Слънчева Добавено Август 24, 2015 Доклад Share Добавено Август 24, 2015 Мисъл за деня-24.08.2015гАко искате да имате Божието благословение, трябва да слушате Господа. Това ми е казано и аз нарочно дойдох. Поради това аз казвам, че има три положения. Първо, ако не искате да вървите по Учението, което аз проповядвам, категорично ви казвам: много добре, свободни сте! Второ, готови ли сте да изпълните Христовото учение, както е в Евангелието? Но изпълнете го във всичката му пълнота! Трето, готови ли сте да изпълните Мойсеевото Учение във всичката му пълнота? Или Мойсея, или Христа, или мен – ние сме едно. Това е проявление на Бога, това Учение е Божествено – Мойсеевото учение е Божествено, Христовото учение е Божествено и сегашното Учение е Божествено. Един и същ е източникът, само формите са различни – Духът е един и същ.Двата принципа (Съчетание на отношенията)Молитвен наряд за всеки ден: Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство...– формула Молитвен наряд за понеделник: Благославяй - №8 от "Духът Божий"Молитва на царствотоПсалом 143 Розалина и АлександърТ.А. 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Август 25, 2015 Автор Доклад Share Добавено Август 25, 2015 Мисъл за деня-25.08.2015гКазал съм това или онова – не черпете от втори източник, от втора ръка, а елате направо при мен. А вие му туряте деветдесет и девет панделки и правите заключения.Двата принципа (Съчетание на отношенията) Молитвен наряд за всеки ден: Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог... - формула Молитвен наряд за вторник:Ще се развеселя - песенПътят на живота - молитваПсалом 27 Розалина 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Август 26, 2015 Автор Доклад Share Добавено Август 26, 2015 (edited) Мисъл за деня-26.08.2015гКогато вие сте нещастни, неврастеници, болнави, недоволни и пр., потърсете где сте нарушили, накърнили Любовта. Възобновете я и ще бъдете здрави.Това е новото учение, което ви проповядвам. ..Новото учение иска да осмисли живота. То е учението, с което се говори и прави, и работи едновременно. То е учението на опитите и на делата, и на наблюденията.Двата велики закона Молитвен наряд за всеки ден: Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формула Молитвен наряд за сряда: Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"Молитва на братствотоПсалом 19Псалом 103 Редактирано Август 26, 2015 от Слънчева Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деметер Добавено Август 26, 2015 Доклад Share Добавено Август 26, 2015 До Слънчева; В Словото, "Любов'" винаги се изписва с главна буква. ("...потърсете где сте нарушили, накърнили любовта.") Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Август 27, 2015 Автор Доклад Share Добавено Август 27, 2015 Мисъл за деня-27.08.2015гТуй, което осмисля живота, то е Божествената Любов. ...Тя се добива само по един начин, като се мине през шест врати, шест начина, от които четири за Бога и два за нас. Тя се добива, като отворим сърцето си, ума си, душата си и силата си. Това са четири принципа, които ни водят към Бог. И още, като възлюбим Бог и като обикнем ближния си като себе си. Ако стоим пасивно, не ще я добием. Но когато станем активни, мъжествени, Бог казва: "Ще се заселя в тях и ще им бъда Баща, и ще им бъда Учител."Двата велики закона Молитвен наряд за всеки ден: Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула Молитвен наряд за четвъртък: Той идеМолитва за плодовете на ДухаПсалом 112 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Август 28, 2015 Автор Доклад Share Добавено Август 28, 2015 Мисъл за деня-28.08.2015гАко искаме да си съставим една идея за Бог, трябва да не забравяме следните принципи: Има ли любов - има и Бог; има ли Бог - има и любов. Има ли любов - има и живот; има ли любов, живот - има и имот. Няма ли любов - има сиромашия. Аз искам да си създадете една идея за Бога. Бог и Любов е едно. Богатия от любов всеки го обича; сиромаха от любов никой не го обича. ...Морал е това, което става причина да повдигне две души. Всеки един, който не отвори сърцето си, който не отвори ума си, който не отвори душата си - не може да бъде обичан от другите. Бащи и майки, само така възпитавайте децата си.Двата велики закона Молитвен наряд за всеки ден: Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формула Молитвен наряд за петък: Фир-фюр-фен – песенМолитва на Триединния БогПсалом 44 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Август 29, 2015 Автор Доклад Share Добавено Август 29, 2015 Мисъл за деня-29.08.2015гКогато направиш една грешка, обърни се към месечината и кажи: "Месечинко, научи ме как да изхвърля греховете си, как да ги изкарвам навън, за да мога и аз по този начин да се очистя." Когато наблюдаваш слънцето, кажи: "О, слънчице светло, слънчице ясно, като гледам твоите добродетели, покажи ми начина, как да проявя и аз своите скрити добродетели и да ги разработя в себе си." А вие стоите и разсъждавате върху това, що е казал Кант, Хегел и други, и си казвате: "Е, дълбока работа е това."Кротките Молитвен наряд за всеки ден: Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формула Молитвен наряд за събота: Бог е любов – песенМалката МолитваПсалом 25 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Август 30, 2015 Доклад Share Добавено Август 30, 2015 (edited) Мисъл за деня - 30.8.2015Аз нахвърлям моите мисли тъй, както слънцето своите лъчи, и всеки ще ги възприеме тъй, както иска неговата душа, и ще твори с тях толкова, колкото е изкуството на неговата душа, и всеки ще се облече тъй, както изисква неговият вкус.Кротките Молитвен наряд за всеки ден: Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство... – формула Молитвен наряд за неделя: В начало бе Словото – песенДобрата МолитваПсалом 61 Редактирано Август 30, 2015 от Розалина Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts