iveslava Добавено Май 31, 2016 Доклад Share Добавено Май 31, 2016 Моля,препоръчайте ми добър психолог във Варна,който да ми помогне със преодоляването на завишения перфекционизъм. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Юни 1, 2016 Доклад Share Добавено Юни 1, 2016 Пишете тук на Диляна Колева. Това е профила й: http://www.beinsadouno.com/board/profile/4119-диляна-колева/ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
iveslava Добавено Юни 4, 2016 Автор Доклад Share Добавено Юни 4, 2016 След като бях писала в сайта подробно какво ми е тя каза,че имам ОКР което не мисля,че е вярно.За това не искам да бъда лекувана от нещо което нямам.Изчела съм всичко за ОКР и на 100 проц нямам този проблем. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Юни 4, 2016 Доклад Share Добавено Юни 4, 2016 (edited) Отговорът ми на твоя въпрос в зададена от теб тема е следния: "Проблемът е психологичен. От това което си написала натрапливости с компулсивни действия, от които не следва удовлетворение, а само ново напрежение- ОКР. Разбира се конкретика може да се случи при специалист." Искам да обърнеш внимание на подчертаното. Това че лично си поставила на себе си тази диагноза без посещение при специалист и обстойно разглеждане на проблема е основна грешка. Четенето за проблем, не е достатъчно, за да стане човек компетентен, ако ставаше така, нямаше да има нужда от специалисти, всички щяха да си поставят диагнози и да се лекуват с четене в интернет. Никъде не виждам, някой в темата там да е препоръчал четене на конкретна литература, когато се препоръчва такава, се прави за конкретния случай на конкретния човек. Темата е тази и до колкото виждам всички там сме на едно мнение, че става въпрос за натрапливости: Но ти си много права в едно - няма как да провеждаш терапия при човек на когото нямаш доверие. Колкото по - бързо, обаче започнеш терапия толкова по - бързо ще ти се оправи състоянието. Редактирано Юни 4, 2016 от Диляна Колева B__ 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Юни 4, 2016 Доклад Share Добавено Юни 4, 2016 (edited) Iveslava, сега погледнах онази тема. Нещата са казани много ясно. Орлин дори ви е посочил методи за терапия, включително е дал един метод от логотерапията, който можехте и сама да приложите. Представете си дали това "подробно" избиране на терапевт не е всъщност проява на перфекционизма, с който се опитвате да се борите. Редактирано Юни 4, 2016 от Божидар Цендов-БожидарЗим Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
iveslava Добавено Юни 17, 2016 Автор Доклад Share Добавено Юни 17, 2016 Ходих при специалист и му казах точно каквото написах и тук,нищо повече.Той каза,че не може да се говори за ОКР.Изписа ми Есобел и каза,че до 10 дни прием на хапчетата и няколко посещение (2-3) при психолог трябва всичко да се нормализира.Вероятната причина е ниският серотонин в мозъка,който имам по рождение. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Юни 17, 2016 Доклад Share Добавено Юни 17, 2016 Ивеслава прочети тук : Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
iveslava Добавено Юни 21, 2016 Автор Доклад Share Добавено Юни 21, 2016 Прочетох го,но не разбрах какво общо има с моя случай ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts