Донка Добавено Януари 13, 2016 Доклад Share Добавено Януари 13, 2016 (edited) Дадена на 17 юни 1925 г. , Общ окултен клас, IV година, 28-а лекция. Думата Вехади означава започване на определена работа. Мотивът е малък пасаж от една свещена песен. Когато за пръв път чух Вехади, тя ми прозвуча много скръбно, вглъбено в себе си, сякаш връщане към изживени вече неща и осмислянето им. Каква беше изненадата ми, когато прочетох какво означава думата... Наложи се сериозно да преразгледам представите си изобщо за: - какъв е смисъла на работата и в какво се състои нейното започване - звученето и внушението на мелодии с големи диапазони и по-ниски октави, както и с бавно темпо и минорно звучене. Какво е вашето усещане и размисли, свързани с тази песен. В кои изпълнения я харесвате? Редактирано Януари 13, 2016 от Донка Αέλιος, Розалина и АлександърТ.А. 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Април 11, 2016 Доклад Share Добавено Април 11, 2016 (edited) Може би при всички има такава промяна във възприятието . Отдавам го на промяната на мирогледа ...Преди тези музики ми изглеждаха тъжни , монотонни . Сега ги чувам , много по жизнени , игриви . А ,,вехади" е покълване на живот . Оглеждане ,зареждане , очакване преклонение и радост . Ако ви изглежда странно , съм много далече от музиката . По точно съм далеч от съвременното знаене за музиката .Музиката ни въздейства чрез нервната система .Музиката помага на личноста да познае душата .Значи за мен музиката е метод за възприятие на реалноста оградена от душата .Личноста отпускайки се , се разтваря .И отделните допирни точки с душата са камертони , резониращи в различни чувства .Това че определяме някоя мелодия по приблизително еднакъв начин . Е следствие , че сме продукт на едно поколение . Защо говоря тези елементарни неща ?Заради страха .Той ме вкарва в модната линия .На сигурно при другите , не ми дава да се обаждам . Да не се набивам в очи и само да ме харесват . Докато любовта дава подтик да търся и се радвам на различното . много от мелодиите на Дънов предизвикват това .Като , че ли намек за меланхолия и разочарование .А като се заслушам се изпълвам с надежда , очакване и вяра в идващото .Когато свърши се усещам радостен и искам още . Редактирано Април 11, 2016 от АлександърТ.А. Донка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts