Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Паник атака

Recommended Posts

Здравейте, скоро открих Вашият сайт и съм Ви благодарна как помагате на хората. Поради тази причина, реших да пиша и аз за своят проблем . Преди повече от 3 години след като присъствах на едно погребение за първи път се сблъсках с така наречените паник атаки. Тогава бях на около 17 години и стигнах до там, че почти не спях, не се хранех, случваше се често да плача и да имам мисли как едва ли не след няколко дни ще умра. Този ужас продължи няколко месеца, през които се чувствах все така емоционално нестабилна и незнайно как всичко утихна, но само за няколко години. Към днешна дата вече съм на 21, но от около 6-7 месеца отново страдам от този проблем. Чувствам се безпомощно слаба, почти всеки ден имам тежест в гърдите, задух, понякога и сърцебиене. Изпитвам страх, че всички наоколо са против мен, че никой не ме иска и не съм способна за нищо. Когато ме заболи главата, в мен нахлуват мисли, че съм болна от някаква болест, или когато ми изтръпне ръката си казвам , че ще получа инфаркт или нещо такова. Дори не смея да се радвам на живота от страх, че всичко ще се провали. На пръв поглед имам всичко от което се нуждае човек в живота си. Младо момиче  съм, имам работа, семейство , имам сериозна връзка, добри приятели, но това безпокойство и това чувство за безпомощност ме съсипва и не ми дава мира. Не знам какво да правя, за да изляза от този омагьосан кръг. Много бих се радвала, ако чуя и Вашето мнение относно този мой проблем. 
Благодаря предварително! 

Редактирано от Savina.i
Линк към коментар

Здравей, писали сме многократно тук какви са вариантите за справяне с тревожността. Ако до момента си правила самопомощ, чрез четене на книги, изпълняване на техники, опити за конфронтация със страха и работа с увереността и състоянието не се е подобрило, значи е време за психологична помощ и подкрепа. Няма нищо страшно в това да се направи еднократна консултация с психолог, психотерапевт, който ще даде насоки и варианти за преодоляване на състоянието. Личен избор е дали ще се продължи с терапия или със самопомощ.

Линк към коментар