вълкова Добавено Февруари 18, 2016 Доклад Share Добавено Февруари 18, 2016 Здравейте,имам проблем със самочувствието като цяло.Не се харесвам особено,все си мисля,че съм дебела,не харесвам фигурата си.Имам приятел,с който живеем заедно,но май липсата на самочувствие влияе и на половия ни живот.На 24 години съм.Кажете ми как да повлияя на себе си,как да повдигна духа и самочувствието си?Кофти е да се оглеждаш и всеки да ти се струва "идеален" спрямо теб.Страх ме е,че ще загубя приятеля си,въобразявам ли си,полудявам ли не знам ... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Февруари 20, 2016 Доклад Share Добавено Февруари 20, 2016 Вероятно си въобразяваш, но чак пък да полудяваш..... Тревожността идва като индикация, че е време да промениш нещо за себе си. От една страна стои физиката, която чрез добър физически и хранителен режим, се коригира сравнително бързо. Нужна е воля и вяра. От друга страна стои психиката, без нейната промяна, колкото и добре да изглеждаш пак няма да си удовлетворена. Просто ще пренасочиш страховете си на друго място. Избери си с кое от двете ще започнеш или започни с двете едновременно и действай. За едното е нужно фитнес или добро поле за активна дейност, а за другото всички варианти за себепознание и личностно развитие. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alegria Добавено Февруари 20, 2016 Доклад Share Добавено Февруари 20, 2016 За приятеля ти след като ти е приятел и спи с теб, значи не е проблем. Но на такава млада възраст не е хубаво човек да е с лошо самочувствие, най-добре подобри и външния си вид, и самочувствието и живей пълноценно. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Март 13, 2016 Доклад Share Добавено Март 13, 2016 (edited) Самооценката няма връзка с фигурата. Можем да сме 40 кила кокали и да е твърде ниска. Можем да сме 120 килограма и да си вярваме силно. Имал съм случай на жена, тежаща над 130 кг., която съвсем непринудено каза за себе си: "Е, леко пълничка съм, какво толкова!" - на фона на високо самочувствие. Сега, добре е да спортуваме и да се чувстваме добре в телата си, но казвам, че килограмите не са определящи за самооценката - вярванията ни за нас самите в подсъзнанието ни са определящи! "Ще бъда изоставена, отхвърлена, не се харесвам, не ставам, недостатъчно качествена и дефектна съм...", са някои спъващи ни несъзнавани програми. Работи се с тях, преодоляват се! Човек може, от позицията на развитата си самосъзнателност, да изгради себе си, от каквато и позиция да тръгва! Редактирано Март 13, 2016 от Орлин Баев Лина Коцева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts