Sunshine1 Добавено Октомври 2, 2016 Доклад Share Добавено Октомври 2, 2016 Здравейте, От няколко месеца търся психотерапевт в София, но не намирам достатъчно информация. Имам проблем със взаимоотношенията, общуването, личната самооценка, ниско самочувствие и прекалено се влияя от мнението на хората около мен. Тъй-като сама не мога да се справя с проблема от много години, искам да посетя специалист. Моля ви да ми препоръчате добър психолог в София, който работи с тревожности. Спрях се на едно име, но никой не отговаря на телефона, което ми се струва некоректно към хората. Благодаря предварително! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Октомври 2, 2016 Доклад Share Добавено Октомври 2, 2016 (edited) Не знам на кого сте звъняла, но ще отговоря от личен опит. Получавам по стотина обаждания на ден (от които отговарям на десетина), при положение, че в сайта ми от месеци виси надпис, че не приемам нови случаи до премахването му. В подобно положение са колегите, които наистина успяват да помагат и хората са научили за това. Ако наистина искате да се свържете с такъв терапевт, освен че е нужно да сте много упорита по телефона, намерете други начини, Терапевтите имат групи, организират обучения, тренинги, имат обществени изяви... Когато видим,че някой е проявил мотивация да ни намери и е вложил усилия в това, дори формално да не приемаме нови случаи в момента, се замисляме и има шанс да го направим. Относно психотерапевтите София - вече са стотици, макар че успешно помагащите са по-малко от пръстите на една ръка... Има сайтове, в които можете да намерите психотерапевт. Редактирано Октомври 2, 2016 от Орлин Баев Sunshine1 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Sunshine1 Добавено Октомври 2, 2016 Автор Доклад Share Добавено Октомври 2, 2016 Здравейте г-н Баев, Много точен отговор ми дадохте. Наистина има стотици психотерапевти в интернет и прочетох за много от тях, но не мога да намеря тези, които наистина помагат. Затова писах тук, понеже вече не знам къде да търся. Само на един се спрях, но явно ще положа повече усилия, за да се свържа с него, след като казвате, че има някакъв шанс. Разбирам, че тези, които наистина успяват да помагат на хората, са по-заети. Благодаря за отговора. Поздрави! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Октомври 2, 2016 Доклад Share Добавено Октомври 2, 2016 Привет, не знам по какви критерии е организирано търсенето ти, но бих ти предложил един от малкото достоверни такива - това са справилите се клиенти на човека, на когото ще се довериш. Търси успешните случаи и бъди настоятелна - няма начин да не успееш. Поздрави! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Sunshine1 Добавено Октомври 3, 2016 Автор Доклад Share Добавено Октомври 3, 2016 Здравейте г-н Балджиев, Не познавам никой, който да е имал такива проблеми и да се справил и търся само интуитивно, но ще опитам да потърся информация в интернет. Изборът на специалист в тази област наистина не е лесен. Поздрави! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Октомври 3, 2016 Доклад Share Добавено Октомври 3, 2016 Процесът на търсене е полезен сам по себе си. Дори може да установиш, че се чувстваш мъничко по-добре. Така, четейки мнения на клиенти и терапевти, ще си изградиш представата при кого би искала да отидеш, за да направиш това "по-добре" норма в живота си. Наистина, помагащите специалисти в областта на тревожните разстройства не са чак толкова много, така че няма да ти е трудно. Успех! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts