Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисля че полудявам !?

Recommended Posts

Моля ви дайте ми съвет и най вече мнение какво ми е ... психически вече не издържам не мога да определя какво ми е затова си мисля или че съм луда или че съм тръгнала по тоя път .... незнам какво ми е имам ужасяващо плашещи мисли че дъм болна и ще умра , че ще се самоубия или че ще полудея и ще убия някой или ще го нараня ... от известно време ми се случва и нещо супер странно все едно нямам чувства събуждам се и ми е много тегаво едно нито мисля нито нищо все едно в мене има някаква дупка ...  преди когато ми станеше така си  казвах не може да се предаваш какво ще правят без тебе ... ами майка ти ... и т.н но сега само като си помисля изпитвам вина че всички се стараят да са добре а аз не мога да се зарадвам ... и постоянна паника че изгубвам умът си страшно ме е страх... 

има и едно супер гадно чувство което много ме плаши... все едно не съм аз и в същото време съм аз а правя всичко по инерция и когато ми се говори почти не слушам защото съм потънала в собствените си мисли или пък просто стоя и гледам без да мисля нищо ... а аз толкова съм свикнала да мисля че чак  се паникьосвам че съм откачила ..... ужасно забравям постоянно се старая да си припомням това което сме си говори примерно преди час и когато не успея ставам супер раздразнителна и си казвам това е още един признак или умирам или полудявам ... другото което е не знам какво представляват нелогичните мисли но определям моите като такива ... примерно мисля си за нещо спра да мисля и изведнъж в главата ми влиза някаква дума която няма нищо общо със това което съм си мислила ... другото което е са нещата които ми се привиждат примерно да кажем на бял лист хартия или дори да гледам на земята в очите ми изникват все едно някакви да кажем червени линии някак съзнавам че ги няма но ги виждам когато успея да се фокусирам по добре изчезват ... както и ми се привиждат разни работи ... супер ме е страх страх ме е че един ден ще се събудя и няма да бъда себе си или че ще се събудя и ще съм убила някой от любимите ми хора .... така искам да живея просто не знам как ... живота ми не е труден зори имам всичко от което се нуждая просто не знам какво ми липсва не знам какво не ми е достатъчно за да бъда щастлива ... дали ще полудея ?дали ще се самоубия ? всеки ден си задавам това и всеки ден ставам все по зле защото ме е страх какво ми е подготвил деня  .... 

ПП Бременна съм в 4 месец  и съм на 22 г 

Редактирано от tvoeto_bijy
Линк към коментар

Моят съвет към теб е да потърсиш психолог, психотерапевт, и да започнеш терапия. 

Стресът ти е дошъл в повече. Натрапливостите често са вариант, чрез който подсъзнанието измества фокуса от онова което действително те притеснява. 

Тяхното съдържание е напълно безсмислено и нереално, кое провокира този процес и как да го преодолееш може да ти се изясни при психотерапевтичен процес.

Линк към коментар