vanko1 Добавено Август 28, 2015 Доклад Share Добавено Август 28, 2015 (edited) От известно време чета този форум. И вече реших да побликувам моят психичен проблем. Винаги съм се чувствал странен и различен спрямо другите хора. Но мислех ,че това е нормално, все пак няма как всички хора да са еднакви. Случайно попаднах на една статия в интернет в която едно момче пишеше симптомите на ОКР. При което все едно донякъде прочетох за себе си. След това започнах да се анализирам и да чета в интернет за различните психични разтройства. При което се почувствах много объркан. Не знам какво ми има - ОКР ,тревожно разтройство или паник атаки. Може би и трите на куп. Прочетох за различните невротични характери при което се определям за ригиден. Нещата които ме притесняват са ,че имам натрапчиви мисли, понякога когато изляза на балкона и погледна надолу си представям какво ще стане, ако скоча. Имам мания за ред и чистота, искам всичко да е подредено под ъгъл и по мои си начин. Мисля си ,че когато всичко около мен е подредено и чисто ще се почувствам по-добре .Бързо си променям настроенията при което хората около мен ме питат какво ми е и аз не знам какво да им кажа. Изпадам в депресии при което си мисля ,че нищо няма смисъл. Също така не мога да се зарадвам на нищо- каквото и хубаво нещо да ми се случи все съм безразличен. И от време на време имам паник атаки. Имам периоди в които не ми се излиза навън и не ми се разговаря с никого. Когато излизам навън и ми се налага да общувам с хора се уморявам много бързо. Също така общувам по добре когато разговарям с един човек . Когато трябва да разговарям с група от хора се притеснявам много и блокирам. Отделно съм много разсеян, и имам страхове които чак сега осъзнавам. Сега накратко да разкажа за себе си. Имал съм много трудно и бедно детство. Майка ми много ме е тормозила -тя има страхова невроза и паник атаки, сега пие някакви хапчета. Когато бях малък не ми даваше да излизам и ме ограничаваше да се развивам. Отделно баща ми има проблеми с алкохола. Сестра ми според мен има и тя някакво тревожно разтройство обаче не го осъзнава. Преживял съм много семеини проблеми.С много трудности съм завършил вишето си образование, сега уча магистратура. Намерих си нормална работа и се боря с живота. Плюс това имам много проблеми с моята приятелка. Неиното семеиство преди година загуби жилище и сега живеем на квартира. Всичко това ми се отразява страшно много защото съм много отговорен и го преживявам по мои си начин. Знам ,че всичко което съм преживял се е отпечатало върху мен. Но вече не издържам и искам да се променя. Искам да разбера какво ми има ,какво психично разтройство имам. Ще съм безкрайно благодарен ако някой специалист ми отговори. Благодаря за отделеното време. Редактирано Август 28, 2015 от vanko1 Грешно заглавие Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Август 30, 2015 Доклад Share Добавено Август 30, 2015 От един пост няма как да се каже нищо конкретно.Ясно е, че имаш психологичен проблем, ти сам усещаш дискомфорта, това е достатъчно. Дори да ти каже някой - ето Това ти има - тази информация не ти върши никаква работа. За да се справиш с проблема е необходимо да придобиеш нови знания и умения, да поработиш над задържаните емоции, да промениш гледната точка и светоусещането си. Да успееш да видиш света по различен начин.Нали не си представяш, че всичко това може да се случи, когато някой просто ти каже: " Имаш тревожно разстройства или ОКР или каквото и да е там." Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts