Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Натрапливи мисли


Recommended Posts

Здравейте! Аз съм момче на 14 години от град София. Миналата година, май месец започнах да получвам натрапливости свързани с крайниците ми. Появи ми се натрапчива мисъл за това как краката и ръцете ми стават слаби. И наистина когато си мислех за това крайниците ми ставаха изключително слаби и това ми създаваше огромен дискомфорт. Беше ми много трудно да спя, а понеже съм активен спортист, този проблем пречеше и на тренировките ми. Разбирате ли, когато не си мисля за него, няма и помен от тази слабост. И така лятото отмина и със започването на учебната година, всичко като че ли премина. Сега обаче от около два месеца всичко се завърна. Трудно ми е да чета книга, защото се сещам за проблема и той се появява. Не знам дали е от значение, но като бях по-малък страдах от Обсесивно-компулсивно разстройство. Моля Ви, помогнете ми защото наистина се мъча и изгубих вяра в живота. Просто не знам какво да направя и затова пиша тук. Благодаря Ви предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, на 14 години се случва сблъсъка с развиващото се тяло и промяната на твоята действителност. Това създава вътрешно напрежение, което често се отразява като симптоми в тялото. Тази слабост, която усещаш е индикатор, че в нещо се чувстваш много несигурен, толкова много, че това се превръща в страх. А страхът, той в един момент няма логично обяснение, защо съществува. Показва се през различни симптоми, за да те плаши и с това да става все по - силен, но сам по себе си е нелогичен.  Истинската причина за това страхът ти да се показва през изтръпване и слабост, е на друго място, не е в краката и ръцете ти. Сам казваш, че когато не мислиш за това, всичко е ок, Когато се сетиш, че си уплашен /без да знаеш защо/ той се показава през реакция на тялото ти. 

Помисли си, кое е това което те притеснява в твоя живот - взаимоотношения, дейности, фантазии...и т.н. И там започваш да мислиш за промяната. Ако не се сетиш, имаш два варианта: 1. да решиш, че ще вярваш в силата и смелостта и ще се заемеш активно да променяш състоянието през спорт, хобита, позитивна информация и мотивация, поставяне на цели. 2. Правиш консултация с психолог, за да разбереш, кое това което те тормози и плаши толкова много и е толкова силно, че управлява тялото ти.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...