Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Не знам какво ми има


Recommended Posts

Здравейте,

Напоследък доста неща ми се събраха и реших,че е по-удачно да се консултирам със специалист,отколкото да притеснявам близките си. Знам,че всеки е имал неприятни периоди в живота си,но вероятно,тъй като при мен е един от първите по-сериозни такива, не ми се отрази особено добре. Серията от събития започна преди около 2 години, когато баща ми почина. Държах се, стараех се да бъда спокойна и след няколко месеца се чувствах малко по-добре, малко по малко нещата започнаха да си идват по местата. Приятелят ми ми предложи брак, бях много щастлива и като че ли малко се разсеях. Само че, 1 месец след това почина и дядо ми, когото много обичах. Всичко отначало..стараех се да съм близо до семейството ми,да им помагам и някак си заедно да се справим. Приятелят ми също страшно много ми помагаше. Изчакахме известно време и се оженихме- прекрасна сватба,но с леко горчив привкус,тъй като не си я бях представяла без любимите ми хора. Но всичко беше наред. Естествено за кратко, тъй като скоро след това чичо ми,който се грижеше за всички нас след всичките тези събития разбра,че е болен от рак и си отиде много бързо.. Всеки си преживя нещата по свой си начин, но тази празнота, особено по празници, когато бяхме наполовина по-малко много ми повлия.. нищо не беше същото. Започнах да се дразня и на най-малките неща, всичко, което знаех, че трябва да върша, но не ми беше на сърце ме изнервяше много-работа,лекции..все едно не ми беше до това,нищо не ми се правеше. Дойде лятото, имаше по-голямо разнообразие, намерих си хоби (фотография), пътувахме често и си смених работата- общо взето, чувствах се добре, даже и малките неща започнаха да ме карат да се чувствам щастлива отново. Само че сега, на новата ми работа, вероятно заради някакъв проблем, започнаха да ни възлагат двойно повече задължения и тъй като съм нова, ми е трудно да се справя. Когато се прибера съм изнервена,уморена, нямам време за нищо друго и вероятно от стреса отново започнах да изпитвам паника на моменти,сякаш ме е страх да не загубя контрол от всичките тези мисли и неща,които трябва да свърша сега и в определен срок..бих я сменила, имам и други възможности, но знам,че във времето, в което живеем е невъзможно да избягаш от стреса,предпочитам да се справя с него.Съжалявам за дългите обяснения, но знам,че всяко събитие може да бъде ключово и предпочетох да разкажа всичко. И на въпроса- бихте ли могли да ми дадете насока какво да направя..звучи глупаво, но наистина се нуждая някой да ми даде съвет как да се почувствам по-добре и най-вече спокойна. Вярвам, че съм достатъчно силен човек и не бих искала да приемам успокоителни или антидепресанти. По-скоро имам нужда да ми бъде показано как да се справя сама.  Огромно благодаря предварително!
Линк към коментар
Share on other sites

Ако започнем подред, имаш големи загуби през последните 2 години, което няма как да не се отрази на общото ти емоционално състояние. При смърт или раздяла с близък човек, наблюдаваме т.нар. траурна реакция или реакция на загуба. Това е плавно преминаване през различни емоционални състояние, които съпътстват процеса на приемането на случващото се. Понякога хората не успяват да преминат през всички емоционални периоди и "замират" в някой от тях, това дава отражение в поведението и светогледа им в по - следващ период. Възможно е цялата емоция от загубите да си успяла за определен период да я изтласкаш или да се разсееш, но не и да я приемеш и сега тя да се връща във вид на неопределена вътрешна неудовлетвореност. Казвам, възможно е, тъй като без подробен разговор няма как да се говори конкретно. 

За да се почувстваш по добре, първо е необходимо да се стигне до това, което те кара да се чувстваш зле. Така зададен въпроса е почти невъзможно да му се даде отговор. Да, мога да ти кажа, смени си дневния режим, фокусирай се върху приятните за теб неща, прави подходящи практики за отпускане и разтоварване на стреса, но не мисля, че това е основното, което би ти повлияло трайно. 

Не съм сигурна, че смяната на работата, ще повлияе особено на емоционалното ти състояние, но ако имаш силна нетърпимост и не ти харесва да работиш това, а имаш възможности да правиш нещо, което наистина ти харесва, това е вариант.

Добре е да направиш консултация със специалист, за да знаеш какво се случва всъщност с теб. Дали  има емоция, която те тормози и не можеш да приемеш. Коя е тя, и как се случва това.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте отново,тъй като днес търсих координати на д-р Тодор Първанов в София,но не успях да открия,ще съм Ви благодарна да ми ги изпратите на ЛС. Мерси!

Линк към коментар
Share on other sites

И д-р Първанов и Орлин, който също практикува в София, пишат тук. Може да им пишеш на ЛС, те ще отговорят.

Линк към коментар
Share on other sites

Никога не е имало мои координати в нета. Не работя в момента.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...