Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте.Първо желая да благодаря за сайта Ви и помощта,която оказвате,както и отделеното от Вас време.

Пиша Ви от град Сливен.Имаме доста сериозен проблем със сина ми ,който е на 27 години.Скоро приключихме Дело за Здравето и психиатричната експертиза е разстройство на личността.Няма предложено решение за каквото и да е лечение,а ние живеем под силен стрес ,понеже всичко продължава от негова страна.

Синът ми не желае да работи ,държи се агресивно ,краде от дома,чупи ,настроен е против нас най-близките му хора.Викали сме Полиция,писахме няколко пъти до прокуратура,обикаляме и по адвокати.

Той самият не желае да разговаря,не желае да разрешим проблема му.

Ако допуснем ,че само от двата разговора с него с психиатърката диагнозата е вярна,то бихте ли ми предложили някаква терапия,има ли излекувани от това заболяване?

Пиша тук до Вас ,защото в нашият град няма кой да наистина да ми помогне.Лекарите само разговарят за кратко с мен ,като майка да разказвам за него и после ми дават знак,че мога да си тръгвам.

Нямаме живот от него .Семейството реши да го изгоним от дома ни ,заради кражбите и обидите,а аз зная,че той няма къде да отиде.Сега е и зима,нямам представа как функцинират приютите.Той самият нехае,обикаля улиците проси си цигари и зная ли какво друго се случва?!

Моля Ви помогнете ми .

Благодаря за отговора предварително.

Линк към коментар

Здравейте, при личностните разстройства вариантите не са особено благоприятни, тъй като нямате право да го настаните в клиника без негово съгласие, а терапията също трябва да се води с негово съгласие, в най-добрия случай от психиатър психотерапевт. Потърсете такъв специалист в близки градове и направете консултация, за да ви кажат вариантите. Направете консултация за себе си, а не с него.

Линк към коментар

В 12.01.2016 г.,, Утринна роса каза:

Той самият не желае да разговаря,не желае да разрешим проблема му.

Здравейте,

бих отишъл по-далеч дори от предложеното от Диляна - наистина потърсете психологическа помощ, но за вас. Понякога в личната терапия на човек се случват не само промени със самия него, но и с околните. Заслужава си да опитате, като разбира се водещото би следвало да е не промяната на сина ви чрез вашата промяна, а да се научите да живеете без да носите отговорност за неговите постъпки и ценности. Той е голям, отделен и независим човек и съвсем не ваша "собственост". С две думи - да "имате живот". Това разбира се е нелека задача, имайки предвид, че в голяма степен характерът на синът ви е формиран като дете именно в тона и уюта на семейната среда такива, каквито сте ги създали, независимо от намеренията тогава. Намеренията ви Сега трябва да бъдат насочени към вашият собствен живот. А ако пък той прояви някой ден любопитство какво се случва с вас и да поиска промята и той - тогава е сравнително лесно.

Линк към коментар

Здравейте отново.Благодаря за експресните отговорите .

Бих искала да разбера ,ако той евентуално се съгласи да посещава психиатър психотерапевт имаме ли шансове да се промени?Разбирам,че всеки се повлиява много индивидуално ,но все пак има ли пациенти ,които са влезли в нормите ,чийто живот се е променил в добрата посока,осъзнали са действията си ?Не разбрах дали такива пациенти трябва да приемат лекарства?Също така ме насочвате към друг град,което означава ли ,че в Сливен няма подходящият лекар-психиатър психотерапевт?

С пожелания за хубав ден.

Линк към коментар

Разбира се, че има шансове! И хората обикновено го правят, за да спасят семейството си, кариерата си или някаква друга цел, която има смисъл за тях.

И тук въпросът не е в съгласието, а в пожелаването. Ако просто го придумате, без да изпитва вътрешна необходимост за промяна, в името на някаква цел и посока, резултатът ще е твърде съмнителен.

Колегите може би ще ви препоръчат специалист от Сливен или близък град.

Линк към коментар