schizoaffective Добавено Януари 7, 2016 Доклад Share Добавено Януари 7, 2016 здравейте проблема ми е следния писала съм и преди но сега имам наистина основание да търся помощ. Лекувах се със зелдокс за шизоафективно разтройство. Но от него получих изкривяване на главата тортиколис се нарича. Болките които го съпътстват са непоносими. Трудно ти е да се изкъпеш да си нарежеш хляб. Влязох в болница за смяна на лекарствата но там се случи нещо ужасно. Тези лекарства вместо да ме лекуват започнаха да ми създават психоза с халюцинации и нереални мисли. Пробвах две лекарства и двете бяха едно и също нещо. Тогава реших да ги спра. Има за сега едно лекарство доста старо което ми действа, но се опасявам 4е и то ще спре да действа. Кажете ми какво да правя болестта ми е на кризи. И съм ги спряла но не знам кога 6те е следващата криза. Правилно ли съм постъпила или не. Моля ви дайте ми съвет какво да правя. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 7, 2016 Доклад Share Добавено Януари 7, 2016 При шизоафективно разстройство комбинацията е подходящи медикаменти плюс психотерапия. Важно е да сте правилно диагностицирана, от наистина добър психиатър, както и ако даден медикамент не действа или страничните му ефекти надвишават полезните, да бъде намерен правилният. Стратегическият подход към състоянието включва и психотерапия, тъй като промяната в мисленето, чувстването, възприятието и отношението, освен чисто психичен, имат и биохимичен и неврален израз. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
schizoaffective Добавено Януари 7, 2016 Автор Доклад Share Добавено Януари 7, 2016 уау това го разбрах доста добре наистина тук това което виждам е да ида на друг психиатър и да търся нещата които ме карат да се чувствам щастлива и ми хареса казаното. Бях на психоаналитик но от един час разговор не получих такъв отговор и не знаех че емоциите могат да променят биохимията на мозъка това мисля 4е правилно го разбрах но не го знаех. Някой ден ако имам повече пари излишни господин Баев ще дойда при вас. Аз съм от София. Но да ви кажа колко пари ми взе един психоаналитик и никаква полза. Ужасно се почувствах, никакво съчувствие никакъв начин да даде съвет или решение на проблема.Ако това е психоанализата мисля 4е при господина при който ходих няма да иде никой. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 7, 2016 Доклад Share Добавено Януари 7, 2016 (edited) Разберете, че това е вашият "кръст" и е нужно да го носите достойно. Да търсите решения и подобрение по всякакъв начин, да. Имайте предвид, че едно позитивно и приемащо отношение към трудностите, преживявани като резултат от състоянието ви, е част от поемането на лична отговорност и доверие в съдбата и себе си, в това, че болестта не е мъка, а път по учене, себепознание, себеусъвършенстване! За терапевта - възможно е просто да не е бил "вашият човек", а още по-вероятно е да сте очаквала някакво почти магично поправяне... За парите - поставил си е такса, вие сте се съгласила с нея. Възможно е очакванията ви да са били нереалистични, а кой знае, може би оценяването, което несъзнавано правите на психотерапията не е твърде високо, или пък отношението ви към парите е несъответно... Един преглед при лекар е от 50 до 70 лв., като в рамките на само няколко минути човек получава рецепта и ... толкова. В сравнение с това, влаганото в психотерапията е несравнимо по-голямо. Редактирано Януари 7, 2016 от Орлин Баев Лина Коцева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts