Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Как е редно да реагираме ?

Имам въпрос относно напрежението в работната среда , което е изкуствено създадено вследствие на избухливия характер на нашата ръководителка.

Нормално ли е при всяко взимане на решения  от страна на работник ,то автоматично да се обявява за погрешно и да бъдем грубо порицавани и обиждани.

Забелязвам че това започва да се отразява зле на самооценката ми , както и на тази на моите колеги , назрява един страх ,който ми пречи да поемам отговорност ,защото знам ,че каквото и да направя , тя ще каже ,че е правилно точно обратното.Притеснява ме това ,че аз положих доста усилия за собственото си развитие и започнах да си вярвам , постигнах своите ежедневни малки победи , постарах се да придобия нови знания , но това  отношение започва да пропуква стената на моята увереност . Как е редно да постъпя в отношенията с човек , който се храни с несигурността на подчинените си  и прави непоносима една сравнително спокойна  и приятна работа . 

В страни от това имам съмнения ,че прибира за себе си глобите , с които ни заплашва. Над нея е собственикът , който си няма  и понятие какво става , негова е само базата .Споменавам го ,защото смятам ,че това допринася за нейните своеволия  и за удобното положение никой да не следи за нейните грешки .

Линк към коментар
Share on other sites

Най - силното оръжие в света е Знанието, информацията.

Имаш информацията, че твоята работодателка е с особен характер - гневна, избухлива и недоволна. Но имаш и знанието, че ти си качествен, развиващ се и способен човек. Това са две съвсем различни неща и нямат общо. Какво те кара да ги свързваш и да ги използваш като оръжие срещу собствената си личност?

Отношението на някой към нас ни влияе до толкова, доколкото ние го допуснем. Не е приятно да имаме такъв шеф, но не можем да промени хората така както на нас ни харесва. Остава да балансираме в ситуацията или да я напуснем. Ако решим да останем в нея и тя да не влияе на отношението ни към себе си, трябва да сме много на ясно с личните си граници и как ги поставяме. 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Това, което казва Диди, е много вярно - да видиш какво провокират в теб кривите изблици на шефката и така да ползваш работата си за преработка на страховете си! Дотук о'к! А в професионален поведенчески план - аз бих пробвал спокойно и искрено да поговоря с жената, очи в очи, насаме. Ако чуе, чудесно. Ако не, бих събрал подписка с мнения от колегите за отношението ѝ и бих написал добре обосновано писмо за вредата, която тя нанася на работния процес. Бих направил това невинно - тъй като работата си е работа, не е място за бърсане на неотработености в подчинените - това вреди на работния процес реално. Това писмо бих го пратил на собственика и когато предполагам, че го е прочел, но не повече от ден-два, бих изисквал да се видя с него и наживо да опиша ситуацията. Ако го е чел, о'к. Ако ли не, бих го насочил да го прочете и на хартиен носител бих му го дал също. Просто себезаявяване - бих поел ролята на неформален лидер. Ако собственикът цени бизнеса си и е умен човек, ще обърне внимание. Като старт, би трябвало да ви събере всички, заедно с въпросната особа и всеки да изкаже искрено мнение, порицание, отзив. Тогава, ако тя не е обърнала внимание на личния ви разговор, би чула и се поучила! 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Аз избрах точно този подход -  да разбера защо се чувствам зле след подобни сцени , те провокират в мен отдавна забравени неща , по -скоро изтласкани в подсъзнанието .Спомням си , че така се чувствах като дете ,когато някой " по- силен " ми се подиграва , чувстваш се сякаш за нищо не ставаш и всеки друг го прави по- добре и така си доразвиваш лузърската визия и си се отчайваш . А истината е че можеш да се справиш , просто си правиш self - sabotage.Отново съм в такава ситуация , давам най - доброто от себе си , нещата малко се пооправиха , скандалите силно намаляха , защото се заявих пред всички.Само се чудя как да "израста " това гадно чувство , което идва след подобни сцени . Знам че е илюзия, но явно ми е някакъв дефицит ,който си го нося от дете . Как е възможно неугледни и необразовани хора да ми правят забележки за неща ,  за които самите те са некомпетентни , а аз да се сдухвам .Дразня се , когато позволявам на хората да се хранят с моята несигурност. Как да го преодолея ?

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...