Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Гергана

Recommended Posts

Здравейте.Незнам от каде да започна.та накратко мисля че съм луда.или ще полудея.постояно ме е страх че както седя ще почно да чувам неща които другите не чуват.даже един дин лятам за спа и се събудих от вик поне аз така мисля.имам две прекрасни деца които обожавам.с тяхните разболявания започна всичко.почнах да се филмирам че съм болна от различни неща и започна едно ходене по болниците което потвърди че съм здрава като биг.и сега ами ако полудея.и все съм нащрек ще чуя ли нещо.според приятелите ми съм филмирана пак.дали осъзнават лудите че са луди?защото аз смятам че съм куку

Линк към коментар

Писна ми да питам близките в час ли съм.и всеки път в къщи на тихо като съм ме е страх.на работа няма проблем.онзи ден бях легнала и децата бяха до мен спяха.мъжа ми гледаше телевизия с брат ми в хола.и нещо си говорят по между си а на мен ми се причу гласа но дъщеря ми която спи до мен.даже сега като го чета си мисля че съм перко.според познатите ми мш се е причуло или си въобразявам.мислите ли че съм луда.обичам децата си имат нужда от мен

Линк към коментар

Здравей, не си луда, но има нещо което е провокирало състоянието. Може да е натрупан системен стрес, може да е събитие или случка отключили закодирано в мозъка усещане за страх, може да е поредица от събития и напрежение, в които не си успяла да балансираш натоварването и почивката. Всички тези външни фактори в съчетание с личностните ти качества, стресоустойчивостта, и начина на възприемане на околната действителност \светоусещането ти\ , са довели до състояние, което е ново за теб. Това обаче не означава, че не можеш да се справиш, просто не знаеш как. И това те плаши. Така че не си луда, просто не си успяла да се справиш със стреса и той е преминал в тревожно състояние.

Редактирано от Диляна Колева
Линк към коментар

Трудно е наистина, затова толкова често препоръчваме консултация или работа с психолог , психотерапевт. Тук колкото и да се уверяваме, че даден симптом се проявява в следствие на тревожното състояние, то не е достатъчно, за да повлияе благоприятно състоянието. Имате нужда от уточнение на състоянието, информация, стратегия за работа и така с подкрепа и насока да излезете бързо от дискомфорта. Който е писал тук и е преминал след това през терапевтичен процес, знае колко огромна е разликата в комуникацията, когато е лична и целенасочена. 

Мозъкът, може да си "играе" с нас по различен начин - да ни вкарва в дереализация, да ни дава слухови илюзии, да ни плаши с различни сюжети през натрапливостите, да ни дава физически симптоми, с които да ни кара да се чувстваме болни. Да се повярва в обратното след като вече е създадено неприятно усещане, което поражда чувството за страх е трудно. Затова има подпомагащи техники и паралелно с това работа по основния проблем. 

Тук може да си помогнете само, ако започнете да четете всичко написано по темата и синтезирате информацията, като ползвате техниките и насоките, които сме написали.

Линк към коментар

Много благодаря за отговора.Вчера говорих с мъжа ми той ме подкрепя и според него всичко е внушение и като си го повтарам ще улесня нещата.и като не го мисля също.според него на всеки му се причува но никой не му отдава значение.

Линк към коментар

• 1 month later...

Здравейте миналата седмица бях на психолог.спиред него съм напълно нормална просто в мен е заседнал страх с който трябва да се преборя .спиред нея съм напълно нормална и адекватна и никога няма да полудея.това доста ме успокои и смятам сега да работя по проблема.до някаде успявам но смятам да ходя още няколко пъти при нея да се стабилизират напълно нещата.

Линк към коментар

• 3 months later...