Mariella Добавено Октомври 16, 2015 Доклад Share Добавено Октомври 16, 2015 Здравейте! След преживени стресови ситуации станах доста тревожна, сънувам кошмари, събуждам се с учестен пулс доста често. Когато има повишена тревожност, след стресови ситуации и човек не може да се отпусне кое е основното което трябва да се прави всеки казва мисли положително?! Да но при мен има отрицателни мисли сякаш някой ми казва това не прави и ме кара да мисля лоши неща или ако направиш това или не направиш ще се случи нещо.Дори да вървя и да си казвам не ме е страх да става каквото ще пак ми е тревожно.Не мога да се отпусна и почти постоянно ме боли глава. Обиколих няколко психолози без особен ефект, а личния ми предписва успокоителни и казва вредни са, но с тревожност ли да стоиш?Знам,че проблема е в начина на мислене, но как се променя този модел? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Октомври 16, 2015 Доклад Share Добавено Октомври 16, 2015 Привет,начин на мислене, когато е нееективен и води до споменатата тревожност се променя по два начина - бърз и по-бавен. Бързият е с помощта на психотерапия, а бавният - със собствени сили.В зависимост от това как планираш времето напред и на колко години си, ще си избереш твоя начин.А за положителното мислене - ще помогне тогава, когато включиш телевизора в контакта само с едното краче - само в положителния полюс и той светне. Успееш ли, ще му намериш цаката и на положителното мислене. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mariella Добавено Октомври 29, 2015 Автор Доклад Share Добавено Октомври 29, 2015 Здравейте! Аз съм избрала бързия път, с помощ с психотерапия само дето немога да намеря истински терапевт! Само с няколко съвета от рода на Аз мога ми казаха да действам за тревожността? Положителното мислене е хубаво нещо ,но Вие сами казвате как хора чели такива книги и опитали да си помогнат сами дори са се вкарали в по голям филм Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Октомври 30, 2015 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2015 Привет,не знам точно каква е представата ти за "истински" терапевт, нито пък как точно го търсиш, че да не го откриваш... Може би е добра идея да смениш тактиката си на търсене.Иначе си права, че със съвети от типа "Ти можеш" се стига до средата на нищото. С това не искам да кажа, че там е лошо място - напротив - мястото е чудесна изходна позиция за доста качествена работа. Номера е терапевта да да има план за действие, а не просто да те окуражи, че можеш. То че можеш е ясно - всеки може. Но не всеки знае как. Именно затова е помощта.Предлагам ти да замениш идеята за положителното мислене с идеята за пожелателно мислене. Пожелавай си неща, които искаш да ти се случат, възнамерявай успеха си. Като разбира се не пропускаш да го "преведеш" от света на менталното в света на материалното с подходящия преводач - действието.Поздрави! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts