Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Синдом на Мюнхаузен

Recommended Posts

Здравейте. На 22 години съм и имам този проблем от години. Ходила съм на поне 5-6 дерматолога, всеки от които ме е лекувал с различни лосиони и мазила. Не ми казваха причина като акне или нещо друго. Исках да лекувам причината, а не следствието. Преди по-малко от година посетих дерматолог с известна репутация. Докторката ми каза за състоянието патомимия/ синдрома по-горе/ . Каза, че нямам никакъв проблем с кожата си, а съзнателно или не си го причинявам сама. И наистина се улавям, че стоя с часове пред огледалото и дори най-малката неравност върху кожата ми я чопля и разранявам докато не стане рана. Дори когато хване коричка не я търпя , чопля я и съовтетно забавям заздравяването. Лицето ми е чисто, напоследък това се случва на врата и гърба ми. След което се чувствам отвратително и съжалявам за сторенето. Използвам всякакви козметики, слагам грим и така до следващата рана. Изгубих увереност в себе си, самочувствието ми се занижи, нямам желание да излизам и не се чувствам добре сред хора. Не знам какво да правя, как да се избавя от тази мания. Доколкото съм се замисляла нямам проблеми нито финансово , нито семейно, детството ми е било щастливо, стресът ми е умерен. Емоционален човек съм, което може би дава отражение. Много бих се радвала на някакъв съвет как да сложа край на порочния кръг и да спра да се самонаранявам така.. Благодаря предварително !

Линк към коментар

Правиш нещо, което не искаш да правиш и не може да спре6 да го правиш, въпреки липсата на логика.

Това е натрапливост.Хубаво би било, да мога да ти кажа, как да си помогне6, за съжаление не знам.Нещо в представите ти за себе си и света трябва да се промени, но това може да се открие, едва в процес на психотерапия.

Линк към коментар