Ivitaa Добавено Януари 10, 2016 Доклад Share Добавено Януари 10, 2016 (edited) Здравейте, след като отделих време, за да се прочета повече теми във форума, разбрах, че първоначалният ми объркан разказ няма да има отзиви,защото е насочен по-скоро към близка приятелка,отколкото към професионалисти психолози. Открих доста от своите симптоми в други теми от форума и разбрах, че проблеми ми е по-скоро в неспособността сама да разбирам себе си, собствените си желания. Неувереност, страх от бъдещето,съжаление за минали неща, нищо ново под небето. Бях в депресия, имах ПА ( така видях че го пишат тук), събуждах се нощем ( и все още се събуждам) от натрапливи мисли, които се опитвам да превъзмогна и като се зачетох във форума,че не съм единствения човек с подобни проблеми, се поуспокоих. Мислех, че няма по- побъркан човек от мен. На мен ми се случи това, че представата,която си бях изградила за себе си и изобщо за живота, се срина. Аз си я сринах- не знам какво се отключи в мен, но приличаше на демон. Все едно имам две същности- добра и лоша,обвиняваща и успокояваща. И тази обвиняващата направо ме съсипа. Спрях да виждам смисъл в живота, всичко ми се струваше просто без никаква стойност- за какво да работиш, за какво да си купуваш дрехи, за какво да участваш в целия този театър,наричан живот,като в крайна сметка нищо няма значение. Мислех да ходя на терапевт, но се отказах, разговарях със съседката, която е психолог- тя ми даде книга " Нашите страхове", която не изчетох докрай- интересна беше. Чувствам, че и на вас като споделям няма голям смисъл, през всичко трябва да си премина аз самата, да намеря силата в себе си,смисъла ,да си простя, да се заобичам отново, но как??? Редактирано Януари 10, 2016 от Ivitaa Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Януари 11, 2016 Доклад Share Добавено Януари 11, 2016 В 10.01.2016 г.,, Ivitaa каза: На мен ми се случи това, че представата,която си бях изградила за себе си и изобщо за живота, се срина. Аз си я сринах Здравей, научила си нещо прекрасно! Нещо, което можеш да използваш, този път наистина добре, за да се заобичаш отново и да бъдеш щастлива. Изгради нова представа за себе си - най-добрата представа, която можеш да си представиш. Реално като се замислиш ще видиш, че нищо друго освен най-върховната представа за себе си не ти върши работа. Така и така ще я замисляш - представата - нека бъде фантастично добра! И си я повтаряй, следвай и живей според нея. Не я руши, защото да я разрушиш означава, че си избрала да я разрушиш. Вярвам, че няма да стане обаче, защото в миналото, когато си разрушила представата за себе си, си избрала този ход, защото вероятно изградената представа не е била най-добрата. Съответно - добре, че вече е разрушена, та да изградиш на нейно място нова и по-добра. Колегите тук ще ти дадат може би и по-обичайни напътствия, но наистина, когато става въпрос за представа на нас самите за нас самите - никой не е по-компетентен в изграждането и живеенето в съгласие с нея от нас самите. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ivitaa Добавено Януари 27, 2016 Автор Доклад Share Добавено Януари 27, 2016 В 11.01.2016 г. at 18:54, Георги Балджиев каза: Здравей, научила си нещо прекрасно! Нещо, което можеш да използваш, този път наистина добре, за да се заобичаш отново и да бъдеш щастлива. Изгради нова представа за себе си - най-добрата представа, която можеш да си представиш. Реално като се замислиш ще видиш, че нищо друго освен най-върховната представа за себе си не ти върши работа. Така и така ще я замисляш - представата - нека бъде фантастично добра! И си я повтаряй, следвай и живей според нея. Не я руши, защото да я разрушиш означава, че си избрала да я разрушиш. Вярвам, че няма да стане обаче, защото в миналото, когато си разрушила представата за себе си, си избрала този ход, защото вероятно изградената представа не е била най-добрата. Съответно - добре, че вече е разрушена, та да изградиш на нейно място нова и по-добра. Колегите тук ще ти дадат може би и по-обичайни напътствия, но наистина, когато става въпрос за представа на нас самите за нас самите - никой не е по-компетентен в изграждането и живеенето в съгласие с нея от нас самите. Благодаря ти много,но е толкова трудно, за известно време се бях успокоила, но сега отново се чувствам така,в капана на страха. Хората около мен много ме подкрепят и ми говорят,но май имам нужда от професионална помощ. Много исках да замина по един доброволчески проект,но семейството ми ме отказа,по-добрия вариант е да започна работа по специалността си,а аз не знам дали съм готова,главата ми е пълна с вини и страхове,разочаровам всички около себе си,и себе си,че не мога да наложа решението си и ме отказаха така лесно. Опитвам се постоянно да гледам бъдещето , а то ме плаши, в настоящия момент също се чувствам зле,а миналото с миналите ми грешки направо ме изяжда. Как да се справя,как да продължа- не мога да ям,да спя,само се клатя забила в страшните си мисли.. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Януари 28, 2016 Доклад Share Добавено Януари 28, 2016 Здравей, на мен някак ми се сля времето, четейки поста ти. Има някакво минало, но кога? За кои години говориш? Някакво бъдеще, ясно, то няма как да е конкретно при това настояще. Какви са постиженията ти и от какво си се разочаровала? Човек не хлътва просто така в депресията. Разминали са се очакванията ти с действителността, това е ясно, но какви са били те, че са довели да това разочарование? Само когато човек си даде ясна сметка къде се е разминал със себе си, само тогава може да започне да нанася поправката. В противен случай усещането за безвремие го поглъща и ..... смисълът изчезва. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts