justbenatural Добавено Септември 16, 2015 Доклад Share Добавено Септември 16, 2015 добър ден!Много съм щастлива ,че успях да открия този сайтрза да мога да разбера от опита на други разбиращи от тези проблеми.Аз съм на 18,получавам повръщане и гадене от около 3 години.Преди година след множество изследвания посетих психиатър и той ми изписа сероксат и ми назначи психотирапия.Не след дълго гаденито изчезна.След използване на сероксат една година реших,че е време да го спра и започнахме спиране по схема.Това беше момента в нойто разбрах ,че съм дала много пари напразно за психотерапия.Още щом спирах хапчето симптомите се завръщаха с пълна сила.След няколко неуспешни опити да спра антидепресанта,психиатъра ми каза,че не може да се справи със симптомите ми и да потърся друг колега.Почувствах се разочарована и безнадеждна.Вече пих съвсем малка част от хапчето,но не ми действаше-постоянно гадене и безапетитие.Сега се срещм с друг психолог-тя твърди ,че психотерапията без хапчета е бавен процес,не усещам подобрение,даже се влошавам,все по-малко се храня,а сега съм само на вода от 2 дена.Нейния съвет е да се оставя на течението и че всичко ще се нареди само,но аз се чувствам зле губя надежда и по цял ден плача.Усещам,че вървя към проваллНямам сили за нищо.Отново съм увеличила антидепресанта на половина.Трябва да намеря начин ,но не виждам как.Не обичамхапчета,мразя да се тровя,искам всичко да се нареди.Въпросът в главата ми-Защо Аз-не ме оставя на мира.Прди време писах на г-н Орлин Баев,той ми даде надеждата ,че нещата могат да се променят за няколко сеанса,но не се случва.Маля за вашето компетентно мнение-къде да отида и какво да направя за да има промянарза да мога да живе нормално.Пропуснах да кажа-симптомите се засилват когато се виждам с ПОЗНАТИ хора Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Септември 16, 2015 Доклад Share Добавено Септември 16, 2015 (edited) С теб се случва факт, който забелязах след първите примерно две години от практиката си. Приемах хора, които пият психофармация. Уж всичко течеше добре и се подобряваха. Когато обаче след време спираха хапчетата, цялата симптоматика, емоционални раздирания и страхове, се връщаха с пълна сила, дори с лихвите на отложеното и нежелано учене... В този миг човекът се пита - за какво ходих на психотерапия, след като се оказва, че цялото ми подобрение се е дължало на химията?! И е прав! Това констатираш и ти! Несъзнавано, а и чисто неврално и мозъчно, цялата му същност се е опирала на химическата патерица, като ученето, което психотерапията би трябвало да фасилитира, въобще не се е случило... От тогава, когато става дума за работа на ниво невроза, с редки изключения, приемам само когато човекът е "на чисто", без хапчета. Така моята отговорност е с пъти и пъти по-голяма, но и постиганите резултати са стратегически устойчиви, а човекът свършва работата, която Животът му е предоставил да върши с невротичното му състояние - да осъзнава, да расте в смелост, обич и сила. Както споменах, в някои редки случаи, например при свръх - тежко ОКР, наблюденията ми показват, че психотерапията на фона на психофармацевтични медикаменти, е допустима. Но, това са изключения. Какво да направиш? Потърси психотерапевт, който познава състоянието ти и може да ти помогне истински! Редактирано Септември 16, 2015 от Орлин Баев Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts