Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Странна цикличност

Recommended Posts

От известно време си давам сметка за поведението на моя бивш партньор  и реших да споделя за съвет.Доста време бяхме заедно и накрая се разделихме.Преди мен е живял с други две или три жени , а между тях е имал и много само сексуални връзки .Понеже знаех това , категорично отказвах да имам каквото и да било с него , но той беше много упорит , близо две години правеше всичко , за да му обърна внимание.Накрая се събрахме , имахме хубава връзка няколко години.След което той започна да се държи зле , забелязах че започна да излиза много с приятели , най- вероятно е търсил и някакъв контакт с жени .Аз заявих че няма да търпя това и един ден просто си тръгнах.От тогава той започна всичко по старому.С която може ляга ,а сега има и нова , с която пак ще живее .От дистанцията на времето и вече с нов поглед си давам  сметка ,че това не е нормално , като се има предвид ,че накрая на нашата връзка почти нямаше сексуално желание . Дали това не е причината да търси все нови и нови връзки. Той казва че това е негово право и един път се живее ,  и ще си прави каквто иска .Ами ние останалите , вследствие на това аз  вече доста дълго време не мога да създам никаква връзка , не виждам смисъл  и той все още понякога ме търси и това ме обърква .Той вече е на 40 , но продължава да живее както на 20  и се гордее с това.Разказва ми всичко с гордост , а аз мисля ,че всеки нормален човек би се срамувал от такъв живот . Има ли нещо нередно или аз нещо го премислям прекалено много .ПОради  това че с мен е бил най- дълго време всички наши приятели все още говорят за нас като за двойка , а това допълнително ме товари .Как да се отърва от тоя ужасен кръговрат в нашето общуване , проблемът е също че живеем много близо един до друг и  това автоматично усложнява нещата.Понякога се срамувам толкова много заради него , има нещо нередно в поведението му , пиша всичко това ,защото чувствам, че тази история много ми пречи да продължа напред , на чисто.

Линк към коментар

Вътрешно все още не сте се разделили с него. Щом сте прекарали години заедно, значи сте имали и хубави моменти. Признайте пред себе си, че ви е било хубаво заедно и го оставете да живее, както желае. Доколкото разбирам, ви притеснява това, че хората ви свързват с него. Не те ви свързват с него, а вие сте имали връзка и тогава това е било добре за вас. Ако искате да имате нов живот, приемете това, както е било като нещо, което ще ви помага като опит. Няма как да промените миналото. От друга страна нищо чудно, докато е бил с вас, да е бил различен, а сега като сте се разделили да се променил.

Ако се видите, може директно да му кажете: "Благодаря ти за хубавите моменти, но нашата връзка нямаше как да просъществува и затова приключи. Сега ти си имаш твой живот, а аз си имам мой живот. Можем да запазим хубавите спомени".

Редактирано от Божидар Цендов-БожидарЗим
Линк към коментар