Jump to content
Порталът към съзнателен живот

предателство,изневяра


Recommended Posts

Здравейте, вече месец се чувствам подтисната и напрегната.

Омъжена съм от 16 години, имаме си детенце. Грижим се двама за него. Сами. Той е чудесен баща и съпруг. Имали сме недоразумения като всяко семейство, но сме си ги решавали. Имало е изневери, но в по ранен етап, преди появата на детето / 6 години/. И ето, че пак се повтори. и като че ли повече боли. Боли от думите, боли от предателството.

Аз познавам доста добре съпруга си, винаги усещам промяната в него.  Не исках да разбирам, не исках да знам. Толкова глупаво постъпи. Бяхме си двамата в къщи, и започна комуникация с другата жена/е беше подпийнал,да но това не оправдава/, така че да видя, така че да разбера всичко. Как искал да е влюбена в него, колко можел да й даде. Не ми се изпада в подробности за случката. От това боли. Това ми е в главата, въпреки разговорите с него, че ме обича, че не исакл да се разделяме. Че мъжете просто така си говорели. Това че просто искал нещо различно и това не било свързано с мен, с любовта. И, да, че може и пак да иска....единствено съжалява че съм разбрала, че ме е наранил с тази комуникация, но не и за самия секс с другата жена/и ок, кой ли мъж ще съжали?/.

Имам нужда от някакъв съвет как да превъзмогна всичко това. Трябва ли да си затварям очите? Той не отрича, че ще се случи отново...как да имам доверие? За него било важно, да е спокойно в къщи, да се отнася добре с мен...това, че гледа навън? как да реагирам аз на всичко това?

Линк към коментар
Share on other sites

Трябва ли да си затварям очите? Той не отрича, че ще се случи отново...как да имам доверие? За него било важно, да е спокойно в къщи, да се отнася добре с мен...това, че гледа навън? как да реагирам аз на всичко това?

lililito,

 

същият въпрос - за затварянето на очите, ми зададе преди време жена, която беше през вечер ошамарвана от мъжа си, който подпийнал намираше, че в къщата все нещо не е наред. Предполагам се досещаш какъв беше отговорът ми - насилниците не трябва да се толерират по никакъв начин и час по-скоро трябва да бъдат отдалечени максимално от дома, където вършат насилието.

 

Шамарите по теб са емоционални и не се различават по нищо от физическите. В свят, в който двама души могат да разнообразяват сексуалния си живот по десетки начини и да провокират преживяванията през телата си, изневярата, при това редовната съвсем не е от нещата, за които човек може да си затвори очите. Има един вариант, който се среща доста често вече и това е т.нар. отворена връзка. Съпрузите са си дали свободата да имат други сексуални партньори, но често това се отнася само за секса - без да се намесват чувства на любов, обич, привързване и прочее. Да съществува човек в такава връзка са необходими много качества - много повече, осигурявани му от природния нагон.И още един аспект - имате дете. Една такава "отвореност" не изглежда най-доброто като демонстрация за възпитание, а скриването от детето е трудно, дори невъзможно.

 

Доколкото разбирам обаче - мъжът ти търси любов от друга - не просто секс. Естсествено има значение какво точно си представя като любов, но ти най-добре би трябвало да знаеш - все пак от дълго време сте заедно. И тъй като знаеш какво е любовта за него, може би в някакъв аспект, но не като първостепенна задача, можеш да потърсиш какво у теб се е променило и дали въобще нещо се е променило, та да се стигне до този развой на нещата.

 

Преди време мой клиент сподели, че е изневерил на съпругата си. Беше разбит от случката. Беше станало на командировка, в хотел, след пийване и запознанство с непозната привлекателна жена. На сутринта, осъзнал какво е направил, вдигнал кръвно, изпопритеснил се, къпал се с часове и при връщането си ми звънна, за да поговори с някого, преди да погледне жена си в очите и да и признае. Не си представяше, че е пренебрегнал любовта и и ще го крие от нея. Виждайки страданието му и сигурен, че няма да му се повтори изневярата го посъветвах следното - да скрие от жена си. Станалото - станало. Нямаше да се повтори, което обезмисляше разклащането на връзката с тази история.
С това ти отговарям на въпроса "о не и за самия секс с другата жена/и ок, кой ли мъж ще съжали?/." Има такива мъже и обикновено те обичат силно жените си.

Линк към коментар
Share on other sites

Уважение

Това е много важно. Ако е правил нещо и е успял да го скрие и държи на жена си, ще го скрие. Въпрос на уважение

А така да говори пред жена си дори да не го е правил.....Или много силно ви е обиден за нещо или просто постъпва по детски, 

Има ли за какво да ви е така обиден? Иначе просто приемете, че не може да разчитате на исгурност от мъжа ви. Не е още основание за развод :) 

Линк към коментар
Share on other sites

Може би съм се отдала малко повече на детето, къща, себе си.

Малко отдалечение един от друг, което щяхме да оправяме, когато сме само двама.

Но, да казвал ми е преди, че има нужда от други жени, каза ми го и наскоро, че ако му се отдаде възможност ще го направи. Думите болят, неможеш да спреш някой решил да направи нещо, което иска, нали?

Разговаряли сме.Ние по принцип си говорим не сме двойка, която си мълчи при проблем.

Не приемам отворена връзка. За мен тя ще стигне със сигурност до раздяла. А и аз нямам нужда от други мъже.Искам да уточня, че не съм консервативна в секса.

Но когато си по млад е по лесно, сега доста повече ме боли и се чувствам наистина предадена. А и немога да забравя написаните думи от него към другата. Чувствам се толкова безсилна и смачкана.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Лилито, съпругът ти явно има емоционален проблем, който дори не осъзнава. Подобни заявления, за детският, незрял начин да каже "Искам внимание" 

Той не го осъзнава това е ясно и търси решение в компенсации с любовни авантюри.

Първото и най - важно нещо за теб е да се отърсиш от чувството за безсилие и смачканост, защото то подсилва поведението на съпруга ти. Ти ще търсиш решения, ще искаш разговори, ще показваш, че ти е важен и така ще му даваш нужното внимание, но по един невротичен начин.

При теб проблемът е възникнал, тъй като ти липсва добрата самооценка и увереността, с която да се заявиш пред този мъж. Да стане ясно, че този невротичен модел, в който се опитва да те вкара няма да проработи. Едва тогава неговото поведение ще се промени.

Докато обслужваш досегашното му поведение, чрез повишаващо се падане на самочувствието и увереността, които водят до примиряване и самосъжаление нещата ще се изкривяват все повече и повече.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...