Рейчи Добавено Май 6, 2016 Доклад Share Добавено Май 6, 2016 Здравейте! Наскоро синът ми, който е на 26 години, беше приет в болница за лечение на психоза. При изписването са му в графа Психиатрична диагноза са дали F12.5 Разстройство вследствие употреба на канабиноиди. Психично разстройнстово. В графа Други диагнози пише ДД: Болест на Бойлер. Поддържащо лечение с Olanzapine 10 mg tb 1-0-1, Akinestst 2 mg. Въпросът ми е следният - нормално ли е да има две диагнози!? И двете ли се лекуват по един и същи начин с назначеното лечение? На мен лично ми звучат като различни заболявания и се тревожа дали диагнозите са точни. Може ли да споделите мнението си? И добре ли е да потърся друго мнение за уточняване на диагнозата? Аз съм от гр. Пазарджик. Бихте ли ми препоръчали някой добър лекар в София или в Пловдив. Психиатър и психотерапевт едновремено ли се налага да търся, защото той сега пие лекарствата, но често казва, че не смята да има психично заболяване и съответно смята, че трябва скоро да спре да пие лекарствата. Благодаря ви предварително! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Май 7, 2016 Доклад Share Добавено Май 7, 2016 Здравейте! Психозата може да се дължи на различни причини.В случая, колегите са преценили, че най-вероятната е употребата на наркотици. Но тъй като, една шизофрения може също да започне така те я поставят в графа диференциална диагноза. Тоест, диагнозите не са две, а една с евентуално съмнение за друга.Това е напълно в реда на нещата. Времето ще покаже коя от двете е точната.Като начално лечение, разлика няма. Според мен, най-точно мнение може да изкаже психиатъра под чието наблюдение е бил.Трябва да говорите с него.Разбирате ли, и при мен да дойдете, а не бих могъл да бъда точен толкова колкото него, защото ще работя по описание, а то винаги е неточно.Той обаче е пряк свидетел на състоянието на синът ви.Говорете с него. Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Рейчи Добавено Май 7, 2016 Автор Доклад Share Добавено Май 7, 2016 Много благодаря за отговора! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts