Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Спешна Нужда от Помощ. Конференцията във Варна през септември


Recommended Posts

Скъпи приятели, 

Както вече знаете, на 4 – 6 септември във Варна ще се проведе научна конференция „Петър Дънов, Учителя, в културното пространство на България” (вижте програмата).

Амбицията ни е да съберем на един строго научен форум авторитетни в своите професионални области личности, популярни в културното пространство на България, които да говорят за Учителя според високите изисквания на академизма и да представят доклади, които доказват с инструментите на науката, че Учителя трайно присъства в културното пространство на България, независимо от частни или официални становища по тоя въпрос. По наше мнение е добре да се създаде традиция на научно обсъждане в рамките на годишни конференции, кръгли маси и лекционни цикли. До момента участие са потвърдили 34-ма презентатори – уважавани професори и доценти по литература, философия и история, доктори и докторанти по философия, психология, музика и педагогика, писатели, издатели, учители и др. Конференцията ще се открие на 4 септември с голям концерт с музика на Учителя, а изпълнителите са професионалисти от безспорен музикален ранг – оперни прими от Софийска и Русенска опера, музиканти от „Софийски солисти” и др. Подобно събитие представлява културна заявка от висок порядък, която, ако е Волята Божия, би дала начало на поредица такива събития. Управителният съвет на Общество „Бяло Братство” застава зад този проект, но финансовата ситуация е такава, че подкрепата засега е само морална – финансите за осъществяването му търсим сами. Затова нашата молба е за финансово спомоществователство. Средствата се събират на сметката на Общество Бяло Братство – Варна, целево – за конференцията през септември. Конференцията има счетоводство, отделно от това на групата във Варна и водено от професионален счетоводител, и както е редно, след края на събитието ще представи пред дарителите отчет за получените и изразходвани суми. В случай че (да бъдем оптимисти!) в сметката останат средства, те ще бъдат предназначени за следващия научен форум. 

Банкова сметка в лева: СИБАНК, Клон Варна
IBAN : BG04BUIB98881031740100
BIC : BUIB BG SF
Общество Бяло Братство – Варна, за конференцията през септември.


Към момента имаме събрани по-малко от една трета от нужната сума. Всяка, дори съвсем минимална помощ, е добре дошла. Благодарим както на тези, които биха отделили известна сума, за да ни подкрепят финансово, така и на тези, които биха ни подкрепили морално – с добра мисъл и светло пожелание.
 
Стела Рускова,
председател на Организационния комитет

Редактирано от Иво
Линк към коментар
Share on other sites

  • Иво pinned this topic
  • 1 month later...

Здравейте,

Остава малко време до конференцията, и все още имаме голяма нужда от подкрепа. Има неочаквани финансови предизвикателства и има спешна нужда от помощ! Информацията за сметката е по-горе.

Моля разпространете това до приятели или други хора и организаци, които могат да ни подкрепят.

Линк към коментар
Share on other sites

  • Иво unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...