Алекс88 Добавено Януари 12, 2016 Доклад Share Добавено Януари 12, 2016 Здравейте от известно време усещам , че водя някаква вътрешна борба със себе си и това да си призная , че имам някакъв дълбок вътрешен проблем , който рефлектира върху цялостното ми физическо състояние . Аз съм млад човек имам си детенце на близо три години , което автоматично означава , че от този период ъм у дома и се грижа за детето ми . Трудно ми е понеже нямам на кого да поверя дори за час два детето си . Аз съм човек , който обича да е сред хора , а това се случва твърде рядко това затваряне у дома , действа погобно на моето психическо състояние . Дойде моментът в който го признах пред себе си и имам нужда от помощ . От известно време не мога да се почувствам спокойна , получавам сърцебиене , имам проблем с кръвното и усещам постоянно някакво стягане в гърдите , не успявам да заспя нощем , изпитвам страх да заспя , за да не ми се алучи нещо докато спя , ако не за мен се тревожа постоянно за детето . В този момент всичко ескалира и разбрах , че проблемът е в психическото ми състояние . Ще бъда много благодарна ако успея да намеря помощ тук . Благодаря сърдечно надявам се някой да ми помогне да изляза от тази дупка , в която съм попаднала . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Януари 13, 2016 Доклад Share Добавено Януари 13, 2016 Здравей, В стрес си по много причини - не можеш да разчиташ на помощ за детето си, нямаш пълноценни социални контакти (три години е твърде много в изолация), но е много важно този стрес да не става повече и с усещането, че имаш нещо като "проблемът е в психическото ми състояние". Излизането от дупката, в която се намираш вече е започнало - с осъзнаването, че този начин на живот не е удовлетворителен за теб и търсейки помощ. Прочитайки малкото, което си споделила мисля, че с възстановяването на връзката ти с околните (съседи, стари приятели, нови запознанства в градинката с майки, ако живееш в град) много бързо ще ти помогне да се чувстваш по-добре. Мъжът ти как възприема твоя проблем? - или отглеждаш детето абсолютно сама? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Алекс88 Добавено Януари 13, 2016 Автор Доклад Share Добавено Януари 13, 2016 Аз съм страшно чувствителен и раним човек (това отдавам на лошото детство , което имах ) и мъжът ми вунаги ми казва , че драматизирам повече (много плача , когато ми тежи нещо си поплаквам , за да ми олекне) .Казва ми ти си по слаб характер , когато признах , че имам проблем и имам нужда от помощ думите му бяха: Ще се справиш ако аз ти помогна , защото си слаб характер . Аз съм зависима от него финансово , ако реша да отида до магазин дори .Никога не ме е лишавал , когато пожелая нещо да си взема , но някакси винаги успява да ми покаже , че ако не е той няма да си позволя да си купя нещо ( според мен го прави несъзнателно или аз просто си внушавам , че е така ) .От 16 годишна съм свикнала да работя и да си изкарвам доходите сама , сега нямам самочувствие , че съм пълноценен човек , а винаги трябва да искам помоща на някого за каквото и да било . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Януари 15, 2016 Доклад Share Добавено Януари 15, 2016 Това е добре - имаш отправна точка: трябва да убедиш мъжа си, че се нуждаеш от неговата помощ, за да повишиш себеоценката ти, а именно - да ти даде онази възможност, за която е загатнал, че е готов да ти даде като помощ, в която ти ще се чувстваш по-добре. Например да започнеш да излизаш, докато той се занимава с детето. Или може би е имал предвид някакъв друг метод, за да ти помогне? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Алекс88 Добавено Януари 19, 2016 Автор Доклад Share Добавено Януари 19, 2016 По-скоро ми прозвуча като , че ли не мога да се справя сама . Може би не говорим винаги на един език с него . Той е прекалено сигурен винаги , че ако не е покрай мен аз няма да се справя в дадена ситуация , което ме кара да се чувствам половин човек .в същото време аз пък искам да променя неговото мислене и да докажа , че аз мога да се спрявам и влагам ежвдневно усилия да свърша моята част от семейните задължения с детето без да търся помощ , но някакси това остава незабелязано от него и искам той да забележи това , може би търся това поради факта , че това е единственото нещо с което се занимавам сега . Понякога се чудя защо е толкова необходимо за мен да оценят това , което правя аз ! Не е егоизъм , не е за лично удовлетворение (или може би е) . Опитвам се да намеря отговора и мисля , че си го обяснявам с това че родителите ми някак не са ме оценили и не съм получила необходимите грижи от тях . Искам да се справя с това минало , защото ми пречи на погледа над моето семейтво , но не мога да намеря правилния начин . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Януари 19, 2016 Доклад Share Добавено Януари 19, 2016 (edited) Да, докато търсите начин да покажете един на друг по незрял начин надмощието си и това, че се справяте, ще има неразбирателство. Основното, което във вашата семейна система е належащо, е не толкова опита за промяна на другия (или възпрепятстване на промяната) - те и двете са еднакво невъзможни, а по-скоро фокусът следва да е как вие заедно се справяте с нещата - детето, домакинството, работата, приятелствата, големите проекти, мечтите. Когато я няма заедността, винаги ще има борба за доказване, желание за надмощие, което не носи нищо друго, освен умора. Умора на отношенията и на телата да се борят, което при теб вече има изявата на една тревожна реакция, алармираща належащата нужда от промяна. Изборът ти не е много голям - той преминава през това да се промениш и да станеш автономна личност, а не с идея за половинчата такава. Когато повишиш себеоценката си и можеш да заяваваш необходимостите си, тогава има два сценария - или ще повлечеш мъжа си по пътя на промята и ще се промени и той (защото те обича много и държи на теб и семейството), или ще се разделите, тъй като той няма да се чувства пълноценен, ако не демонстрира силата си върху твоята слабост. Тогава ти ще можеш да си дадеш сметтка, че си в състояние да влезнеш в ново, пълноценно и почитащо ответната страна хармонично партньорство. Пътят на промяната се нарича психотерапия и тя при теб би имала двойна стойност - ще промениш себе си, но ще помогнеш и на детето си да не расте с неувереност в себе си, което е напълно реално, ако става непрекъснато свидетел на тези ви взаимоотношения с мъжа ти. Ясно е, че за да се промениш, се иска смелост. Но нея никой не може да ти я даде - можеш само да я усилваш, тренирайки я в процеса на изграждането на идеята и предсатава за себе си като за цялостен и пълноценен човек. Редактирано Януари 19, 2016 от Кермит Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts