Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте!

Проблемът ми е в отношенията с мъжа ми. Женени сме от около осем години имаме дете на седем. Сякаш всичко започна като се роди детето, аз започнах да го виждам в друга светлина, той започна да ме приема като даденост и обичайните битовизми след раждане на дете и може би заради това (но не съм убедена) спрях да изпитвам каквото и да е сексуално привличане към него. В редките случаи когато сме правили нещо е било като компромис от моя страна да не създавам проблеми, реших че е временно усещане от моя страна. Детето стана на около две годинки когато се върнах на работа и съответно усетих привличане към друг мъж и реших че всичко е защото нямам чувства към моя.  Казах му и се разделихме със заплахи към другия че той е виновен, че всичко дотогава е било наред, което ме учуди най-много защото аз обесних че това е мое решение и за да се стигне дотук проблема е наш, а не  третия човек. Ясно е че и родителите ни се намесиха искаха да ни убедят че за детето е най-важно да е с майка си и баща си и след около две години разпокъсано разделени (разделяния и събирания за кратки периоди) реших че се уморих да се боря със всички които са срещу мен, защото все пак аз бях причината за всичко, да склоня и да се върна. Така и направих. Всичко е идеално с изключение на секса. Аз приемам този човек като свой роднина и немога въобще да си помисля за интимна близост . Вече две години правя някакви жалки опити за секс не чувствам удовлетворение, гледам да мине по-бързо все едно съм на зъболекар. Най-много се дразня че той си мисли че всичко е наред докато не започна да му отказвам. И сега след като около четири месеца не сме правили нищо той започва да ми прави намеци че  проблемът е мой и да направя нещо по въпроса. Реших да се допитам до вас.

Мога ли да се пречупя по някакъв начин и да не правя секс по задължение, или е безнадежно и всичо е вследвие че нямам сексуално привличане към мъжа си?

Линк към коментар
Share on other sites

преди 9 часа, Антонина каза:

Всичко е идеално с изключение на секса.

Здравей,

ако цитираното наистина е вярно, мисля, че има голяма опасност секса с мъжа ти отново да ти хареса (под всичко е идеално приемаме дори, че мъжът ти се е съгласявал да разговаряте и опитвате различни варианти за справяне, за които сте се сещали и мотивацията ти да поставиш въпросът си тук пред специалисти не е просто израз на поредния компромис). Разбира се, би било твърде неразумно на цялата идилия да започнете да имате и хубав секс и така да се лишиш от възможността да погледнеш към някой колега или кой да е друг трети. А ако ти се случи да имаш връзка с друг мъж трябва да внимаваш - секса е предпоставка за забременяване, а родиш ли... отново интимността може да стане битова и банална. Все пак, мъжете имаме това свойство - да приемаме жените си, когато родят за по-близки от обикновени любовници. Потресаващ проблем би станало, ако и след новата ситуация с другия мъж и новото дете, отново след няколко раздели и събирания по препоръка на други хора, стигнете до ситуация, в която всичко да е идеално. Тогава дилемата ти наистина ще е сложна - да избереш между двама идеални мъже, или да тръгнеш с трети (четвърти в тази сложна връзка) и така дилемата да стане трилема.

В случай, че мислиш, че проблемът ти е характерен само за теб, може би ще ти е интересно да разбереш, че значителен брой връзки са поставени на изпитание след раждане на първото дете - понякога мъжете поглеждат към други, по-привлекателни откъм визия жени, понякога е обратното, както в твоя случай. Бих искал обаче да подчертая стратегията за справяне в случая, за която лековато загатнах по-горе - съгласявайки се доброволно да правите семейство и да родите дете, с което отговорностите и взаимоотношенията ви ще се променят задължително, сте прескочили прага на отношенията на просто добрите любовници. Такива отново можете да бъдете, което обикновено и става, и детето хич не може да попречи за това. Напротив, заради наистина по-удачният вариант то да расте заедно с майка си и баща си, си заслужава да опитате различни неща, за да излезеш от рутината и компромиса. Важното е да отбележиш, че става въпрос за наистина различни неща. И веднага бих предложил нещо кардинално различно, а ако не ти се понрави, можете да опитате заедно с по-традиционните подходи.

Та на идеята ми - всеки път, преди да правите секс си науми следното: Или ще изпитам удоволствие и оргазъм от секса (нещо постижимо), Или от утре всички съкооператори ще излизат на пазар с червени панделки на носовете от домовете си (нещо непостижимо). И наблюдавай - наблюдавай както какво се случва по време на секс, така и какво се случва сутрин на излизане от кооперацията ти. Просто наблюдения, без каквито и да е било очаквания. Познай, постижимото, или непостижимото ще избере да прави мозъкът ти?

Редактирано от Кермит
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за съвета и мнението определено ме накара да погледна от друга гледна точка. Гадното е че постоянно  чувствам дискомфорт, защото от една страна знам че бракът ми да се запази зависи от мен и справянето ми със секса, а от друга се ядосвам на себе си че допускам да правя неща против волята си. По този начин се чувствам притисната и сама. За мъжа ми единствения проблем в нашите отношения съм аз и нежеланието ми да правим секс, това също ме кара да се чувствам подтисната. Ние не коментираме начини за справяне на проблема, а аз да намеря начин да се справя, защото проблемът не е негов а мой.

Линк към коментар
Share on other sites

,,,Ние не коментираме начини за справяне на проблема, а аз да намеря начин да се справя, защото проблемът не ,е негов а мой. ,,

Докато мислите така, нищо няма да се промени.Секса е нещо, което се прави и от двамата и когато той не върви, проблема не е в единия от двойката, а в двамата.С две думи-ако не заместите израза ,, ти / аз имам проблем със секса,, с , ,, ние имаме проблем със секса,, , нищо няма да постигнете.

Линк към коментар
Share on other sites

В 28.03.2016 г. at 13:44, Антонина каза:

Ясно е че и родителите ни се намесиха искаха да ни убедят че за детето е най-важно да е с майка си и баща си и след около две години разпокъсано разделени (разделяния и събирания за кратки периоди) реших че се уморих да се боря със всички които са срещу мен, защото все пак аз бях причината за всичко, да склоня и да се върна. Така и направих.

Ти при кого се върна? При съпруга, любовника, бащата, партньора или при умореното си чувство за вина? Ако е при първия вариант, всички общи усилия за справяне с проблема може да бъдат успешни. Ако е при второто, не познавам човек, който да обича да прави секс с чувството си за вина.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...