Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Въпросът за смисъла


Recommended Posts

Здравейте,

пиша това с огромно съпротивление. Опитах да създам структура на мисълта си, но става много дълго и завършвам, триейки, с познатото: какъв е смисъла.

Не знам какво как да кажа. Имам проблем със себе си изцяло като цяло. Ако ми дадете гумичка, бих се изтрила. 

Такава съм си: безхарактерна, плаха, страхлива, склонност към контрол на неконтролируеми ситуации, осъзнавам, че ми става криво, като не става моето, за което се мразя, като цяло се мразя. От много малка имам това чувство: аз съм нещо много странно, което не му е мястото тук, имам някакъв блокаж в себе си поради някаква причина и съм изключително изключително срамежлив човек - не правя неща, в които не съм добра, а колкото до това, не мисля, че съм добра в нещо и стана по-зле: не съм била по-несигурна в живота си. Не мога да общувам пълноценно с хора, защото се срамувам от себе си през цялото време!

Пиша тук, защото имам задължение да подобря живота си, иначе като цяло за мен няма смисъл като че ли наскоро нищо.

Самосаботирам се, имам склонност към зависимост от хора, които са ми много близки, имам някакви странни сексуални влечения (най-скорошното е да предложа на най-близките си приятели да правим секс заедно, с което естествено приятелството ни е на ръба, мисля, че приключи), не мога да се отпусна да говоря с момичета, защото имах някога най-добра приятелка и най-големият ми срам е, че й позволих да ме манипулира и унижава. Какво друго: извън мен - не мога да търпя да живея в България, не понасям ситуацията на постсоциалисъм, не понасям манталитета, не понасям предразсъдъците, не понасям като цяло средата, а най-вече не понасям факта, че аз имам всички тези неща: манталитета, предразсъдъците, наследството. Чисто и просто, не понасям да съм в средата, в която отраснах.

Живея в Германия, говоря немски и английски, уча Азиатски науки. Мислех, че като съм навън нещата ще са по-добре, за да се доизградя, но изродщината в мен е в такива количества, че ме победи. Сега просто се мразя, ненавиждам се, чувствам гняв към себе си.

Преди медитирах, четях книги за духовно събуждане, вярвах в това.

Истината е, че съм прекалено глупава за себе си (говоря за мнение и за посоката на логика, която използвам), за да си мръдна пръста да направя нещо. Не мога да се погледна отстрани, не мога да засека емоциите си, за да започна с осъзнаване, не мога да се свържа със себе си, защото по начало отричам себе си. И това е. Безнадеждно е. Противоречие на противоречието. В цялата тази ситуация съм склонна да вярвам, че на никого не му влиза в работата какво става с мен, но заради това, че съм жива сега, поне трябва да опитам пак.

По-скоро, ако някой от вас (видях много коментари от хора читатели, но се надявам по-скоро да имам коментар от специалист за това) има научно обяснение за състоянието ми, ще съм много благодарна. Благодаря.

Линк към коментар
Share on other sites

Научното обяснение ти е напълно ненужно.

Когато тийнейджър, каже на родителите си "Мразя те", всъщност той им казва, "Гневен съм ти, че не ми обръщаш вниманието от което имам нужда". Когато родителят така и не реагира, тийна се самосаботира, насочва омразата към себе си, защото вътрешно започва да вярва, че щом родителите му не искат да го уважат с внимание, той реално не го заслужава.  Ексцентричността в изборите или поведението не закъснява. Следва живот отдаден на ситуации, в които е или жертва или мазохистично настроен търсещ доказателства за това колко е лош. Напълно измислена фантазия следствие на погрешно сътворено вярване.

Да се "изтриеш с гумичка" заради кого или какво?  Никой не изтрива себе си просто така. 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...