Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Личностен проблем


Recommended Posts

Здравейте! 

След дълги обмисляне и чудене какво да правя и аз стигнах до момента в който дъм забил нос в стената и не намирам изход от ситуацията.

Така, при мен проблема смятам, че е малко по комплексен но историята е следната: 

От две години и половина работя в едно предпроятие и работя с ужасен ентусиазъм. Въпреки че не започнах на позицията, на която исках продължих с упорития труд и с много нерви и мъки се издигах. След двете години вече съм надминал очакванията си и дъм на още по висока позиция, която обаче изпълва ежедневието ми с много стрес и напрежение. Въпреки това не дъм се отказал и продължавам въпреки това което ми се случва. като цяло през живота си никога не съм бил център на вниманието и съм да кажем по затворен въпреки, че това въобще не ме задоволява.. дори мме напряга защото аз искам точно обратното... да съм комунинативен и активен в живота, но все не се получава и съответно съм винаги в кофти настроение и все навъсен и неудовлетворен от живота.  Преди два месеца срещнах едно момиче с което много се харесахме и не знам кан и защо станах друг човек... за известно време. Бях комуникативен, енергичен, уверен мъж със самочувствие. Само, че не знам как и защо се върнах в стария си облик в който съм несигурен и неуверен, притеснявам се какво да кажа и мозъка ми блокира тотално. Отново изпадам в ситуацията на липсата на енергия и желание за живот... все едно нищо няма значение за мен. Тъй като не съм от много комуникативните нямам и кой знае колко приятели просто защото не смятам че съм човек който има какво да каже и то да го каже по забавен начин. А и последно време   нямам желание да се виждам с когото и да било.та преди месец изпуших тотално... силна депресия и психиатърката ми каза че било бърнаут от стрес. Даде ми антидепресанти, които пих една седмица и спрях защото не искам да съм зависим от хапчета. Само, че сега съм пак там в дупката с налудничавите мисли, непрестанните натрапливи мисли че не съм интересен, щастлив и в добро настроение, а това ме подлудява вече. Притеснявам се че приятелката ми ще ме напусне заради това, че съм изпаднал в кофти състояние на ума и не знам какво да правя. Искам да съм в добро настроение да му се не знае ама не знам как... не знам и кога съм бил, че да направя разлика освен преди месец.... всичко ми е безразлично, скучно, нямам енергия и желание за нищо освен да се видя с приятелката ми защото тя ми носи поне малко радост. Когато дъм вкъщи съм тотално зле, само мисля глупости за това колко съм зле и търся как да се поправя но за момента ефект никакъв. Започвам да си мисля, че аз цял живот съм си бил в някаква депресия и няма измъкване, а толкова много искам да се променя, само че от вътре не ми идва и си личи че се насилвам. Плюс че страдам от безсъние и не знам как да го лекувам.

 

Знам, че има хора с доста по сериозни проблеми, но при мен това си е ужасен начин на живот, който не искам да търпя повече. Кажете ми моля ви, дайте ми съвети как да де преборя с всичко това и да бъда във онова нормално добро настроение, мозъка ми да работи нормално и да бъда нормален човек.

 

Поздрави.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако можеш да ,,прожектираш" пред затворените си очи , онези дни -----------и не знам кан и защо станах друг човек... за известно време. --------------. Може да си припомниш тогаващното си състояние . Тогавашната си позиция , от която си възприемал света .Бил си влюбен , а това променя света на около . Прагматично казано , тогава света е бил едно чудесно място за живеене . Според мен не е добре да се впускаш в търсене на причината , върнала те в стария коловоз . То може да те отклони от усилието да си спомниш състоянието на любов .

Линк към коментар
Share on other sites

В 29.06.2016 г. at 19:03, rdy каза:

дайте ми съвети как да де преборя с всичко това и да бъда във онова нормално добро настроение, мозъка ми да работи нормално и да бъда нормален човек.

За да бъдеш в добро настроение, мозъкът ти има нужда от ендорфини. Те се стимулират по различни начини. Един от тях е влюбването, затова и докато си бил влюбен си бил ОК. Друг вариант е спорта, кардио натоварването, движението сред природата. Следващ вариант е да имаш цел и силна мотивация, с кратковременни победи, за да получаваш постоянно удовлетворение. 

Не може да работиш нещо, което не харесваш и да получиш екстаз от резултатите, това няма как да задвижи ендорфини. Няма как да работиш много и да се лишаваш от релакс и движение и да се чувстваш добре.

От друга страна, дали пък не си научен да бъдеш такъв? И да ти липсва нещо базово, нещо екзистенциално и от там да идва хронична неудовлетвореност и недоволство. 

С първите варианти може да пробваш сам. С последното няма да ти се получи, необходим ти е водач.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...