nicecheek Добавено Август 7, 2015 Доклад Share Добавено Август 7, 2015 Здравейте. Обръщам се към вас със следния проблем и моля за съвет, за което ще бъда изключително благодарна.2003 година беше изключително тежка за мен. В момента живея в Плевен- тогава изгубих близък човек за мен, близка приятелка отиде да работи в чужбина, напуснах страхотна работа в София заради стресът около мен и т.н. Така...пропаднах.Беше ми поставена диагноза тревожна депресия. Лекувана съм и в домашни условия и в клиника на няколко пъти с всякакви антидепресанти- Анафранил, Конвулекс, Флуанксол, Венлаксин и др. Толкова много че дори имената им не помня.Имала съм и светли периоди и периоди на адко отчаяние. Отчаяние, което изпитвам и днес и което ме накара да се обърна към Вас.В момента се тревожа за много неща- за родителите ми/ които ходят на работа и се справят добре и без моите тревоги/, за работа/ напуснах последната ми месторабота януари месец т.г. , за това, че нямам приятел- не липсват кандидати разбира се, но лично аз не мога да преживея Голямата си любов. Както и да е- това са по-скоро психолгични проблеми струва ми се.В момента пия само Конвулекс и Флуанксол, предписан ми от лекуващата ми лекарка психиатърка в Плевен и от една седмица съм спряла приемът на антидепресанти. Последното лекарство- нов антидепресант Феварин- ми подейства изключително зле. Гърчове, плач, физическо и психическо безсилие и т.н. Писна ми, отидох при нея и й казах, че искам да спра лекарствата. Все пак, 12 години лекуване с антидепресанти ми се струват доста при положение, че само веднъж съм се чувствала добре с Венлаксин.Та...в момента съм в период на изчистване или т.н. синдром на отнемането. Мъките ми са големи, лежа като мъртвец вкъщи, не излизам никъде и не желая, нямам енергия и желание за нищо, имам увеличен апетит, чувствам се объркана и неуверена. Изгубих самочувствие и съм много тревожна заради причините, които описах и не само заради тях. Толкова няма сили, че даже и едно ходене до магазина ми коства усилие, а съм само на 34.Та...основният ми въпрос за който се обръщам към Вас е колко време продължава това изчистване на организма от антидепресанти, пити 12 години; въпросната ми докторка каза, че изчистването трае 5 дни, но аз мисля че беше 2-3 седмици; добре ли е според вас, че съм ги спряла; страхувам се да ми бъдат предписани нови антидепресанти, защото ми писна да съм опитно зайче и и нито веднъж да не се почувствам добре, въпреки че ходя уж да се лекувам. А знам, че е толкова трудно да се нацелят правилните лекарства.Това е. Надявам се да съм описала проблема си подробно и адекватно, ако имате въпроси, питайте. Надявам се на отговор. Предварително ви благодаря! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Август 8, 2015 Доклад Share Добавено Август 8, 2015 (edited) Каква е причината до момента да не потърсиш психотерапевтична помощ и адекватна психотерапия?Няма значение колко ще продължи синдромът на отнемане, седмица, две , три, ако няма адекватна терапия /нямам предвид медикаментозна/, на базата на какво ще се стабилизира състоянието ти? Редактирано Август 8, 2015 от Диляна Колева Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts