръвта и бъбреците. Като бях на стаж едно верме в детското отделение свръхповишени температури се съпротивляваха даже да комбинации от лекарства, докато старите докторки не започваха безвредните физикални увивания на цялото тяло с чаршафи, напоени със студена вода и последващо сухо топло увиване...

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Слава Богу моите деца са здрави, но все пак голямата ми дъщеря два пъти е вдигала температура 39.2 (вторият път беше преди около месец) и аз и двата пъти вместо увиване в студен чаршаф предпочитам да я топна във вана с температура на водата 38 градуса и лежи 5-10 минути, докато водата сама изстине до 36.5. Това с чаршафа ми се струва малко по-жесток вариант. А има ли опасност от гърч така във ваната?

Редактирано от Диана Илиева
Линк към коментар
Share on other sites

Аналгинът е забранен изобщо за уптреба в много страни - дава тежки алергии, уврежда кръвта и бъбреците. Като бях на стаж едно верме в детското отделение свръхповишени температури се съпротивляваха даже да комбинации от лекарства, докато старите докторки не започваха безвредните физикални увивания на цялото тяло с чаршафи, напоени със студена вода и последващо сухо топло увиване...

Съгласна съм с теб, че аналгинът не е най-доброто лекарство. Но като направя равносметка, за всичките години ми се е налагало 5 - 6 пъти да давам на двете деца. Струва ми се, че ако веднъж на 4-5 години приемаш доза аналгин няма да се получат сериозни увреждания. Между варианта да дам еднократно аналгин за да облекча състоянието и дете, което цяла нощ да гори и да е в несвяст, да си призная честно избирам аналгина. Разбира се, комбинирам с компреси с вода+оцет.

Бъдете здрави! :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Гърчът идва, ако не се вземат навреме мерки, но ако се свали навреме свръхтемпературата, откъде ще дойде той? Мен даже и след като съм получавал температурни гърчове са ме заравяли направо в снега и гърчът е преминавал. Това са разбира се крайни мерки, но както е било тогава, родителите ми са учителствували в отдалечено село в Родопите и като не са познавали други подходящи средства, и това е вършело работа. Иначе още преди да се стигне до 40 градуса се компресират ходилата, ръцете и челото. Ако се пият много течности и не се яде друго освен подходящи пресни сокове, обикновено температурата спада за часове и няма нужда от общи увивания.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ето нещо ново за температурата:

Топчица в мозъка вдига температурата

В главния мозък има участък с размер на главичка на карфица, който отговаря за повишаването на телесната температура, откриха биолози и лекари от медицинския център Beth Israel Deaconess. Израелските учени правят извода, че блокирането на тази микроскопична топчица може да се използва за създаване на препарати, понижаващи температурата на болни хора.

Доскоро изследователите знаеха, че възпалението на споменатия участък се съпровожда със синтезиране на биологично активното вещество простагландин Е2. Това химично съединение въздейства на хипоталамуса - дял от мозъка, отговарящ за вегетативната нервна система и вегетативното регулиране на телесната температура, апетита, водния баланс на организма, сексуалната активност и др.

"Нашето откритие позволява да се създадат нови медикаменти за понижаване на температурата, които за разлика от използваните в момента нямат странични ефекти", уверява д-р Клифърд Сайпър, инициатор на експериментите.

Източник

За мен тази информация доказва, че ако се стремим да очистим организма от натрупаното в повече (в случая простагландин), можем и сами да си помогнем - чрез повече течности и малко диета. А синтетичните лекарства да останат за много тежките състояния.

Линк към коментар
Share on other sites

Ето един неправилен подход на съвременната медицина. Защо да се блокират естествените процеси в организма отново с изкуствени синтетични препарати?

Проблемът с високата температура се основава най-общо казано на едногенно отделяне при различни болестни състояния на разградени белтъци - собствени или такива на екзогенни токсини - вируси, бактерии, които цели или раздробени от имунната система въздействат като пирогени - отделят вещества или самите те чрез свои структури влияят специфично с дразнене и засилване на активността на терморегулационния център в хипоталамуса. Това са защитни механизми на организма и борбата с тях е погрешна. Правилното поведение в тези случаи е да се свържат и отстранят пирогените от организма, като се изведат навън.

Ето тук помагат известните методи като приемането на повече течности, билковите отвари с температуропонижаващо действие, плодовете като лимоните и всички цитрусови, ябълковия сок, малини, къпини, съдържащи изобилно vit. "С", варените картофи, сокът от домати и др. зеленчуци с богато негово съдържание. Към синтетичните медикаменти да се прибягва само при хиперпирексиите и то в по-малката възраст е задължително.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Творецът ни е надарил със Жизнена Сила, която има готов план за действие, например при ?#8220;рип:

точка 1-ва от този план е загуба на апетит, за да не се хаби излишна биоенергия за смилане на храната.

точка 2-ра е втрисането, чиято цел е възможно най-бързо вдигане на висока температура, която е една прекрасна защитна реакция, тъй като само високата температура може да забави и дори спре развитието на вирусите, докато от едно до три денонощия Жизнената Сила изработи Специфичния имунен отговор, чрез който единствено могат да бъдат унищожени вирусите!

Без дадения ни от Твореца Специфичен имунен отговор и в най-модерната Американска клиника са безпомощни срещу вирусите.

И наистина, в Европейския съюз е прието до температура 39 - 39.5С да не се дават температуропонижаващи, когато няма основателна причина за това, у нас все още се приема като граница температура до 37.5 - 38С.

Така че, най-важното е да не пречим на Жизнената ни Сила да разгърне своя план за действие, като особено погрешно е да воюваме срещу температурата с температуро-понижаващи, защото понижавайки температурата, даваме "зелена светлина" на вирусите да се развихрят.

Съгласна съм с горното мнение, температурата е защитна функция на организма :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Да, но има подчертан индивидуален момент: при някои хоря 37,5 е вече висока температура и получават усложнения от нея, при други е безопасно да се остави и над 39 да мине, тя им изгаря отровите и стимулира имунитета без съществени странични явления. И аз още не съм разбрал как да отграничават със сигурност двата случая, освен да поразпитам подробно как в миналото са се преживявали инфекциите, коя е максималната температура, която се е вдигала и какви са били покследствията от това...

Линк към коментар
Share on other sites

Нека да добавя и аз малко от моя скромен опит. Все пак тук, във форума, има лекари, които са много по-компетентни и аз с интерес прочетох мненията им. :rolleyes:

Преди няколко дни вдигнах температура 38 градуса. Вече знаех, че е грип, защото хремата ми беше започнала предния ден. Какво направих? Изпих един упсарин с витамин "C" и право в леглото. Завих се с две одеяла с цел да се изпотя. След два часа, вече бях готова за преобличане, но и температурата беше спаднала. После пих чай и ядох мед, но мисля, че изпотяването най-много ми помогна. Така се лекуваше дядо ми навремето.

Не зная коя е границата на безопасно висока температура, но си мисля, че тя рядко се вдига изведнъж до 40 градуса. Може би е добре да се лекуваме преди това, когато е по-ниска. Искам да кажа да не посягаме веднага към лекарствата, които свалят температурата. Защото и според мен, тя е средството, с което организмът се лекува сам. Имаше лекция на д-р Емилова какво спомага да се образува в кръвта, но нали не съм специалист, не помня вече. Само се сещам, че така се изграждал и имунитет.

Искам да ви кажа, че от години карам все по-леко грипчетата и не пия никакви антибиотици и свалящи температурата лекарства, но аз и не съм вдигала повече от 37 и нещо. Онзи ден беше изключение, днес вече съм здрава. :whistling:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Здравейте. Искам да попитам за съвет от някой запознат. Значи от 3 дена се борим с доста висока температура на 3 годишната ни дъщеря, но за съжаление единственото което успяваме е да снижим температурата с около 5 десет над 39.8 и то за кратко. Понеже изобщо не съм фен на стандартната медицина - аналгин, аспирин, амидофен и т.н, а и детето се лекува с хомеопатия, просто го оставихме ест. под наше наблюдение да се бори с вируса. Лошото е, че няма някакви конкретни симптоми за каквато и да е болес, което да ме наведе към идеята какво е причинителя. Има температура вече почти перманентно над 39.4 и само с водна баня при темп. 1 градус под телесната я смъква за около час два до 38.4-39. Предната вечер прецених, че може би ще е добре да свалим температурата малко с Нурофен. Дадох 5мл в 12 часа вечерта. До 4 часа нямаше никаква промяна и затова пробвах с още 5 мл. ударно да понижим поне до 38. Около 6-7 часа премерих отново - 39.2. Наложи се да преминем на оцетени компреси и ест. да наливам детето с течности - сок от лайм + 1 лъжичка мед. Напоихме 2 чорапа с компрес от малинов оцет и поставих отново кърпа на главата. Детето заспа след 1 детска приказка.

Понеже оцетените компреси доведоха до щипене на крайниците след няколко часа ги премахнахме и взехме една вана, като се постарах да не свалям температурата на водата, за да може да продължи организма да се бори. В момента сме пак с компреси на главата, но сваляме едва около 1 градус за час два и после обратно. Гърлото е чисто, няма предпоставки за гнойна ангина. Единственото отклонение е лекото зачервяване, което предполагам че е следствие на хипертермията. Днес нарочно не сме и давали нищо да яде и поема само зелен чай с лимон и мед за перисталтиката на червата и сок от прясно изстискан лайм с мед отново.

Някой да е срещал подобни симптоми при други и как се е лекувал?

П.С. Пропуснах да отбележа, че не сме в България а в Канада и в момента още нямаме JP на което да се обадя. Детето си е доста живо, говори, няма кашлица и ни най-малки заченаци на обриви. Първо ми заприлича на Рубеола, но 3 дена без нито една пъпчица или зачервяване от сорта на обрив не пасва. Предполагам, че е вирусна инфекция, но и грип не ми прилича, понеже няма никакви болки по крайниците, лимфните възли са спокойни, носоглътката я проверих с лек масаж - няма болка.

Та така. Ще съм благодарен на някой, който може да подскаже нещо или да даде съвет, понеже детето е малко и не може да се бори дотолкова колкото ние. А и на всичкото отгоре съпругата ми е бременна в първи месец и ме притеснява дали не може да се повлияе от този вирус. (поне за Рубеола знам че влияе отрицателно на плода при бременни).

Благодаря предварително.

Линк към коментар
Share on other sites

То инфекциите са доста разнообразни - ако искаш питай Силвия СД - но не разбирам защо се плашите и от изследванията, които могат да ориентират в това отношение. После никой не може да ви принуди да давате антибиотици, но иначе при тази оскъдна симптоматика е добре да има някакви насоки, а поне основните изследавния не са опасни за организма. Иначе и без да е ясна точно диагнозата могат да се правят някои общи нещица. Препоръчвам освен плодови да давате и зеленчукови соко или бульони от варени зеленчуци без прибавки. Нека да взема и широкоспектърни имуностимулатори - ехинацея, кръвен здравец, сминдух, органично свързан цинк и колоидно сребро (сребърна вода).

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте. Искам да попитам за съвет от някой запознат. Значи от 3 дена се борим с доста висока температура на 3 годишната ни дъщеря, но за съжаление единственото което успяваме е да снижим температурата с около 5 десет над 39.8 и то за кратко. Понеже изобщо не съм фен на стандартната медицина - аналгин, аспирин, амидофен и т.н, а и детето се лекува с хомеопатия, просто го оставихме ест. под наше наблюдение да се бори с вируса. Лошото е, че няма някакви конкретни симптоми за каквато и да е болес, което да ме наведе към идеята какво е причинителя. Има температура вече почти перманентно над 39.4 и само с водна баня при темп. 1 градус под телесната я смъква за около час два до 38.4-39. Предната вечер прецених, че може би ще е добре да свалим температурата малко с Нурофен. Дадох 5мл в 12 часа вечерта. До 4 часа нямаше никаква промяна и затова пробвах с още 5 мл. ударно да понижим поне до 38. Около 6-7 часа премерих отново - 39.2. Наложи се да преминем на оцетени компреси и ест. да наливам детето с течности - сок от лайм + 1 лъжичка мед. Напоихме 2 чорапа с компрес от малинов оцет и поставих отново кърпа на главата. Детето заспа след 1 детска приказка.

Понеже оцетените компреси доведоха до щипене на крайниците след няколко часа ги премахнахме и взехме една вана, като се постарах да не свалям температурата на водата, за да може да продължи организма да се бори. В момента сме пак с компреси на главата, но сваляме едва около 1 градус за час два и после обратно. Гърлото е чисто, няма предпоставки за гнойна ангина. Единственото отклонение е лекото зачервяване, което предполагам че е следствие на хипертермията. Днес нарочно не сме и давали нищо да яде и поема само зелен чай с лимон и мед за перисталтиката на червата и сок от прясно изстискан лайм с мед отново.

Някой да е срещал подобни симптоми при други и как се е лекувал?

П.С. Пропуснах да отбележа, че не сме в България а в Канада и в момента още нямаме JP на което да се обадя. Детето си е доста живо, говори, няма кашлица и ни най-малки заченаци на обриви. Първо ми заприлича на Рубеола, но 3 дена без нито една пъпчица или зачервяване от сорта на обрив не пасва. Предполагам, че е вирусна инфекция, но и грип не ми прилича, понеже няма никакви болки по крайниците, лимфните възли са спокойни, носоглътката я проверих с лек масаж - няма болка.

Та така. Ще съм благодарен на някой, който може да подскаже нещо или да даде съвет, понеже детето е малко и не може да се бори дотолкова колкото ние. А и на всичкото отгоре съпругата ми е бременна в първи месец и ме притеснява дали не може да се повлияе от този вирус. (поне за Рубеола знам че влияе отрицателно на плода при бременни).

Благодаря предварително.

При всички положения трябва да заведете детето на лекар за основен преглед.

Дошегашното Ви поведение е правилно, но както каза и Добромир , трябва да се направят стандартни изследвания и да се открие етиологията на възпалителната реакция .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте непознати !

За първи път съм в този сайт и пролемат ми е за сега че лекарите немогат да ни помогнат. Синът ни е 22 годишеин и от около месец поддържа температура 37.7 - 38 градуса . Направихме доста изследвания и последното сносно заключение е че има някакви бактерии в урината. Предписаха му доста силни антибиотици (инжекции) но няма резултат. Температурата само се промени и започна само следобед да се вдига. Живеем в Пазарджик и има ли някой да ми посочи лаборатория за изследвания или добър диагностик за да открием причината .

Предварително благодаря на всички !

Линк към коментар
Share on other sites

Направете му хемокултура или урокултура за доизясняване вида на бактериите. Още по-добре и антибиограма след откриване на причинителя на инфекцията - за да се види поне ин витро какви антибиотици най-добре ще повлияят заболяването и тогава да се приложи ин виво антибиотикотерапията, а не така на сляпо.

Линк към коментар
Share on other sites

Поне при мен (от слушане историите на моите пациенти) опитът говори, че особено при бъбречни инфекции антибиотиците водят само до краткотрайно подобрение, а повтарящите се курсове водят до повишаване на вероятността от сериозни странични ефекти. Най-малкото, преди да се тръгва с такива лекарства, трябвма за 1 месец да се пробват комплексни природни методи - ако сериозно желаете да ги опитвате. Не само хомеопатия, а подходяща диета, соко- и билко- и минералолечение, процедури и т.н. Иска се човек да отдели 1 до 2 часа на ден за това (не 1-2 минути, както е при антибиотиците), но пък резултатите в повечето случаи са добри. Много важен е индивидуалният подход, тъй като бъбреците могат да имат връзка с други органи и определени моменти от начина на живот. :yinyang:

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте непознати !

За първи път съм в този сайт и пролемат ми е за сега че лекарите немогат да ни помогнат. Синът ни е 22 годишеин и от около месец поддържа температура 37.7 - 38 градуса . Направихме доста изследвания и последното сносно заключение е че има някакви бактерии в урината. Предписаха му доста силни антибиотици (инжекции) но няма резултат. Температурата само се промени и започна само следобед да се вдига. Живеем в Пазарджик и има ли някой да ми посочи лаборатория за изследвания или добър диагностик за да открием причината .

Предварително благодаря на всички !

Здравей!

Ако усетиш необходимост и доверие в нас пиши на лични съобщения нещо повече и навярно може и екип да се формира, пък кой с каквото може ще услужи и помогне. В случай на истинска нужда и желание проблема е решим!

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Надявам се да се оправи сина Ви, но ако медицината не помогне и имате надежда в народни лечители - мога да Ви пепоръчам човек, но само на лични съобщения. Човека лекува с билки и е търсен. Опашки стават пред тях.

Не че това е критерий, но по правило тези които помагат са преследвани от власта. А шарлатаните се регистрират и получават лесно лиценз и тях никой не ги търси.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте непознати !

За първи път съм в този сайт и пролемат ми е за сега че лекарите немогат да ни помогнат. Синът ни е 22 годишеин и от около месец поддържа температура 37.7 - 38 градуса . Направихме доста изследвания и последното сносно заключение е че има някакви бактерии в урината. Предписаха му доста силни антибиотици (инжекции) но няма резултат. Температурата само се промени и започна само следобед да се вдига. Живеем в Пазарджик и има ли някой да ми посочи лаборатория за изследвания или добър диагностик за да открием причината .

Предварително благодаря на всички !

Здравей!

Ако усетиш необходимост и доверие в нас пиши на лични съобщения нещо повече и навярно може и екип да се формира, пък кой с каквото може ще услужи и помогне. В случай на истинска нужда и желание проблема е решим!

Поздрави!

Честита нова година на всички които четат това пожелание. Да си пожелаем да сме здрави и малко по- добри през тази година. На всички искам да се извиня че темата съм е обявил ниска ,а проблемът ни е високата температура и сега незнам как да си коригирам темата.Ние за сега не сме си решили проблема. Имах време да се поровя тук таме защото и двамата нямаме медицинско образование а обичам да съм наясно с проблема. Помалко започнахме да сглобяваме пъзела и какво остановихме за сега. Първо че температурата започна да лавира след каато му направена имонизацията против загушка. Установих доста неприятни данни :

1. При направената имонизация никой не ние предопредил за странични "ефекти". Би трябвало да се издаде документ на който да знае точния вид, партида номер...т.н. и така че ако има проблем с ваксината да се знае кой е поставил и каква е точно.

2. При начина приготвяне на ваксината прочетох че се използват кокошки... и какви ли не още гадост ?

3. Ваксините това е бизнес за печелене на мелиарди.

4. Да ме извинят и част от лекарите ,но явно и те не са в час. Така че когато ти е поставят да са наясно с ваксината. Ние не сме леки коли и когато спукаш гума просто да е смениш ние сме живи същества при който грешките са почти непоправими.

Все още ще подържам темата за да събера повече информация която може да е полезна и на друти

Линк към коментар
Share on other sites

Честита нова година на всички които четат това пожелание. Да си пожелаем да сме здрави и малко по- добри през тази година. На всички искам да се извиня че темата съм е обявил ниска ,а проблемът ни е високата температура и сега незнам как да си коригирам темата.Ние за сега не сме си решили проблема. Имах време да се поровя тук таме защото и двамата нямаме медицинско образование а обичам да съм наясно с проблема. Помалко започнахме да сглобяваме пъзела и какво остановихме за сега. Първо че температурата започна да лавира след каато му направена имонизацията против загушка. Установих доста неприятни данни :

1. При направената имонизация никой не ние предопредил за странични "ефекти". Би трябвало да се издаде документ на който да знае точния вид, партида номер...т.н. и така че ако има проблем с ваксината да се знае кой е поставил и каква е точно.

2. При начина приготвяне на ваксината прочетох че се използват кокошки... и какви ли не още гадост ?

3. Ваксините това е бизнес за печелене на мелиарди.

4. Да ме извинят и част от лекарите ,но явно и те не са в час. Така че когато ти е поставят да са наясно с ваксината. Ние не сме леки коли и когато спукаш гума просто да е смениш ние сме живи същества при който грешките са почти непоправими.

Все още ще подържам темата за да събера повече информация която може да е полезна и на друти

Малко късно отговораварям на това, но сега го виждам.

Благодаря за пожеланието!

При поставянето на всяка ваксина се вземат най-напред предвид противопоказанията. Страничните ефекти са нещо различно от това. При тази ваксина, която е прилагана при сина ви - в случая триваксината против морбили, паротит, рубеола, ММR, ако детето ви няма противопоказания за ваксинацията, едва ли високата температура, която поддържа се дължи на нея. Първо - тя е продукт на най-добрата компания в света за производство на ваксини - Sanofi - Pasteur и самата марка е гаранция за качество. Второ - респондирането на организма е съвсем индивидуално, което не е причина за обвиняване на ваксината. Трето - не се използват кокошки, а ваксиналните вируси при лабораторни условия се отглеждат върху кокоши ембриони, което преведено означава яйца. При производството на всяка една ваксина се използват култури за отглеждане на ваксиналните щамове вируси - тези култури мога да бъдат клетъчни - в случая с кокошите ембриони, тъканни, от човешки диплоидни клетки. Тук, при кокошките, едиственото, което може да навреди е, ако детето ви има проявена алергия към яйчен белтък. Прозиводството представлява вкарване на вирус, причинител на някакво заболяване в една хранителна среда - яйца, култивирането - размножаването му при специално създадени условия, изолиране на готови вирусни щамове, които се инактивират чрез редица методики, т.е. създава се един ваксинален щам вирус, който е непатогенен, но е имуногенен - не причинява заболяване, но създава имунинет. Същата компания, която произвежда поставената на сина ви ваксина разработва и въвежда нови технологии за производство на ваксини - вирозомални технологии - чрез липозом - едни малки сферични частици с двоен липиден слой отвън, антигените на вируса се прикрепят към мембраната на липозома и така натоварен последният имитира вирусния агент, без да е цял вирус, причиняващ заболяване, а само частици от него, активиращи имунитета.

Не съм убедена, че поставянето на ваксината е предизвикало флуктуиращата висока температура на детето ви. Ако то показва силен имунен отговор към нея, би трябвало да заболее от заушка и отдавна да е вече оздравял, а вие казвате цял месец вече. Освен това сам в началото на темата споменахте за бактерии в урината, а ваксините са съдържащи вируси. Търсете причината за високата температура другаде - някое отключено латентно заболяване или просто съвсем отделно заболяване, проявата на което е съвпаднала с момента на ваксинацията.

За диагностициране на проблема ви тук изобщо не може да става и дума. Потърсете личния си лекар за целта и му пожелайте като новогодишно пожелание повече да мисли!

Линк към коментар
Share on other sites

Много често критикуващите ваксините си служат с неточни аргументи, но това не означава, че с ваксините всичко е наред. Разполагам със сериозни научни трудове, от автори не отричащи ваксинацията по принцип, но цитиращи многобройни проучвания, вкл. свои собствени, според които повишаването на определен специфичен имунитет води до спадане на общия неспецифичен имунитет. Моето впечатление не само от книгите, но и от практиката е същото. Следователно въпросът е в съотношението полза/вреда. Здравите хора, на които им предстои пътуване в чужбина обикновено се справят добре с интервенцията и тя ги предпазва от тежки инфекции, към които те по силата на своята околна среда не са си изработили имунитет. Обаче ако човек и без това има спаднал общ имунитет или алергична нагласа, ваксинацията може ако не директно да разболее, то да промениреактивността спрямо други причинители или алергени. Това, че тя е вирус, а се появява бактерия не е аргумент; всъщност широко известно е, че именно вирусите водят до отключване на латентни бактериални инфекции.

Линк към коментар
Share on other sites

Тук има поставен конкретен въпрос. Моят отговор е конкретен също. Иначе за ваксините и имунитета мога да си говоря с най-общи приказки с дни. И не съм защитник на ваксините, а съм непривърженик на начина на мислене на голяма част от хората в нашата мила родна страна - българинът е склонен да обвини всичко друго, но не и себе си за проблемите си. Ако не е направена ваксина - както в случая с паротидната ваксинация, която е пропусната в определен период или е правена с некачествена ваксина от 1982 до 1992 година и сега тези лица, неимунизирани боледуват и са по-рискови за "прихващане" на заболяването паротит, пак мърморим, ако е направена с качествена ваксина - пак не сме доволни нещо. Няма угодия. Има намъмряне и неразбиране, но готовност във всеки един момент за обвинение, нищо, че нещо не сме в час. Характерна българска черта!

Редактирано от Силвия СД
Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Ваксината не е причина за това състояние, но може да повлияе като пускащ механизъм.

За да бъде лекувано едно състояние, първо трябва да се диагностицира, а диференциалната диагноза на фебрилитета, ако се проучи внимателно и без приемане на каквито и да е лекарства, които могат да променят и замаскират проявите, което може сериозно да подведе в насоката, възможностите се стесняват до практически лесни за диагностика, не изискващи някаква сложна апаратура и т.н. процедури.

До тук- нужно е да се "претърси" щателно за наличието на възпалителни огнища- от главата до петите, включително и зъбите, и да се напарви оценка на данните. Ако няма наличие на фокални възпалителни огнища, причината за температурата следва да се търси в друга посока. Има едно понятие "обмяна на веществата", което си има методи за измерване. При превалиране на катаболитните процеси, телесната температура може да е месеци наред над 37 градуса, но човек практически не е болен. Имам личен опит в това отношение- през почти цялата 2005 година телесната ми температура беше между 37,5 и 38 градуса- единствено имах нужда от повече течности, и нищо повече.

Обмяната на веществата обаче е свързана пряко и с ендокринната система- фебрилитет, постоянен и неповлияващ се от лечение като за инфекция, може да има и при проблеми с щитовидната жлеза- повишена хормонална активност на щит. жлеза води до повишение на телесната температура. Но, де да бяха само щитеводните хормони...Затова има дебели и подробни книги "диференциална диагностика", "от симптома към диагнозата", които всеки лекар би трябвало да изучи и да си създаде "усложлива памет", ако ли не- да си носи джобните издания на такава тема в джоба на бялата престилка.

Има една огромна по обем материя в медицината, обхващата автоимунните процеси- практически всички болести могат да се разглеждат като проява на автоимунна реакция...както и да е, важното е, че една ваксинация може да провокира подобна реакция, но пък същата реакция може да се предизвика и от други неща- ухапване от пчела, оса, паяк и други разни хапещи гадини...

Често някои паразитни и специфични инфекциозни заболявания протичат с продължителен период на повишена телесна температура- това е също насока, която се има предвид, но ако липсва епидемичен риск, наличие на огнище или контакт с друг болен, най-често не е сред първите неща в диагностично-лечебния алгоритъм.

В Пазарджик има окръжна болница- години наред е била филиал за обучение към мед. университет в Пловдив, а ако в Пазарджик всички лекари се окажат малоумни, то Пловдив е наблизо- тук има повечко болници- и държавни (то държавна болнице всъщност практически не съществуват откакто им плаща не държавата а здравната каса), и частни, има лаборатории всякакви, изследват какво ли не, има всяккави скенери, магнитно-резонансна томография и какви ли не още...Има и достатъчно центрове със съвременна апаратура, основана на принципите на алтернативната медицина, чрез които се диагностицира прецизно практически всичко, дари и да е само "намек", от който след 10-на години например би се проявила някаква болест...Има и ирисова диагностика- тя всъщност, ако се прави от кадърен диагностик, просто уцелва в "целта" от раз- винаги точно, винаги с подробности и възможности за датиране, стадиране и поределяне не само на "качествения" анализ, но и на "количествения"- освен "каква" болест, чрез нея може да се определи и "колко" се е развила- това има лечебно-прогностично значение винаги когато става въпрос за каквото и да е заболяване и каквото и да е лечение- традиционно, нетрадиционно...

Така че, празниците свършиха, и с изключение на тези, които не прекъсват да работят, тези които са празнували също вече са на линия.

И е добре да се има предвид, че антибиотиците не се ползват за лечение на висока температура, а за лечение предимно на бактериални и микотични инфекции, чиите причинители се окажат чувствителни на съответния п репарат, който приложен в съответната доза, би довел до практическа санация на определено инфекциозно огнище, при условие че е достъпно за действието на антибиотиците...Повечето възпалителни огнища, или фокални инфекции, представляват хирургичен проблем- антибиотиците не биха могли самостоятелно да доведат до санация.

Освен причини от гледна точка на т.нар. съвременна медицина, има причини на фини енергийни нива, които на физическо ниво могат да имат проява под формата на повишена телесна температура например. Има хора, на които пък им тече носа месеци наред, при това- поради енергийни причини, и каквото и да са си капали в носа, не са си разрешили проблема, но това е вече съвсем друга насока на темата, в която не ми се иска да се забърквам.

Това е от мен. Надявам се, от мненията до тук, да сте придобили повече яснота, с която да подходите към разрешаването на проблема с температурата.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...