Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Моята връзка и аз


Recommended Posts

Здравейте! Аз съм момиче на 23, все още студентка. В обучението винаги съм давала всичко от себе си и съм възнаграждавана за това със стипендии. Родителите ми помагат с каквото могат. Живея у приятеля си, колкото и да ми е омръзнало вече и колкото и да ме дразнят родителите му. Виждам проблема си в следното:

Откакто съм с това момче нямам самостоятелен живот. Когато заживяхме заедно загърбих почти всички социални контакти. Държанието му в последните месеци от връзката ни с продължителност 2,5 г. е различно от началото. Той виждал промяната в себе си, но не знаел на какво се дължи и как да я оправи. Аз станах много раздразнителна от малки и нормални неща, като например липса на обаждане. На Коледа направих малко по- скъп подарък на родителите си и баща ми се развика на тема финанси, след което се скарахме и той не се прибира вкъщи няколко дни. Аз се заинатих и все още чакам извинение от него. Избягвам баба си, защото всеки разговор с нея ме напряга. Тя има различни виждания, а и мисля, че старческата деменция се обажда. Не й говоря и не й помагам. Понякога се инатя и спрямо приятеля си. 

Осъзнавам, че начинът за оправяне на нещата е говорене и търсене на хоби, което да ме развлича, обаче подсъзнателно не искам да стана друг човек. След коледния скандал с баща ми осъзнах, че това нещо е наследено от него. В семейството ми никога не сме разговаряли на сериозни теми. А промяната в характера ще ми е нужна, за да успея да постигна целите в живота си. 

Започвала съм да се държа мило с близките си. Общувала съм с тях така, както съм виждала, че общуват в семейството на приятеля ми, но усещах изкуственост в думите си и отново се държа, сякаш сме просто съквартиранти. 

Доста съм напрегната от месеци насам. Лесно се разплаквам за глупости. Това ми пречи да уча. Приятелят ми се опитва да промени държанието си, поне това да върне настроението ми, когато сме заедно, но аз все още избухвам и си го изкарвам на него.

Как да убедя себе си, че трябва да стана друг човек? Как да го постигна, без да се чувствам странно?

Линк към коментар
Share on other sites

Да станеш друг човек не можеш. Но можеш да започнеш да подреждаш хаоса от емоции, който те е залял.

Прочетох няколко пъти поста, за да се ориентирам, какво точно те дразни. И всеки път виждах.... и още нещо, т.е. теб те дразни всичко: и родителите ти, и родителите на приятеля ти, и той самия. 

Опитваш се да бъдеш човекът, който не си, с хора, които не го искат от теб / родителите ти/, какво искаш да постигнеш с това?

Не случайно се чувстваш странно, нещо те напряга и тревожи, а не можеш да разбереш какво е то. Търсиш го навън, в другите, но то е в теб. Какви са целите, които казваш, че искаш да постигнеш? Какво те кара да се чувстваш неудовлетворена?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...