Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Полудявам ли ?

Recommended Posts

Много ми е зле моля ви кажете ми какво ми е ?

Не мога да спра да мисля лоши неща всичко в главата ми е каша лягам и ставам с някаква чернилка в главата постоянно имам лоши мисли че нещо лошо ще ми се случи че сърцето ми ще се пръсне най страшното е мислите постоянно треперя задушавам се каква е вероятността да ума от този стрес ? Изведнъж сърцето ми да спре ? Не мога да спра да мисля че съм черна и гнусна че всичко около мен е такова че нещо иска да ме накаже страх ме е че това са признаци на шизофрения цялото ми тяло е под едно огромно напрежение и ужасно искам да бягам а не знам на къде сякаш никъде не е безопасно сякаш не знам ... имам чувството че мислите ми се превръщат в налудни ами ако наистина превъртя какво да правя направо не знам ... като си задам въпрос и например ще полудея ли ще умра ли и т.н сякаш непременно искам да знам отговора иначе ще се пръсна и направо не знам сякаш чувствата ми извън тази тревожност са затъпени и не чувствам нищо друго осен че ме боли и нз какво да правя .. каже те ми за лудница ли съм .. ? имали вероятност изведнъж да полудея ? това признаци на шизофрения или друга психическа болест ли са много ме е страх че откачам страхът е парализиращ ПОМОЩ 

Линк към коментар

може ли страхът да изчезне моля ви кажете ми страхувам се от всичко дори не мога да опиша от какви абсурдни неща се страхувам много ми е зле моля ви .... кажете страхът може ли да изчезне или да се превърне в лудост ... 

Линк към коментар

Нито си за лудница, нито си нищо от това което изброяваш.  Следствие на стрес, тревожност, семейна предразположеност и т.н и т.н. 

Едно бързо бягане 20 мин щеше да те отпусне. За съжаление, хората като получат подобни кризи, сядат, лягат, паникьосват се и какво ли още не, само не и да се пораздвижат малко. 

Стани, разходи се, потичай, поиграй аеробика, натовари тялото, за да разтовариш мисленето. Силен чай от жълт кантарион, аромотерапия,. От утре дневен режим, постоянна ангажираност, прочети темите тук. За  Тревожни мисли има много добри препоръки. Направи отпускаща медитация. 

Редактирано от Диляна Колева
Линк към коментар

Диляна Благодаря ви много ... 

Предполагам колко като мен срещате на ден но наистина ужасно се страхувам че нещо не е наред с мен искам да бъда щастлива а всичко ми се изплъзва само защото не мога да спра да мисля . Дори днес осъзнах истината но е много трудно да се боря сама . Сутринта бях в много добро настроение като почнах да се питам постоянно нещата от които се страхувам само за да видя дали се страхувам от тях и чак се дразнех докато изведнъж отново не попаднах в дупката и пак всичко стана черно и еднообразно ... въпроса е че съм някак нетърпелива сякаш искам всичко да стане изведнъж да не спирам да съм щастлива мислите да изчезнат от само се бе си знам че това няма как да стане но е много гадно и мъчително .... искам само да попитам защо става така че понякога съм добре примерно 2-3 дни пак има мисли но не ме притесняват докато примерно след това 4-5 дни са адцки мъки  (всичко ми е черно гнусно сякаш всичко е еднообразно нищо няма смисъл и нищо и никой не може да ми помогне )може ли да се нарече нормално за това състояние ? Иможе ли едно тревожно състояние да прерасне в някоя психотична лудост от това се страхувам . Страх ме е че известно време съм добре после съм ужасно зле и си казвам че един ден просто ще престана да бъда добре защото мисля че това е някакъв процес на развиване на психоза ... 

Благодаря ви още веднъж !

Линк към коментар

Изчети всички теми, които са озаглавени като твоята "Какво ми е?", "Какво ми се случва" и т.н. и ще си отговориш на много въпроси като за начало.

Линк към коментар

аз искам да попитам затова пиша направо тук да не пускам друга тема . 

От един два дни се чувствам добре НО имам едно странно напрежение в главата което сякаш ме натиска надолу и ми се стяга челюстта направо я чувствам като скована а всъщност не е ... в същото време имам чувството че нещо ще стане че мозъка ми ще се пръсне или ще изключи или нещо от тоя род. Това може ли да се нарече "нормален" симптом на стрес или нещо от тоя род и аз не знам как да го нарека. Страх ме е че ще почна да халюцинирам или ще полудея. Много ме подтиска това защото сякаш искам да избягам а то е вътре в мен иняма как да го направя. Страх ме е че ще ми се случи нещо 

Линк към коментар

Да. Нормален е. За да се освободиш от него е важно да освободиш напрежението. Започни да правиш всяка сутрин по 20 мин кардио натоварване и ще видиш как ще се отпуснеш.

Линк към коментар