Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте ,имам досто кратко запитване ,но с огромено значение за мен ,гледах клипчето на Орлин Баев за любовта ,и виждам себе си в него ,това ,че искам и прося любов и внимание от другия човек до мен ,опитвам се да го контролирам без да се осъзнавам ,че го правя ,заради тези неща почнахме много да се караме и дистанцираме ,след като гледах видеото разбрах защо прося тази любов от него ,защото я нямам в себе си ,а за контролирането е виновен страха ,знам ,че трябва да се уча ,но не знам как. Това е моята молба към вас да ми дадете съвет как да запълня тази дупка в мен с любов от вътре не от вън.

Редактирано от stelitoy
Линк към коментар
Share on other sites

Тази липса не се запълва. Да запълниш значи да вземеш нещо от вън, нещо което не е твое и да запълниш нещо, което не е от същата субстанция, нещо твое. 

Тази липса се изгражда, от вътре, отговорите не за вън от теб, те са вътре в теб. Откривайки ги в себе си ще започнеш бавно и полека да създаваш стабилна вътрешна опора - увереност, вяра, любов, с които да работиш както за себе си, така и за другите. Процесът се нарича - себепознание. Необходимо е да се запознаеш със себе си, за да знаеш каква си, коя си и тогава можеш да създаваш приятелства, партньорства и работни отношения по начин който на теб ти харесва.

Започни с всички форми на себепознанието - подходящи книги, семинар, тренинги на психологична и философска тематематика, ако бързаш, започни психологични консултации. Ориентирай се към нови среди. Тук в този сайт има много форуми за духовно израстване. Има цял раздел "Себепознание", разгледай темите там, чети, пиши, анализирай. Това е пътя.

Линк към коментар
Share on other sites

Оставай честичко сама, в тишина (медитация) със самата себе си. Когато се научиш сама да си бъдеш любяща компания, тогава във връзката не искаш като зяпнало гардже, нито налагаш промени в другия, а приемайки себе си, приемаш и другия, спокойна си, в мир и хармония си. Добра идея е да ходиш периодично на медитативни ритрийти, в които в тишина и съзерцание, си в директен контакт със страха си от изоставяне и самота, при махната външна "тапа" - менталното напрегнато, контролиращо циклене. Така празнината започва да се запълва отвътре. Разчиства се входът на извора на любовта (а той е в теб, знаеш) и тя потича свободно. Променяш се от продънена каца в извор! 

Горните насоки са централни. Помощни - психотерапията. Градацията е следната: лична, групова, уъркшопи. В терапията работиш с мисленето, с възприятието на себе си смееш се, шегуваш се, вземаш се на несериозно, променяш гледните точки, през тялото преживяваш и променяш страхуваното в спокойна смелост, медитираш, молиш се, дишаш, съзерцаваш... Личната е старт. Груповата и уъркшопите са особено силни и надграждащи - в тях отразяваш себе си в груповата динамика. Случва се особено поле, в което чувайки и съпреживявайки другия, преработваш собствени съдържания. А когато ти се заявяваш пред тях, отработваш собзственото си отношение "аз-ти обект", което пренасяш в живота си. Самата работа в група точно и пряко те отразява 1:1 спрямо социалния ти живот и партньорство. 

Успехи!

Линк към коментар
Share on other sites

Разбирам.. А мога ли сама да се справя със всичко това (ходих на психотеапефт ,доста съм разочарована и не мисля да ходя вече) чрез медитация ,редовно спортуване ,повече забавления и разходки ,просто ми е нужно да знам имам ли тази способност да се справя сама ,попринцип не е само това проблема ,следват неща като страхове,тревожност ,паник атаки (които доста одавна не съм получавала) хипохондрия и всичко това накуп ,най-различни ритуали.Общо взето май всичко е свързано и до колкот съм разбрала идват от страха и съмнението ,права ли съм ? На 21 години съм и тези прекрасни неща ми се случват от почти 2 години ,и след толкова време нещата малко или много съм ги приела и са по-леки ,но от вътре имам едно гадно чувство ,че никога няма да мога ги премахна напълно и все нещо ще ме тормози и напряга в ума ми ,допълнително съм с нисък имунитет и постоянно нещо ме боли и от нещо съм болна което засилва страха ми да не ми се случи нещо лошо и да не умра ! ....

Редактирано от stelitoy
Линк към коментар
Share on other sites

Виж по-горе съм ти писал за пътя! Можеш и сама, ако го можеш. Можеш ли го? 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Имам друг въпрос за който много съм отчаяна и притеснена. Постояно ми има нещо постоянно ме боли нещо ,все съм болна от нещо ,едното ми мине ,и веднага ми се сервира друго ,цял живот ли ще съм така да се мъча все от нещо ,явно съм много кекъва и болнава ,мога ли да спра тези безкрайни неща

Линк към коментар
Share on other sites

Махни пречките пред творчеството си, живей призванието си, следвай силни цели. Бъди смела, решителна, доверяваща се на Бога и съдбата си, но и здраво заявяваща се като проява на Бога в този живот! Тогава болестите бягат. и да има нещо, виждаш го другояче, учиш се с благодарност, виждайки по-голямата картина!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Знам ,че не е в специалностави ,но не знам вече какво да направя ,с тази болка в ребрата първо беше от ляво а сега почна да ме боли и от дясно ,като отида при личната ми казва невралгия е ,ще ти мине сама повече се движи ,нормално ли е сега и от дясно да ме боли ,изобщо не знам при какъв лекър да отида след като личната не ми дава напътствие

Линк към коментар
Share on other sites

Специалистът, който ти е нужен е невролог. Когато той потвърди невралгията ще ти обясни какво да правиш.

Редактирано от Диляна Колева
Линк към коментар
Share on other sites

А ти какво правиш за облекчение на болките ?

Преди време започна да ме боли палеца на крака . Леко , но дразнещо на моменти .Ден , два не минава . След седмица се сетих  за болеста на ,,царете" , тази с болки в палците . И се уплаших .Остарявах ли ? Трябваше ми лечение . А за начало здравословно хранене и поведение .Реших  да възстановя и редовните йога упражнения ... До тогава вече имах някакви впечатления за хата йога .И за силното му  здравословно въздействие .Най общо , то е нещо средно между медитацията и гимнастиката . Та значи , два дена  разтягане и мисловно погалване на всички телесни части ...Спрях да накуцвам . Изпари се припарването ...Физическото тяло и психиката са различни неща на едно цяло .Възстановения  баланс е здраве .

Желаеш да промениш положението си . Направи го , като знаеш че не става от раз .Ако не можеш сама отиваш и стискаш ръката на някой терапевт .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

преди 10 часа, stelitoy каза:

А знаете ли дали е възможно да почне да ме боли и от другата страна

Всичко е възможно, може и отвсякъде да почне да ви боли с тази настройка, която имате...

Сменете си настройката, прочетете сериозно това, което ви е написал Орлин

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Здравейте след толкова време ви пиша ,толкова мъчене за промяна ,да не съм вманиачена в приятелями нищо не се получава ,вече се чувствам съвестно че имам нужда да съм до него и че ми лиспва когато не сме заедно ,да не би това да не е симтом на любов ,грешно ли е че един човек може да ми липсва ,а той се задушава от мен ,осъзнавам че ужасно много греша ,но от вътре чувствам раздиране и съвест ,че искам да е до мен ,мъча се всевъзможно да не мисля за него да си намеря хоби ,да намирам занимание през свободното ми време ,но пак нищо ,сякаш живея чрез него ,аз чакам да се срещнем и след като пак всеки отиде по задачите си ,аз живея за следващата ни среща ,не се наслаждавам на момента когато остана сама или с някой друг. Ужасно е когато не виждам от негова страна ,че има нужда от мен сякаш спря да го показва ,а аз или съм в лошо настроение ,раздразнена когато се видим ,сякаш му отмъщавам за това ,че не показва желание да е с мен ,не знам как да постъпя ,да спра да го търся и само когато той се сети тогава ,ами ние ако дай се боже живеем заедно ,всяка седмица ще ходи на хотел защото ще му омръзне да ме гледа ли ? Твърди ,че ме обича и че иска семейство от мен ,като се замисля едва ли не е така щом ме търпи такава толкова време ,но аз не мога да го повярвам ,мисля си че като иска да остане сам не ме обича и няма нужда от мен. Извинявам се че само се оплаквам в тези редове не поне излях душата си ,амо може да ми помогнете ,някакъв съвет как да се държа с него ,как аз да си помогна да нямам тази нужда от него която явно нямам право да имам ?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...