Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Помощ за проблем с храненето

Recommended Posts

Здравейте! Пише ви момиче на 22г от Русе (но уча в София).  Когато бях на 14г ми се появи проблем с преглъщането и не можех да ям. Психиатърка ми изписа ципралекс, който повлия на проблема, но когато го спрях не можех да преглъщам пак, затова продължих да го пия доста дълго време (4-5 години с прекъсвания и дори с периоди по половин хапче през 3 дена, колкото да си мисля, че го пия). Преди година и нещо се появи тревожността и имах паник атака. Потърсих психотерапевт за проблема, защото не исках лекарства. Успях да изкарам цяла година само с помоща и съветите на психотерапевтката от Русе, без лекарства. Преди месец обаче след едно хранене ми стана тежко и повърнах. Отдавна нямам апетит, но чак така не ми беше ставало. Установих, че само при мисълта за храна ми се повръщаше, затова за да мога да ям говорих с психиатърка, която искаше да препоръча ципралекс, но отказах и казах, че искам нещо по-слабо. Изписа ми дианксит и за 25 дена бях добре, но от няколко дена отново започна да ми става лошо като се храня или дори още като си помисля, че трябва да ям. Не виждам смисъл да ходя пак на психиатър тук, защото е ясно, че ще ми изпишат ципралекс..а аз искам да се справя с проблема без лекарства. А и искам терапия при друг психотерапевт, тъй като може би не вървим в правилната посока.

Прочетох, че д-р Първанов не работи в момента. Искам да попитам дали в бъдеще ще приема пациенти? Четох добри отзиви и за г-н Баев, ако той работи може да установим връзка. Или да ми препоръчате някой друг в София, който би могъл да се справи с проблема с тревожността и по-големия в момента проблем  храненето по-трайно, без лекарства (или поне с минимални такива ако се налага). Благодаря предварително!

Линк към коментар

Вие трябва да започнете психотерапия веднага.Така че, дори и да започна да приемам пациенти аз не ви устройвам.

Потърсете Орлин, ако той е зает ми пишете на лични ще ви дам тел.на друг колега.

Линк към коментар