Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Моля за насока

Recommended Posts

Здравейте, Общество ! В момента не успявам да си събера и контролирам мислите, за да изразя всичко, което искам. То е толкова много. На 26 години съм, мъж и съществуването ми на този свят стигна своеобразното си дъно. Приятели, семейство, работа - не ми остана нищо. Никой с когото да мога да споделя, никой на който да се доверя. Живота ми е изграден само от лъжи и до момента, човека в който съм се превърнал оставя само разруха след себе си. Срам ме е от себе си ! Мразя се ! Търся помощ ! Искам да бъда добър човек . Имам нужда  да споделя всичко, което имам с някой и затова Ви пиша. 

До вчера, всеки случай в който съм мислил за самоубийство или съм отправял подобни заплахи към родителите ми, винаги е било за да привлека внимание, за ги накарам да се интересуват от мен, да ме обичат. Винаги е имало и нещо външно, някаква илюзия, която или ме е дърпала напред или ми е давала, макар и илюзорно спокойствие. Но и това се срина. Останаха само лъжите и аз - завистлив, повърхностен, неискрен, нечестен, подъл, ИЗМИСЛЕН. Желанието да поддържам фасадата на убежището ми изчезна. Дори тя. Нямам сили за нея. Чувствам се странно спокоен пред мисълта да сложа край на всичко. Не чувствам драма. От хора, като мен няма смисъл на тази земя - хора които нито зачитат и уважават другите хора, нито зачитат и уважават самите себе си. 

От тук нататък  има само два възможни варианта - да започна терапия или да сложа край. Моля Ви за помощ и насока. Мъчно ми е, че трябва да го правя в интернет форум, но найстина нямам към кого да се обърна. Не мога да разчитам вече на себе си. Всъщност никога не съм можел, но не съм го знаел до този момент. Съжалявам.

Търся терапевт и съм готов на всичко в съвместната ни работа. От София съм.

Благодаря Ви предварително на всички, които ще отделите някакво време за мен !

Линк към коментар

• 2 weeks later...

"Това, че дишате! Щом още дишате, значи сте жив. А щом сте жив, значи не сте осъществили мисията си на този свят и най-важният етап от живота ви тепърва предстои. Не разбирате ли, няма значение дали сте стар, или тежко болен, няма значение дали сте в депресия, дали ви мъчи безпаричие… Щом още дишате, значи ви очакват нови изживявания, нови познания, нови победи. Животът е пред вас. Това да ви дава надежда!"

Час по-скоро започни психотерапия. Колегите тук може би ще те насочат към подходящ специалист за твоя проблем.

Искрено ти желая щастие!

Линк към коментар