Esen_ Добавено Ноември 9, 2015 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2015 (edited) Здравейте. Страдам от ОКР. Четях съответната статия в блога на д-р Пожарашки:http://dr-pojarashki.blogspot.com/p/blog-page_3.html На три места споменава за развитие на ОКР в посока шизофрения: Цитат: Обсесивната болест е и причина за характеров регрес в посока шизоидни разстройства. Цитат: Ако натрапливите страхове станат толкова силни, че добият налуден характер, би трябвало да се мисли за психоза - шизофрения. Цитат: Макар и рядко, поради ирационалността на комплекса, изолацията и дереализацията има опасност от преминаване в психоза. Преминавали ОКР в шизофрения имали ли сте такива случаи много ви моля за искрено мнение на ръба на лудостта съм и става все по зле нека знам поне дали ме очаква това ... всеки ми казва че няма да полудея но аз чувствам всичко около мен страшно променено чувствам себе си като извънземно като изруд и положението ми се влошава всеки ден какъв е шанса да се самоубия или да убия някой ... та аз чакам дете .... Редактирано Ноември 9, 2015 от Esen_ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Ноември 9, 2015 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2015 (edited) Обсесивната болест е и причина за характеров регрес в посока шизоидни разстройства Шизоидно не е шизофренно.Първото е вид личностово разстройство. Ако натрапливите страхове станат толкова силни, че добият налуден характер, би трябвало да се мисли за психоза - шизофрения. Възможно е при деца, не при възрастни. Макар и рядко, поради ирационалността на комплекса, изолацията и дереализацията има опасност от преминаване в психоза. Психозата не шизофрения, ти и от стрес може да станеш психотичен. Никой не полудява при окр.Но след натрапливото миене, най-разпространената тема на ОКР-то е тази за полудяване.Не си нещо необикновено, поне 40 процента от хората с ОКР се страхуват само от това, да не полудеят. Редактирано Ноември 9, 2015 от д-р Тодор Първанов Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Esen_ Добавено Ноември 9, 2015 Автор Доклад Share Добавено Ноември 9, 2015 Вие сте (ако позволите това изказване) НАЙ ЯКИЯ психотерапевт от сърце ви благодаря Лина Коцева, Орлин Баев и underbeneath2 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mourie Добавено Ноември 10, 2015 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2015 Esen_, От месеци чета твоите публикации и исках само да ти кажа, че съм в абсолютно същото положение като теб, същите мисли и усещания ( не си единствения човек, който се чувства по този начин и страда!).. та още не съм полудяла, въпреки че всеки ден чаках този момент, а всъщност единственото, което постигнах е да си загубя времето и да страдам още повече за съжаление..Толкова хубави моменти изпуснах, котио няма как да се върнат... Аз започнах психотерапия и в момента се чувствам доста по-добре отколкото преди.. Съветвам те да направиш същото, не че не можеш сама да се справиш - можеш, но ще се възстановяваш по-дълго и по-трудно.. Желая ти успех и здраве! bliss 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts