Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Взаимодействие на Анти-Депрецанти с алкохол,аналгетици,кола и други лекарства


Recommended Posts

Здравейте,

Казвам се Николай.

Първо искам да блогадаря на създателите на този сайт и хората,които участват в него,като споделят или се опитват да помогнат.

Ако не съм в правилната тема/категория,моля да ме извините и да я преместите,ако обичате където трябва.Прочетох,че не трябва да се смесват АД и алкохол.ама :).

Някои мога да сметнат.че тази тема е дълга,но бих искал да споделя моята ситуация и да попитам за мнение/помощ.

Ако някой има въпроси бих се радвал да се опитам да отговоря.

Ето я моята анамнеза :).

1.Имам обострена нервна система от малък,шумът и врярата ме натоварват и се ядосвам лесно за малки неща.Също така се притеснявам и го държа в себе си.Имам прекарани два гърча като малък с висока температура 39.5-40 градуса като малък.Лекуван съм 3 години с фенобарбитал.Роден съм 1983.Имам пролапс на митралната клапа 4мм.Язва на дванадесетопръстника открита 2005.От декември 2013 бях на 1.25мг небилет за хипертония(140/90) и нещо като тахикардия ЕКГ-90,бях 100 кила за 185 см.Донякъде мисля,че съм фамилно обременен.Нашите имат такива шитни;(.Свалих 18 кг за 10 месеца и от месец и половина не взимам небилета.Гледам всеки ден да вървя по 1 час пеша,поне от 2010.

2.Пийвах си алкохол често ,по 2-3 бири на ден.

2.От 2010 до март 2015 имах едно стягане в главата сутрин,нещо като напрежение,което към обяд минаваше,като хапна или пийна.

3.Март 2015 изпих две бири и отидох при приятели да допием :).1-2 бири допълнително и малко вино.Прибрах се пиша.На другия ден, ставам с главоболие и доста трудно вървене,световъртеж,нещо като проблеми с координацията.Имах чувството,че краката ми ,не ме слушаха и като,че ли сигналите подавани от мозъка се забавяха към долните крайници.Не съм имал проблеми с горните крайници.Бях така 4 дена,а на 5-ия много ми прилоша и имах чувството,че нещо ми става(може би паник атака) с главата.Бях се уплашил за инсулт.Бях при невролог на същия ден.Бях без симптоматика за инсулт.Дадоха ми балкофен,витимани и паратрамол.След първия прием на паратрамол,всичко се оправи и се успокоих.Паратрамолът го пих 5 дена.На 6-тия ден пих една бира и започна пак да вървя трудно и да ми става кофти.

4.След този запомнящ се инциден :) ,употребата на алкохол дори и на малки количества(20 мл ракия или една бира) се превърна в едно стягане на главата,безсъние и напрежение.Беше доста мъчително.След изпиването една бира или 20 мл ракия ми трябваше 3 седмици за да ми спрат симптомите на стягане,туптене в главата и безсънието.Бях при много невролози и викат ЯМР,скенер, не виждаме нищо.Веднъж бях в спешното с високо кръвно.

5.Ходих на УНГ-б.о(без отклонение),кардиолог също б.о.Отоневтролог пак нищо.

6.Бях при невролог -Зенко Асенов в Пловдив.Каза :това е нервната система и каза,че имам много живи рефлекси и съм нервен,като ме чукваше с чукчето.Предписа ми деанксит,1 сутрин и 1 едно на обяд за 2 месеца,после едно сутрин за два месеца.Почнах да ги пия на 15.05.2015.Каза ми,че няма смисъл от ЯМР и други изследвания.Много добър специалист, да е жив и здрав :).Той откри това,което други 5 не откриха.Не му правя реклама,просто той ме спаси от мъчението :).

7.В периода 21-23.05.2015 минах ЯМР,доплерова сонография и ЕЕГ.Първите две нормални находки.ЕЕГ-то гранично,но нищо повече.

8.В началото деанксита,като че ли не ми действаше,може би мозъкът не се бе наситил.Към 25.05.2015,10-дена след започването на деанксита,почувствах значително подобрение.Така беше до 28.05.2015 след като ми препоръчаха озоноватерапия.След една процедура обаче,адът се завърна с пълна сила,може би мозъкът се бе уплашил и спрях процедурите.Към 10.06.2015 се оправих.

9.На 13.06.2015 при среща на класа,дяволът се обади :) и изпих 3 загорки ретро(много яки) и се вкарах голям автогол.Всичко се върна по старому.

10.На 20.06.2015 си записах час за психиатър,защото бях в окаяно състояние(паника,стягане в главата,язвата).Много силна вегетативно дистония май.Той ми каза да си пия деанксита.Пострадох и към 03.07.2015 нещата се пооправиха.Аз обаче се чувствах малко терсене и странно ,и отидох при него на 06.07.2015.Той ми предписа феварин 25 мг за първата седмица,и 50 мг за втората,като ми даде клонарекс 0.5мг при нужда.Преходът беше ужасен от деанксит към феварин.Първата седмица бях компот.Пих два пъти 0.0125мг клонарекс.Като минах на 50 мг всичко се оправи,никво стягане,нищо.

11.На 20.07.2015 бях при психиатъра,казах,че се чувствам добре и той каза: браво минаваме на 75мг феварина за две седмици.След увеличаване на доза,започне леко да ме стяга главата,както преди но в по-малка степен.Върнах ме се на 50 мг феварин и всичко беше пушка.Да,ама пих един радлер и айде пак :).

12.Ясно ми е вече....,че не трябва да смесвам алкохол и АД.Обаче открих,че почва да ме стяга главата и да ми става кофти като пия аналгетици(аналгин,паратрамол),кока кола-най-вероятно заради кофеина при успоредно лечение с феварина.

13.На 16.11.2015 ми откриха,че имам проблеми с вестибуларни апарат и започвам да се чуда,да не би той да има роля в гореспоменатите неща.Ще ходя на отоневролог и невролог декември да видим те какво ще кажат.

Бих искал да попитам следното:

1.Някой имал ли е нещо подобно.

2.Ако не пия алкохол,кола и не взимам аналгин и паратрамол няма проблем,това не би ли трябвало да значи,че трябва да спра този феварин,на който съм от 5 месеца,ако това с вестибуларния апарат не е причината за мойте проблеми.Зенко Асенов и други невролози ми казаха да ги пия възможно най-малко време.

3.Казаха ми,че клонарексът може да ме превърне в наркоман :(.Аз съм го пил 7-8 пъти за 5 месеца и онзи ден го хвърлих :).Добре ли съм направил?

 

Благодаря за търпението и сори за дългата "статия" и грешките.

Благодаря и за Вашите отговори.

С уважение,

Николай

 

Линк към коментар
Share on other sites

Един страхлив млад човек. 

Всичките ти оплаквания се дължат на това.Няма как да се справи за постоянно без да станеш смел.Лекарствата както си с еубедил не ,,правят ,, смелостта. Без психотерапия, ще си живееш така-с периодични оплаквания и страх.

Това е.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, личностово съзряване, дисциплина. Но и нещо важно - без алкохол. Защото ако продължаваш така, след 10-на годинки зависимостта е закономерна... 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Здравейте,

Не съм пил месец и половина,нямам проблеми.Спрях си феварина и съм окей.

Просто алкохолът,кофеинът и аналгетиците ми се отразяват зле на биохимията в мозъка.Бих казал свръхчувствителност и непосимост.Мисля,че ми влият на инстинктите,като ги обострят или нещо такова.

Колкото до това ,за оплакванията да се държат на страх,мисля че е грешно тъй като без алкохол нямам нищо.

Отново разчитам на истинкти и мисля да пропусна психотерапията :).

Здраве на всички.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...