Jump to content
Порталът към съзнателен живот

А сега накъде?

Recommended Posts

Здравейте, пак аз :)) 

Преди месец и половина след една (явно неподходяща за мен) тренировка последва силна мускулна треска в областта на кръста, седалището, краката, корема. След като мускулната треска премина, остана болка в кръста; чаках я да мине, обаче тя се задълбочи, буквално се изкривих на една страна. На третата седмица отидох на невролог, след това на кинезитерапевт (който все още посещавам) и двамата бяха категорични, че това е спазмиран мускул в областта на пояса, няма прищипан нерв или херния. От месец и половина, откакто ме боли кръста, не съм спортувала нищо, нито на танци съм ходила, нищо, защото много ме болеше, а след това кинезитерапевтът ми забрани, докато не се възстановя напълно.

От две седмици започнаха да ми изтръпват краката – като топли вълни. След това започнах да усещам нещо като вътрешен "гъдел" в краката, най-вече в подбедриците, а следващите дни започнах да чувствам силна слабост в краката - направо ми треперят (не видимо). Миналата седмица ми прималя след като си тръгнах от работа и ходих малко пеша (бях яла, пила вода, кръвното ми беше ок); едвам стигнах до колата, защото краката не искаха да ме държат. От тогава са ми все такива омекнали... От няколко дни и останалото тяло започнах да си чувствам отмаляло, като това е цял ден - от събуждането, до лягането, но най-вече краката.

И тук е въпросът ми към Вас: имам ли физически проблем, който да търся или започва да се връща тревожността..? 

П.П. Пусках си кръвни изследвания + TSH и всичко е точно там.

П.П.П. Не ходя на терапия от 1 год. и 9 мес., но тя като цяло не беше много успешна.

Поздрави!

Линк към коментар

• Отговори 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Когато имаме силна болка/както ти имаш/ човек не може да не е и тревожен.Оправи си кръста и тогава ще се успокоиш.

Линк към коментар

Да разбирам, че причината за тази слабост и прималявания е тревожност, а не физически проблем?

Защото кръстът вече ми е почти оправен и всъщност тези неприятни усещания се появиха когато кръстът беше започнал да се оправя и нямах толкова силна болка.

Аз го отдавам и на това, че съм свикнала да спортувам почти всеки ден, за да се боря с тревожността, а сега като не можех да спортувам повече от месец, явно напрежението ми се натрупа.

Линк към коментар

Тялото изпада в стрес и е нормално. Аз съм усещал, че когато прекаля с интензивните физически натоварвания, усещам симптомите на адреналина, защото това е физически стрес за тялото. В случая мисля, че при теб е и физически /заради болка в кръста/ и психически /заради това, че тя те притеснява/.

Линк към коментар