dunav Добавено Декември 5, 2015 Доклад Share Добавено Декември 5, 2015 Предварително се извинявам ако темата не е за тук и моля администратора да я премахне.Здравеите незнам от къде и как да започна но ще се опитам максимално подробно да раскажа прoблемите си..На 27 години съм имам жена до себеси от 9 години имаме и дете на 5 години живеем самостоятелно родителите ми са в гърция от 10 гдини и всяко лято ходим при тях да работим докато има работа след това в бг и така до тук с хубавитее неща.Аз съм инвалид проблема ми е силно намалено зрение и от ТЕЛК нямам право на работа трудов договор ,работя когато къквто може основно оставаме на издръшката на родителите ми.И от тук нататък почват здравословните проблеми притесняваме факта че съм зависим от родителите си моето семеиство е зависимо а аз не мога да направя нищо а те не са ми длъжни да ме издържат и от всичко това ..проблем със стомаха глсвоболие притеснение полки по цялото тяло изтръпвания и много други . Пражих си ЯМЗ на главата ходих при невролок психолок газтроентеролок иследвания всякакви и нищо ми няма а аз не съм добре и какви ли не работи ми минават през главата ..От не заслужавам тези хора мисля че съм им в тежест болката по някага е толкова гадна че си мисл че ще умра..Психолога каза че съм добре имахме няколко консултации и след време щели да се оправят нещата как ще се оправят аз ги усешам все по зле и по зле..Надявам се някои да може да ми даде съвет как поне малко от малко да изляза от това състояние .благодаря Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Декември 6, 2015 Доклад Share Добавено Декември 6, 2015 Детето какво мисли по въпроса? То би ли приемало от баба и дядо Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
dunav Добавено Декември 7, 2015 Автор Доклад Share Добавено Декември 7, 2015 Да то е свикнало с тях. Те са мечта баба и дядо а и родители но тук се къса нишката,аз не съм си на мястото..и това ме подлудява,тази финансова зависимост располагам с определени пари но,те не са мои тоест това което получава детето ми не е от мен..А и не мога да променя нищо . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Декември 17, 2015 Доклад Share Добавено Декември 17, 2015 (edited) Питаш как ще се оправят нещата като ходиш при психолог? Имаш симптоми, които са на вегетативна основа, причинени от "нерви", тоест от страховете ти. При психолога работиш именно върху страховете си - чрез промяна на мисленето, себевъзприятието, отношението си към себе си, света, другите, нормализираш и успокояваш емоциите си. Така повлияваш и симптомите - от корена им. Но правиш нещо много повече - откриваш себе си и мястото си в този живот. Да, имаш намалено зрение. Но ако се извиняваш с него, това говори, че не познаваш себе си и мястото си в този свят. Защото неслучайно преживяваме всичко и се случва всичко. Когато се смириш и приемеш зрението си и опознаеш себе си, започваш да виждаш талантите си и да преследваш мечтите си, вече превърнати в реални, пипнимо постижими цели. Познавам напълно незрящи, работещи на високи административни постове, други като мотивацционни оратори, трети писатели или певци... Дядо ми беше такъв незрящ и имам личен пример за неотклонна воля, силен дух и тотално позитивно отношение към себе си, другите и живота в негово лице. Аз самият имам своите си еквиваленти на твоите зрителни дефекти, но превърнати в ефекти. Може, всичко в живота е възможно! Когато знаеш какво искаш и можеш, имаш опция да го практикуваш с или без телк. Защото и ти и аз знаем, че българският телк е подигравка... Редактирано Декември 17, 2015 от Орлин Баев bliss 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
dunav Добавено Декември 18, 2015 Автор Доклад Share Добавено Декември 18, 2015 БЛАГОДАРЯ. Аз не се оправдавам с намаленото си зрение така съм от малък и не ми е било проблем завърших средно образование приятели сабирания нормален живот но пораснах създадох си семеиство И .. От тук по4ва проблема с зрението и ТЕЛК не мога да запо4на работа по трудов договор ,работи без договор да ама ако хванели трудо устроен без договор нам ко ставало.надявам се някои в подобно положение да ми каже как се справя ...А другото зна4или 4е не съм попаднал на подходящия психотерапевт каза ми 4е стреса ,страхът са ми много но постепенно ще отпаднат направихме няколко консултации и ми каза 4е съм ок и не ми трябжа нищо пове4е.Благодаря Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Декември 18, 2015 Доклад Share Добавено Декември 18, 2015 Ако помощта (телк) пречи, дали е адекватна помощ?! Познавайки възможностите си и знаейки какво можеш да работиш и че си добър в него, би ли могъл да откажеш телк и да започнеш на трудов договор? Ако наистина си сигурен в уменията си в дадена област, разчитането на телк не е ли само извинение, на фона на несигурност? dunav 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
dunav Добавено Декември 19, 2015 Автор Доклад Share Добавено Декември 19, 2015 Незнам дали мога да откайа телк но за запо4ване на каквато и да е длъжност искат медицинско ..Не стоя в къщи и да се оплаквам от себеси но хората като мен държавата и обществото ги има за бракувани..и до сега кадето и при когото съм ходил няма разбиране. НЕ МОЖЕМ ДА ТИ ПОМОГНЕМ НЯМА СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА НЕ МОГА ДА Те НАЗНА4А а реално мога да върша определената деиност ..и от тук притеснение нерви обвинение към себеси здравословни проблеми както съм ги описал по горе и ии Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Декември 19, 2015 Доклад Share Добавено Декември 19, 2015 Какво можеш, в какво си добър майстор? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
dunav Добавено Декември 19, 2015 Автор Доклад Share Добавено Декември 19, 2015 за маистор занимавалсъм се с гипеофи фигори калъпи до отливане на гръцки делви по 300 кг ,пране на меека мебел строителство опща работа в областа на ока4ени тавани и изулации зглобяване на скелета и работа с всякакви строително пробивни и режещи машини..неме питат аз какво мога имам искаран курс за масажист с документ . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Декември 19, 2015 Доклад Share Добавено Декември 19, 2015 Това са много области и много умения. Когато си истински добър в нещо, нещата се нареждат - търсен си, работодателите сами дори те искат и канят. Но, дори да не си толкова добър. всичко е възможно. Практикуването на масаж примерно, може да е много доходна и добра заетост, когато ти харесва и си качествен професионалист. Но, ще кажеш - телк, не може. Това е извинение. Ако предпочиташ да разчиташ на подигравателната сума от телк, о'к - можеш да започнеш работа като масажист (примерно, или другите професии) като старт за познати и приятели. Когато осъзнаеш, че си добър, много добър, ще се намери кой да те наеме - във фитнес зала или масажен салон, рехабилитационен център... Но, би ли чакал на телк, когато знаеш, че можеш да си наемеш една стаичка, да си направиш добър сайт, в който да представиш услугата си, да пишеш статии за полезността и широкообхватните ползи от масажа, да се снимаш в ютюб клипчета, в които обясняваш качествено чудесните ефекти от масажа... Когато започнеш с наистина ниска цена, желаещи ще има много. След време ще почувстваш, че не можеш да работиш така натоварено и ще повишиш цената и т.н. Това е само пример с една от изброените области, в които имаш опитност. Въпросът е в мисленето ти да заживее убеждението "Аз правя парите си!", вместо "Чакам да ме наемат и получавам заплата...". Това, което пиша, с свързано с работата, която вършите с психотерапевта ти - мотивация, ясни цели, връзка с реалността, работа с мисленето заземено, но и вдъхновено свалящо възможности от света на идеи. Когато мисленето ти е такова, възможностите са безкрай! Можеш, всичко можеш! Естествено е да се притесняваш, когато имаш семейство, дете, а чакаш на родители и на подигравката от телк, дирижирана от психопатите във властта... Промяната в мисленето може да стане с много методи - вътрешен диалог, визуализации-хипнотерапия, през тялото и пр., но психотерапията цели да събуди в теб личната ти, вътрешна мотивация, не да те успокоява подобно на хапче (не само...). Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
dunav Добавено Декември 19, 2015 Автор Доклад Share Добавено Декември 19, 2015 благодаря за съветите със сигорност ще се опитам да ги последвам и надявамсе като си натваря мозакът с мислене за нещо друго ще се оспокоя и симптомите един по един ше отпаднат.. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Декември 19, 2015 Доклад Share Добавено Декември 19, 2015 Симптомите не са лоши - те просто ти казват, че имаш нужда да организираш мисленето, чувстването и живота си! dunav 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts