Розалина Добавено Юни 29, 2015 Доклад Share Добавено Юни 29, 2015 (edited) Мисъл за деня - 29.6.2015Някои казват, че аз не разсъждавам добре. Моите разсъждения са тъй здрави, философски, както никой не е разсъждавал досега. В моята мисъл, в моите разбирания има единство в принципите. Ония неща, които проверявам всеки ден, на тях почива цялото Битие.Възлюби го Молитвен наряд за всеки ден: Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство...– формула Молитвен наряд за понеделник: Благославяй - №8 от "Духът Божий"Молитва на царствотоПсалом 143 Редактирано Юни 29, 2015 от Розалина Слънчева, АлександърТ.А., Рассвет и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Велина Василева Добавено Юни 29, 2015 Доклад Share Добавено Юни 29, 2015 Като ви говоря така, не подразбирайте физическия живот, но подразбирайте Духа; вътрешния смисъл на нещата. То е важното. Като окултни ученици, така трябва да гледате на нещата. Това ще донесе свободата, която търсите, а то е великото и славното, в живота. Ако разглеждате въпроса по този начин, щом дойдете в съприкосновение с всички възвишени братя и се свържете с тях, положението ви на земята ще се подобри.Раждането на свободата АлександърТ.А., Слънчева, Ани и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юни 30, 2015 Доклад Share Добавено Юни 30, 2015 Мисъл за деня-30.06.2015гПитате: Каква религия трябва да поддържаме? – В света съществува само една религия – религията на Любовта. Няма сила извън Любовта! Няма религия извън Любовта! Ние се нуждаем от религия с любов, която да даде такава свобода на човека, каквато първоначално Бог му е дал. Ще кажете, че това е крива мисъл. – Не, Бог е вложил любовта в човека и днес Той говори чрез нея.Ангел Господен говориМолитвен наряд за всеки ден: Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог... - формула Молитвен наряд за вторник:Ще се развеселя - песенПътят на живота - молитваПсалом 27 Иво, Розалина и Ани 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Юли 1, 2015 Автор Доклад Share Добавено Юли 1, 2015 (edited) Мисъл за деня - .1.7.2015И сегашните християни не разбират закона за даването. Той представя процес на сеене. От това, което си посял, ще даваш, т. е. временно ще го изгубиш, но после стократно ще спечелиш. Мислите ли, че ако дадете от любовта си на някой болен, страдащ, той ще ви забрави? Векове, хилядолетия ще минат, но дето и да ви срещне тази душа, тя ще помни любовта, която сте й дали, и пътя, който сте й посочили.Възлюби гоМолитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за сряда:Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"Молитва на братствотоПсалом 19Псалом 103 Редактирано Юли 1, 2015 от Розалина Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юли 2, 2015 Доклад Share Добавено Юли 2, 2015 Мисъл за деня-2-07.2015гПрофесорът развива пред студентите въпроса за съществуването на Бога. Той казва: Според едни научни данни Бог не съществува. Да допуснем тогава, че Бог не съществува. Питам: Как може професорът да доказва това, което не съществува? Значи, той доказва една отрицателна мисъл. Всъщност, няма защо да доказваш това, което не съществува. – Няма Бог. – Щом няма Бог, няма защо да доказваш това. Обаче, едно е вярно: Всяко нещо, което отказваш, съществува. Ако светлината не съществуваше, ти никога не би могъл да я отречеш. – Защо? – Защото не би имал никаква представа за нея.Станете да отидем!Молитвен наряд за всеки ден: Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула Молитвен наряд за четвъртък: Той идеМолитва за плодовете на ДухаПсалом 112 Розалина и Иво 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юли 3, 2015 Доклад Share Добавено Юли 3, 2015 Мисъл за деня-3.07.2015гКазвате: За Господа не се говори, не трябва да се споменава името Му напразно. – Не, приятели, това е заблуждение. Ще търсиш Господа и като Го намериш, ще се разговаряш с Него.Станете да отидем!Молитвен наряд за всеки ден: Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формула Молитвен наряд за петък: Фир-фюр-фен – песенМолитва на Триединния БогПсалом 44 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юли 4, 2015 Доклад Share Добавено Юли 4, 2015 Мисъл за деня-4.07.2015гЧесто ме посещават хора – наши приятели, които ме питат, какво да правят, за да бъдат доволни. На всички отговарям: Аз съм намерил нов метод, чрез който превръщам недоволството в доволство. – Впрягам енергиите на всички хора – според тяхната възраст – на работа.Станете да отидем! Молитвен наряд за всеки ден: Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формула Молитвен наряд за събота: Бог е любов – песенМалката МолитваПсалом 25 АлександърТ.А. и Розалина 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Юли 5, 2015 Автор Доклад Share Добавено Юли 5, 2015 Мисъл за деня - 5.7.2015Мнозина, като слушат да говоря за любовта, не ме разбират, питат, какво нещо е любовта. Аз говоря за безграничната любов. Те ме питат, какво означава тази любов. Безгранична любов е непроявената още любов; в тази любов е Бог. Чрез нея Той се проявява. Граничната любов е проявената човешка любов. Безграничната любов няма начало, няма и край. Граничната любов е човешката, която се е проявила и проявява в живота. Тя има начало и край, затова я наричат временна, преходна. Животът има смисъл само в безграничното и непроявеното.Станете да отидем! Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство... – формула Молитвен наряд за неделя: В начало бе Словото – песенДобрата МолитваПсалом 61 АлександърТ.А. и Слънчева 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts