Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проблем с мъжа


Recommended Posts

Здравейте. Проблемът ми е следният. Имам мъж и две деца, нещата помежду ни вървяха нормално преди да се появи една негова племенница, която работи като проститутка. Той я приюти да живее в къщи на горния етаж, непрекъснато е с нея, пренебрегва мен и децата ни, излизат заедно и поведението им е такова, че дори по едно време подозирах, че имат нещо помежду си. В крайна сметка се оказа, че няма, прибрахме се вкъщи (защото се бях изнесла с децата), но лошото отношение продължава. Всяка вечер се качва при нея да си говорят или през деня я развозва напред назад. Всичко това мен много ме озлоби някак и отчужди от него, в резултат на което той също ме отбягва и предпочита да прекарва още повече време с нея. Аз много силно преживявам нещата и това, което всъщност ме притеснява е, че много плача и травмирам дечицата, а те са много малки. Страхувам се за тях, защото незнам дали успявам да изпълнявам функциите си (физически -да, нахранени, облечени и разходени), но едва ли имат нужда от постоянно ревяща и отчаяна от живота майка, а на моменти се чувствам толкова зле от постоянното унижение, че просто не съм в състояние да се взема в ръце. Всички ме съветват да се разделим, но според мен има надежда, ако тази се махне или ми казват да не обръщам внимание, но ми е много трудно да живея така без никаква любов и уважение от човека до мен.

Линк към коментар
Share on other sites

,

 

Ти си в ада на ниската самооценка.За каква надежда говориш? Кой ще уважава човек, който не се уважава ? Никой.

Така ще бъде до края на живота ти и никой, включително и децата ти няма да те уважава. Както казва Данте 

,О, вий, прекрачващи през този праг, надежда всяка тука оставете,,. —  "Ад"

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кермит
Цитат

преди да се появи една негова племенница, която работи като проститутка

Здравей,

казуса е парадоксален, затова и действията ти, в опит да решиш ситуацията трябва да са такива. И също бих се присъединил към мнението, че да се облягаш на надеждата е загубена работа.

Та какво може да се направи в случая? - опитай да разбереш от проститутката всичко за професията. Нека интереса ти е такъв, че все едно обмисляш сериозно дали и ти да не започнеш практика в тази област. Без да натрапваш интереса си опитай да го направиш така, че мъжът ти да разбере за твоето вълнение около тази възможност, да започнеш да продаваш удоволствие на други и много мъже. И виж как реагира мъжът ти. С изключение на една определена реакция, всичко останало би трябвало да ти даде окончателното доказателство, че работа повече с него нямаш.

 

Линк към коментар
Share on other sites

По-висока самооценка и връзка с реалността, да! А самооценката се гради през ясната връзка с реалността каквато е, себедоверие, спокойно и смело себезаявяване. Виж ситуацията си ясно. Мъжът ти неглижира и теб и децата, за да седи непрекъснато при проститутка. Роднинската връзка тук е само негово извинение, рационализация над съвсем други причини. Прочети отново, Мъжът ти:

- прекарва огромна част от времето си с проститутка!

- Неглижира теб!

- Неглижира децата!

Разбира се, това че е проститутка, незадължително я прави лош човек - но това не променя факта, че е проститутка, нито че мъжът ти е с проститутка през повечето от времето, през което би трябвало да бъде с жена си и децата си! Казва, че не се случва нищо между тях? Мдаммм - ако поставиш сто мъже с младо момиче- проститутка в една стая, при това повторяемо времево, при положение, че между тях цари разбирателство и протича химия (знаеш за каква химия говоря), поне 99 ще преминат платоническата граница, каквото и да твърдят и двете страни. Дали мъжът ти е в единия процент? Не знам, може и да е, сигурно е ангел Божи... С тези разсъждения подсказвам, че има голяма вероятност към горните свързващи с реалността тиренца, да дабавим както лъгане, такаи нещо още по-интересно. А именно - самозалъгване, лъгане с което ти самата лъжеш себе си. Ето ги другите две тиренца:

- Лъгане от негова и нейна страна (хипотетично, но твърде вероятно)

- Невротично самозалъгване, като част от мазохистично поведение, вероятно водено от по-дълбоки страхове от самота, изоставяне, ниска обща самооценка...

Ето ти реалността! Аз винаги казвам, че всяка външна ситуация прекрасно отразява вътрешните ни наличности. В случая, благодарейки от все сърце на Живота за това, че имаш шанса да видиш мазохизма и страховете си зад него, можеш да поработиш върху себезаявяването си. То не е викане и тръшкане, а вътрешно себеуважение! Разбираш насоките, надявам се. Ако не успяваш сама, потърси психотерапевт! Струва си! 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Мисля че не можеш да си върнеш душевното равновесие,докато живееш в стресираща те ситуация.

За да може правилно да оцениш дадена ситуация,трябва да се дистанцираш от нея.

Мисля че трябва да  поживееш отделно от него, за да се успокоиш.Cлед като  се успокоиш,ще можеш да прецениш наистина ли ти е нужен този мъж..

Влечението му към  проститутки може да донесе и определени болести.

Линк към коментар
Share on other sites

преди 21 часа, rona каза:

Мисля че не можеш да си върнеш душевното равновесие,докато живееш в стресираща те ситуация.

За да може правилно да оцениш дадена ситуация,трябва да се дистанцираш от нея.

Мисля че трябва да  поживееш отделно от него, за да се успокоиш.Cлед като  се успокоиш,ще можеш да прецениш наистина ли ти е нужен този мъж..

Влечението му към  проститутки може да донесе и определени болести.

Като цяло, добра насока. За да прецениш трезво обаче, е нужно да познаваш себе си. Иначе спокойно можеш да решиш, че невротичните когниции на мазохизма да изтърпиш, да се смачкаш, "така все пак не съм сама..." - че такива мисли и вярвания си ти. Не, ти си нещо много повече - но можеш да си Себе си едва когато се освободиш от страховете си! 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...