Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Имам нужда от помощ!

Recommended Posts

Не издържам вече! Постоянно сънувам, че съпругът ми изневерява. Дейвствително не се разбираме добре през последно време. Той се промени. Започна да ме обижда, да псува, да ме подценява...Подиграва се с мен пред други, нарича ме глупачка, патка, дивачка. Подиграва се с външния ми вид. Той е инвалид, но аз го приех такъв и никога не съм му казвала нещо против това. Опитвам да говоря с него, но нищо не се променя. Обичам го (или съм привързана - не знам) и той ми казва, че ме обича, но не ми доказва. Женени сме от осем месеца. Емоционално нестабилна съм. Много ме е страх от изоставяне. И преди сънувах, че ми изневерява, но последно време почти всяка вечер сънувам. Да не би интуицията да ми подсказва, че става нещо? Много съм нервна ама МНОГО и не мога да се контролирам. Опитвам се, но после става страшно. Имам чувството, че никой не ме обича. Той преди не беше такъв. Опитвам се да правя всичко само за да има мир. Не мога да се радвам на нищо, постоянно съм тъжна и непрекъснато имам чувство на празнота. Много е властен и се опитва да ме контролира във всяко едно отношение. На него му е позволено всичко, но на мене - не. Нямам никакво самочувствие и той знае това. Много обичам да чета и  се интересувам почти от всичко. Не мога да се радвам вече и нищо не ме успокоява. Непрекъснато нещо ми кипи отвътре. Опитах какво ли не: книги, чрез воля...но нищо не ми помага. Искам да ходя на психолог, психиатър, невролог...но не ми разрешава. Много искам да се променя! Близките ми казват, че трябва да се оправям сама и че никой не може да ми помага ако аз не искам. И аз това искам, но не мога сама, не става просто. Мили хора, много ме боли! :( Не мога да се доварея на никого включително и на себе си. Понякога искам да се самоубия. Поне тогава може би няма да усещам нищо. Вика ми, че съм луда, но не ми разрешава да ходя на психиатър. Викам, карам се и после съжалявам много. Много ме е страх от тъмното и често имам чувството, че има нещо и ще ме нарани. Знам, че отблъсквам хората около мен и не мога да променя това. Мили хора, дайте ми някакъв съвет! 

Благодаря предварително! :) 

ПП: Извинявам се за дългия пост и за правописните си грешки. :) 

Линк към коментар

Здравей, за съжаление от прочетеното мога да те уверя, че просто съвет не ти върши никаква работа. Много си объркана и това личи от начина на написване на поста. Не разбрах с каква инвалидност е съпруга и как това повлиява на отношенията ви. Психологична подкрепа е необходима, ако съпругът не осъзнава това, то ти си пълнолетен и голям човек можеш сама да вземеш решение какво да правиш с живота и здравето си.

Линк към коментар