Lia Добавено Ноември 20, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 20, 2006 Фондация „ Покров Богородичен” и Дневният Център за деца със специални нужди организират изложба от творби / рисунки, пластики, икебани, кукли и други/ , изработени от деца и младежи със специални нужди. Изложбата се реализира благодарение на „ Агенцията за хора с увреждания”, която финансира проект за развитие на потенциални възможности на деца и младежи със специални нужди по ателиета: творчески занимания, цветарство и компютри. Изложбата ще се състои на 24.11.06, петък, от 17 часа на територията на Дневен Център „ Покров Богородичен”, на адрес: гр. София, кв. „Красна поляна”, ул. „Младежка искра” N 3. Под мотото „Нашите деца”, се обединяват родители, близки, различни специалисти и граждани, за да се посветят на една благородна кауза - интеграцията на деца и младежи със специални нужди. Първоначално в една защитена среда , какъвто е Дневният Център и постепенно в по-широката ги заобикаляща среда - обществото. Ще ни бъде приятно да споделим събитието с участниците в този чудесен форум. Ще се радваме и да чуем ваши идеи за работата в Центъра или извън него защото Учителят казва " Когато се изправи личността, ще се изправят нейните деца - синове и дъщери, а когато се изправят и техните ближни, и целият свят сам по себе си ще се изправи. Какъвто е квасът, такова ще бъде и заквасеното." Заповяйте! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Ноември 20, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 20, 2006 Много хубава идея и цел. Ще се постарая да дойда. Аз също имам дете с увреждане и съм идвала при вас. Успех! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Ноември 21, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 21, 2006 Любов + Светлина + Мир + Радост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Lia Добавено Ноември 21, 2006 Автор Доклад Share Добавено Ноември 21, 2006 Благодарност за съпричастието и хубавите думи "Всички деца, които обичате с божествена любов, ще са ваши..." Имам и един конкретен въпрос - дали някой от вас е опитвал въздействието на паневритмията върху дете със специални нужди? Смятате ли, че е подходящо тя да бъде включена като средство за приобщаване към света в най-широк смисъл? Ще съм благодарна за всякакви идеи и предложения. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ради Добавено Ноември 21, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 21, 2006 Привет Lia и поздрави за това, което правите. Имам и един конкретен въпрос - дали някой от вас е опитвал въздействието на паневритмията върху дете със специални нужди? Смятате ли, че е подходящо тя да бъде включена като средство за приобщаване към света в най-широк смисъл? Мисля, че определено ще помогне. Друг, лесен и приятен метод, е музиката и песента - тя наистина много помага на човек в това отношение. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Ноември 21, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 21, 2006 Музиката и веселите детски песнички са отключване на хубава енергия. Дъщеря ми се радва на песничките на Чибурашка, както и на някои изпълнения на класическа музика. Не съм опитвала с песни и музика за паневритмия (тя е доста затруднена двигателно), но може би ще я слуша Музико- и игротерапията са много подходящи за децата, и за тези със специални нужди Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иви Добавено Ноември 21, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 21, 2006 (edited) Още едно отклонение...тук във Варна има едно сдружение занимаващо се с деца със специални нужди - някои са незрящи, някои са парализирани и т.н. и ги водят сред природата и в контакт със животни. На курса за възпитание на децата споменаха, че специално ги водят някъде...Обясняваха, че на някои от тях това много им помага, а при някои зависи от заболяванията това подобрява състоянието им. Редактирано Ноември 21, 2006 от Иви Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Ноември 22, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 22, 2006 За някои ще е полезно, ако публикуваш тук техните координати, а и други могат да се ползват от опита им, за да направят нещо подобно! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Ноември 22, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 22, 2006 За някои ще е полезно, ако публикуваш тук техните координати, а и други могат да се ползват от опита им, за да направят нещо подобно! Да, мен ме интересува и ще е хубаво да има обмяна на опит Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Lia Добавено Ноември 22, 2006 Автор Доклад Share Добавено Ноември 22, 2006 Приятели, ето линк за Центъра в София http://www.pokrov-foundation.org/pokrov_bul/dc_team.htm Освен представените в него специалисти, има и много доброволци. Дано информацията бъде полезна на някого. Благодаря ви за отзивите - наистина песента и добрата мисъл би трябвало да помогнат. Бъдете добре! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts