hypnotized Добавено Ноември 9, 2015 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2015 Здравейте, на 16 години съм. С ниско самочувствие. Вътрешно неспокоен съм. Имам натрапчиви мисли. Страхове. Почвам да си пожелавам неща и да правя неща по определен начин, за да избегна нещо лошо. Мисля, че се казва Обсесивно-компулсивно разстройство. Гадно е. Ходя на психолог, но ми каза, че е нещо нормлано и няма нужда да работим върху премахването му. Не знам въобще дали имам. Търся вашата помощ, защото мисля, че можете да ми помогнете. Имам нужда. Това ОКР, ако въобще го имам е от няколко години, просто наскоро прочетох за него. Натрапчивите мисли са от време на време, а компсулсиите постоянно. Искам да се отърва от това. Търсих различни теми и мисля, че вие сте човекът, който може да ме насочи в правилната посока. Ще се радвам, ако си отделитее от времето и ми помогнете. Бих ви казал всичко, което поискате. От няколко дни ми се е натрапила мисълта, че може да не съм с нормална наклонност и това ме разяжда. Силата на внушението? Любов? Какво? Моля помогнете. Често ми минават и суицидни мисли, занимавам се с момиче, разочарова ме и ме е страх, че ще ме разочарова още повече. Разбирате ли? Искам да прескоча тази "яма". Имам надежда във вас. Мога да изкажа това, което и аз мисля - откъде идва проблемът. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Ноември 10, 2015 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2015 Кажи какво мислиш за проблема си. Това което описваш съвпада със симптоматиката на ОКР. Варианта за справяне наистина е терапия, но при трапевт, който работи с трвожни разстройства и ОКР, друг вариант би бил загуба на време. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
hypnotized Добавено Ноември 10, 2015 Автор Доклад Share Добавено Ноември 10, 2015 Бихте ли ми препоръчали някой такъв във Варна? Нещо друго... Дори не знам дали имам такова нещо, искам да се консултирам с такъв. Психоложката ми каза, че нямам такова или поне така разбрах. Вътрешното ми неспокойство не е спряло. Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
immafight Добавено Ноември 10, 2015 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2015 Г-жа Диляна Колева е терапевт във Варна. Ако имах възможност щях и аз да отида при нея! ☺ Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts